Új hozzászólás Aktív témák
-
Esmein
nagyúr
Leszarjuk mint az amd-t mind az intelt, válaszoljunk a kérdésre köszönöm.
-
Esmein
nagyúr
Ettől függetlenül mindkettő ugyanarra jó, mind a 2.4-es cel d, mind az 1600-as palomino. Netezgetni játszogatni, de ezt a palomino továbbra is olcsóbban tudja
btw sempront még nem láttam palomino maggal. Azok tbredb-k 256 cache-el.
Ok nem akarok vitázni, csak szerettem volna rámutatni, hogy a kérdés gazdájának nem celeronra van szüksége
[Szerkesztve] -
A Celronokon és a Palominón (Sempronon) semmit sem kellett fejleszteni, hiszen az a már meglévő procik (NW/Willamette/Prescott ill TB/Barton) butított változatai. Az intel - tegyuük hozzá, sajnos - üzleti megfontolásokból butította le annyira a cerkákat, hogy sokkal inkább a P4-ek fogyjanak. Semmiből nem állt volna nekik már 3 éve dupla annyi cache-t beletenni.
-
Esmein
nagyúr
És mindezért dupla annyiba kerülnek, meg 3 évvel tovább tartott a fejlesztésük
Kb:
''Az amerikaiak rájöttek, hogy a golyóstoll nem működik a világűrben, mivel nincs gravitáció. Nekifogtak hát, hogy kifejlessszék a tollat ami fog gyakorlatilag minden felületre, víz alatt, gravitáció nélkül is működik, nem számít a páratartalom, -100 és + 90 fok között lehet vele írni, mindez 10 évbe és 12 mrd dollárba került.
Az oroszok ceruzát használtak.''
[Szerkesztve] -
Jah, hát az NFSU engine elég ramaty lett (gondolom mert konzol konverzió), még az AA sem igazán működik vele. Szóval azzal kapcsolatban nem csodálkozom, ha valami gáz van. Egyébként meg ha a többi játék jól megy, az egyértelműen mutatja, hogy nem a kártyával van a baj. Esetleg még ki kell próbálni egy másik Catalystot.
-
törölt tag
Emberek nekem is kéne tipp mit vegyek kb 100.000huf-bol ugy 1 honap mulva!
Lap+proci+ram+vga!!
thx -
-
Esmein
nagyúr
Szeretnék rámutatni állításod idejétmúltságára :
Bővebben: link -
mycso
veterán
Az úriembernek adok igazat, a meglévő konfigodat nem érdemes lecserélni, egy hasonlóra.
Ha amd, akor vegyél a64-et, de ahoz még gyűjteni kell /hogy egy jót összerakj/
Amúgy a cuccokat használtan, vagy boltba vennéd, mert az sem mindegy!
Ha használtan:
2x512/400 kb 25k
nf7 kb 10k
80gb + 40 gb kb 10+6k
barton 3200+ kb 19k
9800pro kb 40k
ja és valami hűtő a procira 4-5k
ez így kb115k
ha boltba veszed ugyanezt, akkor kb 170k -
antikomcsi
veterán
Egy 2800+ alapból 2083MHz-en megy. Semmivel sem tudod tovább húzni, mint egy 2500+ot, csak ha nagy szerencséd van.Mivel ugyan az a felépítése. A 2500+ bartonok nagy töbsége simán megy 11x200-on egy kis plusz feszültséggel ami már 3200+ nak felel meg. 2800+ ra váltani totális pénzkidobás, főleg ha nem bartont kapsz, hanem sempront, az alacsonyabb órajelen megy fele akkora
L2-vel. Nem lesz jobb géped, mint volt, sőt még talán olyan se, neked csak két ram kéne új, ami bírná rendesen a szinkron 400fsb-t, a régieket meg adhatnád az unokatesódnak, és vehetnél hozzá neki egy 2200+ sempront meg egy nf7-et. Máris olcsóbban kijössz. Ha a procid megy rendesen eszedbe ne jusson lecserélni. A pénzedből kijönne egy 6600gt is így már elég jó lenne a gép. -
Gergello
addikt
off: de egy nf8 milyen árban van?
-
mg105
senior tag
én nemrég raktam össze egy ilyen gépet havernak:
Abit NF7-S2
AMD Barton 3000+
2x256MB Hynix RAM
Sapphire 9600Pro Atlantis 128MB
ezis kb. 100bol jött ki (volt mellette még pár cucc) -
abit22
csendes tag
Helló!
Van nekem egy Abit SR7-8X alaplapom, milyen processzort bír maximum kezelni????Most egy Willamette 1,6Ghz-es van benne.
Ha lehet gyors választ. Előre is kösz. -
-
Attila69
tag
Köszi a válaszokat ! Arra nagyon kiváncsi voltam megéri-e a dupla ram.Tehát nem éri meg.Különben mástól is hallottam,hogy 1/4-el sem gyorsulnak a játékok,akkor meg minek a 2x512 ? Én Asus lapot szeretnék,mert nálam az Abit nem vált be.Mondjatok olyan Asus lapot, ami jó és megy majd dualban rajta a 2db 256/400-as RAM.A Barton 2500+ megy az uncsitesónak.Itt nincs kecmec.Valószínű ,fogok venni egy 2800+ ost.Ez alapon mennyivel megy ? És meddig lehet húzni ? Ehhez a procihoz írjatok egy jó alaplapot.Köszi.
-
Suliro
senior tag
el vagy szállva egy kissé
100k-ból ennyi minden nem lesz meg
1db 80gb-os vinyó
2*256ram, és akkor máris ki lehet hozni
de nem komoly hűtéssel, meg noname táppal -
antikomcsi
veterán
Ezt a gépet teljesen fölösleges egy másik K7-re lecserélni. Jobban járnál + memóriával, és egy videokártyával.
Ha mégis újatt szeretnél, legalább egy NF8 A64 2800+ -al. Nem is sokkal drágább, a többi, meg úgyis kell. Vinyóból elég egy is 120-as vagy 160-as két részre formázva 30-40 rendszernek a töbii másnak! Még mindig olcsóbb egy 120-as, mind 40+80. Vagy nem? Bartont--> sempronra cserélni elég nagy butaság lenne szerintem, úgyhogy ne tedd véletlen se.
Bár gépet venni már csak jövő év elején éri meg, amikor jobban elterjednek az nforce4-es lapok, és az új vga-k. Minden olcsóbb lesz majd, mint eddig mindíg. -
Esmein
nagyúr
nf7-s+mobilbarton 2500+9800pro+vinyó amennyit akarsz+ 2*256/400 oder 2*512/400 akármi. Én ezt vennék.
-
Attila69
tag
Akkor legyen 150,de ez a max.Így mi fér bele ? A 9600 pro szerintem elég nekem.Ezt szabad használtan venni ? Én nem vagyok híve a használt cuccoknak,de erősítsetek meg: mit szabad használtan venni ? Winyót pl. sosem vennék használtat
Sokat számít XP alatt hogy 2x256 RAM vagy 2X512 RAM ?
Most,hogy van DVD íróm,lehet,igazatok van,hogy nem kell ennyi vinyó.Akkor legyen egy 40-es az XP-nek,és egy adat 80-as vinyó a háttérnek.Így egyszerűbb a dolog ? AMD párti lettem,a Celeronok lejáratták magukat előttem.A mostani gépem is AMD.AMD RULEZ
Így mit ajánlotok ? A 9600 pro jól húzható ?
-
Esmein
nagyúr
Ha csak játékra kell, akkor 2*256 ram és az 1700+-os proci amit mondtam(alapfesz kb 2300 mhz...) és akkor marad még kb 35-40 k-d vgara ami ugye 9800pro.
-
Esmein
nagyúr
nf7 10k, barton 18k, 2 vinyó 13+18, 2*512 ram 30k, és 11 vga-ra ...
Amit én tennék a helyedben, hogy szereznék egy JIUHB DLT3C 1700+-t ami kb 12k és a maradék 6k+11k-hoz hozzácsapva még vagy 8-at vennék egy 9600pro-t. -
mg105
senior tag
játékra lesz? mert ennyiből nem megy, főleg ha ennyi vinyót és ramot akarsz, mert akkor valami nagyon gyenge vidkarira marad pénz csak. szvsz elég lenne 2x256MB ram is!
[Szerkesztve] -
Attila69
tag
Sziasztok ! Szeretnék egy AMD gépet összerakni.
Ami kéne : dual alaplap,2db vinyó 80-as és 120-as,2x512 RAM ,videokari,proci.
A többi cucc megvan már.(108-as pioneer dvd író,egér,bill.,hangkari )
Mit ajánlotok ebből az összegből kiindulva ? Hajrá AMD-sek.Nekem ,ami most van : FX5200 videokari,2x256 RAM,2500+ Barton,sima A7N8X deszka.A vinyóim is mennek,ebből is kéne,mert a cuccot kompletten megkapja az uncsitesóm..Ezekből kéne jobb leosztás.Megoldható ez 100K ból ? Vagy ha kicsivel többért oldható meg ,az nem baj.Csak nem akarok vackot venni.Ebből az összegből kéne a ''legütősebb'' AMD gépet összehozni.(Legütősebb=ami ebből az összegből kijön).Írjatok konfigokat.Köszi.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi smart home / Xiaomi okos otthon
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Milyen légkondit a lakásba?
- Állvány topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PlayStation 5
- Linux kezdőknek
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 128GB / Kártyafüggetlen 1ÉV GARANCIÁVAL
- AKCIÓ! AMD Ryzen 7 3800X 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- HP ProoBook 430 G5 laptop (Kijelző törött)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest