Hirdetés

Aktív témák

  • DM-Fan

    nagyúr

    válasz Skyhunter #7126 üzenetére

    Hát, sajnos a plazmáknál gyakran előfordul, hogy fehér megjelenítésben kicsit gyengébben teljesítenek, de ez azért nem általános.

    Speciel a PS50A756-ot sok helyen pont azért dicsérik tesztekben, mert igen jó képminőséget képes produkálni, mélyek a feketéi és csak a képjavítók és szűrők (pl. Edge Enhancement) bekapcsolása rontja el a képét.
    Próbáld úgy bekalibrálni a TV-t, hogy egy kis kontrasztot (white level) adsz neki mérsékelten, de a fényerővel (black level) csínján bánsz és próbálod ellensúlyozni. Ugyanakkor figyelj oda, hogy ne izzítsd túl a panelt, mert attól is természetellenes képe lesz. Illetve azt szoktuk még javasolni ennél a modellnél, hogy a "Dynamic" képbeállítást kerülje el a user, mert elég elcseszett színképe van.

    Nem tudom, hogy miről játszol le Blu-Ray-t, de pl. PS3-nál van olyan opció a menüben, hogy Super-White (vagy valami hasonló, lusta vagyok most bekapcsolni, sorry). Esetleg ennek engedélyezésével próbálkozhatsz.

    Amúgy nem értem, hogyan lehetséges, hogy SD-adásnál jó a fehér színed, HD-nál meg kevésbé, bár az tény, hogy már én is találkoztam jónéhány HD-anyaggal, ami baromira el volt cseszve, úgymond érdekes filtereket használt az operatőr. Nem lehet, hogy csak a HD-anyagoddal van probléma? Vagy általánosságban jellemző a probléma olyan HD-anyagoknál is, amelyekről tudod, hogy más megjelenítőn hófehér fehéret produkálnak?

    Nekem sikerült bekalibrálnom úgy a Pana-mat, hogy a fekete fekete (konkrétan a japán tesztvideós Blu-Ray-en az egyik videó olyan, hogy fekete háttér elé tesznek szenet - na, ezen kellően be tudtam állítani az arányokat), a fehér pedig gyönyörű, már-már vakítóan fehér, de mégsincs beégve (a japán videón fehér háttér előtti csipke szolgált ennek beállítására).

    [ Szerkesztve ]

    Get Moded!

Aktív témák