Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• vizoo

csendes tag

Sziasztok!

Kicsit már magam is bele vagyok zavarodva, ezért szeretném a segítségeteket kérni.

Adott egy PC egy sapphire r9 280x kártyával, windows 8.1-el. A kártyán található 1 dual DVI-i, 1 dual DVI-D, 1 HDMI és egy DisplayPort.
    Jelenleg egy Packard Bell monitor van rákötve (amin van 1 D-SUB és 1 dual DVI-D csatlakozó) egy single DVI-D kábellel, illetve egy LG TV HDMI csatlakozóval (a TV-n van még 1 D-SUB).
    Van (lenne, ha meg fogom tudni oldani) továbbá 1 db LG monitor, amin 1 HDMI és 1 D-SUB csatlakozó található.

Ezeket szeretném üzembe helyezni úgy, hogy:

a.) a windows asztal az elsődleges monitorról ki legyen terjesztve a másodlagos monitorra és a TV-re is, vagy
    b.) a windows asztal az elsődleges monitorról ki legyen terjesztve a másodlagos monitorra, és a TV-re pedig klónozva a másodlagos monitor képe.

Mindezt úgy szeretném, hogy a TV megkapja a hangot is.

Az a.) verzió esetében arra gondoltam, hogy a TV marad a HDMI porton, a PB monitor a DVI-D-n, az új LG monitor pedig valamilyen átalakító segítségével vagy a DP csatlakozóra, vagy a DVI-I portra kerülne.

A b.) verzió esetében pedig a TV és az új monitor egy HDMI elosztó segítségével csatlakoznának a VGA HDMI portjára.

A kérdéseim a következők:

1.) Működőképes-e a fentebb felvázolt "rendszer"?
    2.) Milyen elosztásban kellene rákötnöm a kijelzőket a VGA-ra?
    3.) Ha az én verzióim nem működnek, akkor milyen más mód létezik?
    4.) Aktív-passzív DP átalakító, Aktív-passzív HDMI átalakító/elosztó szükséges-e a megoldáshoz?

Ez egy ideiglenes megoldás lenne, ezért nem szeretnék 10k+ összeget költeni rá. Egy éven belül a PC-n marad a két monitor, a TV mellé pedig kerülni fog egy NAS+Media Player páros (de ez egyelőre anyagi okok miatt még nem megvalósítható).

Köszönöm előre is a válaszokat. :)

Új hozzászólás Aktív témák