Hirdetés

Aktív témák

  • DM-Fan

    nagyúr

    válasz KTTech #6712 üzenetére

    Nagyon jó választás az 50X10, jelenleg én is ezt venném, ha most ruháznék be egy új plazmára.

    A hanggal kapcsolatos kérdésedre a legegyszerűbb megoldás: vedd le a TV hangját teljesen. :D Tudom, hülyén hangzik, de eléggé kézenfekvő, nemde?

    Amúgy nem rémlik, hogy meg tudnád oldani, hogy a saját hangszórói ne szóljak. Illetve ez ugye bemenet-függő. Ha analóg TV-antennát dugsz bele, akkor ugye a tuner dolgozik, tehát küld jelet a TV hangszórójára is, ez fix, ugyanakkor a TV Audio-Out-ja is kap hangjelet, aminek szintje független a TV saját belső hangerejétől, mivel ez ugye nem erősített kimenet, hanem csak line-out.

    Ha PC-t kötsz rá DVI -> HDMI átalakítóval, akkor ugye VGA függő, hogy küld-e hangjelet is a TV-nek, vagy csak képet, így a hangot már külön tudod vinni a hangkártyáról. Hogy analóg, vagy digitális (optikai/koax) módon az már ízlés és hangkártya dolga.

    Ha DVD-t kötsz rá, akkor a legtöbb lejátszó menüjében (legalábbis a Pioneer-oméban tuti) be lehet állítani, hogy hogyan menjen ki a hang. Nálam például a HDMI-n keresztüli hangkiküldés le van tiltva a DVD-lejátszóban, így a TV nem kap hangjelet a HDMI-n (csak képjelet) és tetszés szerint választható az optikai/koaxális kimenet a hangnak a lejátszó menüjében. A PS3-mamat ugyanígy állítottam be, tehát a TV itt is mélyen hallgat, annak ellenére, hogy HDMI-HDMI-vel van a konzolhoz kötve. A hangkeltés tehát nálam is minden esetben a házimozi-erősítő dolga, forrástól függetlenül, ez így is van rendjén. Mondjuk TV-adásra gyakran bőven elég a TV saját hangszórója.

    A videón nem tudom hogy oldod meg a kérdést (ezt gondolom SCART-tal szeretnéd a TV-hez kötni), de pl. opcionálisan lehetőség van olyan SCART-SCART kábel eszkábálására, ahol az audio erek hiányoznak (illetve külön ki vannak hozva - bár ennek nincs sok értelme, mivel a legtöbb videó rendelkezik RCA-Audio Out kimenettel) és máris nem kap hangot a TV, bár az igaz, hogy ilyenkor a TV audio-out-ja sem fog működni, viszont külön ki tudod hozni azt a videóból.

    A beépített mpeg4 TV tuner hangja mindenképpen ki fog kerülni a TV Audio Out-jára, ha odakapcsolsz a TV-n és annak függetlennek kell lennie attól, hogy a TV saját hangerejét lehúzod 0-ra.

    Nem fogsz csalódni a TV-ben, nagyon jó kis készülék.

    [ Szerkesztve ]

    Get Moded!

Aktív témák