Hirdetés

2012. május 28., hétfő

Útvonal

Fórumok  »  Digitális fényképezés  »  Nagy Nikon DSLR topik (kiemelt téma)

(#501) Talas

Talas
(fanatikus tag)

:) Úgy látom most csak állvány ügyben szabad kérdezni az urakat.

***Marantz PM 66 KI Sig erősítő eladó -igényes hangzás bagóért**** EISA díj megvolt

(#502) werttzui válasza werttzui (#500) üzenetére

werttzui
(PH! addikt)

Ha adnának is hozzá melyik típust :F

CHIHUAHUA

(#503) csiga997 válasza werttzui (#500) üzenetére

csiga997
(őstag)

Jajj már! Ennyire tényleg nem lehetsz write-only...!?! :((( :U

[link]
''Termékleírás'' alatt: A 714SHB beépített könnyen mozgó gömbfejjel rendelkezik, mely lehetővé teszi a fényképezőgépek biztos tartását. A lapolt ''D'' profilú lábak merevek és a torzulásokat is bírják, a patentzárak a gyors kinyitásért és összacsukásért felelnek. Rendkívül kis méretre összecsukható!

''Mi van a dobozban?'' alatt: A szett tartalmazza a lábat, a fejet és a hordtáskát is!

(#504) ArthurMiller válasza csiga997 (#498) üzenetére

ArthurMiller
(senior tag)

Hehe...:D:D ennek stroke lesz a vége:D Egyébként is, tökre nem értem, miért kell neki linkelgetni. Tudja használni a keresőt, nézzen körül.

Primus inter pares

(#505) werttzui válasza csiga997 (#503) üzenetére

werttzui
(PH! addikt)

Értem én csigabiga de nekem ez a gömbfej[link]
Ill ezen van gyors csere lap is / ja és nem haragszom és hülye se vagyok/

CHIHUAHUA

(#506) Zebu válasza csiga997 (#503) üzenetére

Zebu
(őstag)

Asszem értem a kérdés lényegét. Tehát milyen gömbfej van rajta?

Gyűrűk ura díszdobos rendezői változat | Indiana Jones díszdobozos eladók

(#507) Zebu válasza werttzui (#499) üzenetére

Zebu
(őstag)

Milyen nagyhoz?

szerk:
Talas: Nekem csak a kitobival van kis tapasztalatom, szóval sokat nem tudok hozzászólni. photozone.de?

[Szerkesztve]

(#508) werttzui válasza werttzui (#505) üzenetére

werttzui
(PH! addikt)

490 ill 492 hsz /ajánljatok állványt amihez van rendes gömfej gyors cserelappal ami legalább 5 kg-ot bír és meg van 25 ezerből! vagy minnél közelebb van ehhez az árhoz!!! off

CHIHUAHUA

(#509) csiga997 válasza werttzui (#505) üzenetére

csiga997
(őstag)

Hát, ha te egy 17e-es állványhoz 25e-ért vennél gömbfejet, amit aztán rá se lehet szerelni, ám csak rajta! :DDD

(#510) hali01 válasza werttzui (#505) üzenetére

hali01
(őstag)

Akkor neked a Mediamarktban a helyed :)) Csak vicc volt.:)

http://dunakanyar.net/~hali01 http://hali01.uw.hu/

(#511) werttzui válasza Zebu (#507) üzenetére

werttzui
(PH! addikt)

5-600-hoz mert ha még nincs ilyened lehet,hogy lessz ill nehéz lencsézetű régebbi obikhoz. szerintem esetleg ha veszel egy régebbi típusu kamerát azt is meg tudja tartani sose lehet tudni ill csak egyszer kell jó állványt venni .

CHIHUAHUA

(#512) hali01 válasza Zebu (#507) üzenetére

hali01
(őstag)

Mondjuk egy rendesebb fém/üveg 300as már lekókadna.

(#513) werttzui válasza csiga997 (#509) üzenetére

werttzui
(PH! addikt)

Erről beszélek képtelenség 25-ből kihozni.

CHIHUAHUA

(#514) Zebu válasza werttzui (#511) üzenetére

Zebu
(őstag)

király, hogy a kiegészítős topicban beindult a vita, eszmecsere az állványokról és végül ide került :D

Hah olyan ez mint a politika...... :B ;)

(#515) Zebu válasza werttzui (#513) üzenetére

Zebu
(őstag)

Talán Peruban..... :DDD :DDD :DDD

(#516) werttzui válasza werttzui (#513) üzenetére

werttzui
(PH! addikt)

Ha egy17 ezres állványhoz veszek egy 7 ezres gömbfejet az kijön 25 alatt csak semmire nem jó egy jóképü 300 as obi lekókad mint a f.sz ill nyiklik nyeklik nyaklik stb....

[Szerkesztve]

CHIHUAHUA

(#517) werttzui válasza hali01 (#512) üzenetére

werttzui
(PH! addikt)

1 kérdés a képeidet melyik progival keretezed???

CHIHUAHUA

(#518) werttzui válasza werttzui (#516) üzenetére

werttzui
(PH! addikt)

Én nem vagyok manfrotto mániás ha létezik olyan állvány ami kibír legalább5-6 kilót és gömbfej is bír annyit ill fémből van nekem jöhet gagyi kínai is ha létezik ilyen.

CHIHUAHUA

(#519) pitman válasza werttzui (#518) üzenetére

pitman
(őstag)

A korábban emlegetett árkategóriában nem valószínű, hogy találni fogsz ilyet.

(#520) Talas válasza Zebu (#507) üzenetére

Talas
(fanatikus tag)

Sajna nekem is csak a 70-es kitobi ismerős, illetve a bratyesz 28-70-es tamronja, ami 2,8-as, de az még nem a dc széria, viszont elég jó áron meg lehet venni. Az épületek miatt a nagylátó jó lenne, a fényerő sem hátrány, de leginkább a rajzolata érdekelne a 100ezres 2,8-as obiknak.

Photozone.de? hát igen, azt hiszem olvasnom kell egy kicsit

***Marantz PM 66 KI Sig erősítő eladó -igényes hangzás bagóért**** EISA díj megvolt

(#521) werttzui válasza pitman (#519) üzenetére

werttzui
(PH! addikt)

Erről beszéltem én is csak sokan győzködnek.

CHIHUAHUA

(#522) pitman válasza werttzui (#521) üzenetére

pitman
(őstag)

Egyébként minek neked a nagy teherbírás, tapasztalatom szerint hiába a márkás, 6 kilóig terhelhető állvány, egy könnyű, rövid tele alatt sem érdemes fogdosni a cuccot, mert nem elég stabil. Önkioldó, tükörfelcsapás így is kellhet. Amatőr célra ezért nem biztos, hogy méregdrága, nagy teherbírású cuccra van szüksége az embernek. Valószínűleg nem ok nélkül ajánlották neked az említett állványokat. Persze ez szigorúan a magánvéleményem, ha van rá keret, akkor azt vedd, ami neked szimpatikus.

(#523) lugosi válasza werttzui (#521) üzenetére

lugosi
(senior tag)

Szerintem senki nem győzködött arról, hogy 25-ért megkapsz egy olyan állványt, aminél csak a fej kerül 25-be.
Amúgy meg 5-600-as obit írsz. Bocs, de reálisan mikor lesz neked olyanod? Elvonatkoztatva attól, hogy soha, és ez csak vágyálom marad; persze tuti jó érzés lenne egy olyan állvány, amire azt mondhatnád, hogy ''ha EGYSZER lesz egy 600-as telém, azt is elbírja''...
Reálisan, szerintem vegyél most egy olyan állványt, amivel anyagilag bírsz, és a jelenlegi igényeidet kiszolgálja, és ha egyszer olyan jól megy, hogy vettél egy 600-as telét, akkor szvsz nem lesz gond egy bikább állványt venni. De ez csak magánvélemény, és távol álljon tőlem, hogy győzködni akarjalak.

I thought I taw a putty cat...

(#524) werttzui válasza lugosi (#523) üzenetére

werttzui
(PH! addikt)

Először is nem én akarok most állványt venni hanem zebu csak ajánlottunk neki 1-et 2 -őt. Ha pedig véletlenünl tudok venni 600-as telét olcsóért minek vegyek még egy állványt.600-ast már ez az állvány sem biztos,hogy bírja.Ha én veszek állványt azt csak egyszer fogom megtenni.

CHIHUAHUA

(#525) lugosi válasza werttzui (#524) üzenetére

lugosi
(senior tag)

Az ''először is''-re: a 489-es hsz alapján félreértettelek: (''különben is ajánljatok valamilyet ár/teljesítmény arányosan amit nem kell lecseréllni 20 évig ill gömbfejjel ha lehet ''). Ebből én tényleg úgy értettem, hogy neked kell... Egyébként 20 évig... :DD

Azt pedig fenntartom, hogy ha majd egyszer lesz 600-as teléd/Zebunak 600-as teléje, akkor azért a 25e ft-os állvány nem lesz téma neked/Zebunak.

''Ha pedig véletlenünl tudok venni 600-as telét olcsóért minek vegyek még egy állványt.''
Mit jelent az olcsóért? ;) Mert 600-as telét bár hirtelen nem találtam, csak egy 500-ast (Nikon 500/F4.0 II AF-S), azért ennek az árához képest egyszerűen nem lehet elég drága állványt találni. Ennek az obinak az ára 2,148,000 Ft jelenleg. Így tulajdonképp mit is jelent az, hogy ''olcsón'' 600-as telét?

(#526) lugosi válasza lugosi (#525) üzenetére

lugosi
(senior tag)

Amúgy nem volt felesleges a teleobi felvetés, utánanéztem az ebayen, van egy ilyen obi:
[link]

2500 dollár lenne, manuálfókuszos, de nagyon jó obinak tűnik...

(#527) werttzui válasza lugosi (#526) üzenetére

werttzui
(PH! addikt)

Régi 20 éves obi-ra gondoltam. :) És ez csak egy példa volt 3-400 obi 30-50 ezerért használtan. Ill a manfrotto 055-prob állvány fejjel kb 20 cm-ről indul a többi álltalában 40-50 ről a 20 cm jól jöhet pl makrózáshoz.

[Szerkesztve]

CHIHUAHUA

(#528) werttzui válasza werttzui (#527) üzenetére

werttzui
(PH! addikt)

Hali-nak egy 300-as teléje van és 27 ért vette most egy 500-ast keres és gyanítom 50 ezer alatt.

CHIHUAHUA

(#529) werttzui válasza werttzui (#528) üzenetére

werttzui
(PH! addikt)

Biztos,hogy nem fogok 2 milláért obit venni.

CHIHUAHUA

(#530) ArthurMiller

ArthurMiller
(senior tag)

sigma 50-500, kb 250k körül megvan. ez már megteszi. én mindenesetre kinéztem magamnak:)

Primus inter pares

(#531) szaki1

szaki1
(kvázi-tag)

HI MIndenki!

Lenne 1 kérdésem:

Ausztriában a határ közelében hol található olyan áruház, ahol fotos cuccokat lehet venni?

pl.:
Nikon D50
Objektívek
SD kártyák, stb...
thx

(#532) vamossi

vamossi
(kvázi-tag)

Hali,
Megtudná mondani nekem valaki, mennyi a D50 max. írási sebessége? Új memóriakártyát szeretnék, Sandisk Ultrat vagy Extremet néztem. Van esetleg tapasztalat? (D50+1gb-s Ultra v Extreme kombó kapcsán)

(#533) zsiga667 válasza vamossi (#532) üzenetére

zsiga667
(PH! kedvence)

Elég bele az Ultra.

(#534) vamossi válasza zsiga667 (#533) üzenetére

vamossi
(kvázi-tag)

Extreme III sebességével nem veszi fel a versenyt?

(#535) zsiga667 válasza vamossi (#534) üzenetére

zsiga667
(PH! kedvence)

[link] Nagyjából 2,8MB/s vs. 3,3MB/s, szerintem nem éri meg. Bár attól függ mennyi az árkülönbség.

(#536) vamossi válasza zsiga667 (#535) üzenetére

vamossi
(kvázi-tag)

Ultra II: 12k, Extreme 15k nagyjából. Egyéb különbség van a 2 kártya között?

(#537) lugosi válasza werttzui (#527) üzenetére

lugosi
(senior tag)

Milyet gondoltál 30-50e-ért? Egyik ismerősöm vett egy Nikkor AI-S 400/3.5 ED-t 200e körül volt ha jól emlékszem, de majd megkérdem. Igaz, ez csippelt változat volt, ami ugye az alsó kategóriás nikon vázakkal is lehetővé teszi a fénymérést.
Nekem is van régi obim, pl a 85/2 AI-S nikkor a kedvencem, nagyon jó állapotban van, és nagyon jól szabályozható mélységélességű portrékat lehet vele csinálni. Ez volt szállítással 36e az ebayről.

(#538) lugosi válasza ArthurMiller (#530) üzenetére

lugosi
(senior tag)

Nem próbáltam még az 50-500-ast, de a társaságban akikkel időnként összejövünk, valószínű hogy hamarosan lesz egy, ha ki tudom próbálni majd mondom hogy milyen. Viszont volt alkalmam a múltkor kipróbálni az egyik srác 100-300 f:4 HSM sigmáját, annak nagyon tetszett a képe, igen-igen éles volt. Azt mondják, a kisebb átfogású zoomok jobbak is képminőségben az optikai és mechanikai felépítés miatt (ez 3x-os, míg az 50-500 10x zoomot jelent - lehet, hogy ott már vannak minőségi kompromisszumok). Az se lebecsülendő, hogy ez a 100-300 végig fix 4-es fényerejű.

(#539) zsiga667 válasza vamossi (#536) üzenetére

zsiga667
(PH! kedvence)

Elvileg az Extreme jobban bírja a hideget-meleget-vizet-port, gyakorlatilag faterom Ultra SD-je járt már hideg, frissen csapolt sörben, és még él. :D

(#540) werttzui válasza lugosi (#537) üzenetére

werttzui
(PH! addikt)

Erről beszélek ha ennyiért obit kapok nem akarok még egy plussz állványra költeni érted már. :) Ezért akarok egyszer állványt venni egy kicsit strapabíróbbat. ;)

CHIHUAHUA

(#541) lugosi válasza werttzui (#528) üzenetére

lugosi
(senior tag)

Keressünk együtt 500-as telét 50e alatt :)

(#542) lugosi válasza werttzui (#540) üzenetére

lugosi
(senior tag)

Viszont úgy vettem észre hogy sajnos mostanában felmentek az AI-S obik árai, nem utolsósorban azért, mert már elérhető olyan váz a megfizethető kategóriában, ami mér velük fényt, ugye a D200. Ma volt egy a kezemben, nagyon egyben van, nagyon össze van rakva. Nagy kísértés...

(#543) werttzui válasza lugosi (#541) üzenetére

werttzui
(PH! addikt)

Helyes vagy minnél közelebb az árhoz.

CHIHUAHUA

(#544) werttzui válasza lugosi (#542) üzenetére

werttzui
(PH! addikt)

Arthur Miller most próbállgatja nagyon jó kis képeket csinállt vele még a hozzáadott kit obival is.

CHIHUAHUA

(#545) j.bravo válasza lugosi (#541) üzenetére

j.bravo
(PH! addikt)

Ha ezt feldobjuk az Objektívek topikban, hali01 szerintem jó eséllyel felhajt egy Pentacont vagy hasonló békebeli darabot hasonló árban ;)

werttzui: hozod a talira a Zenitet? M42 obi van rajta, ugye? Szereztem egy m42-Nikon F átalakítót, ha elhoznád, szeretném kipróbálni hogy muzsikál a d50-en.

[Szerkesztve]

Kapcsolja ki! Hasznosítsa újra! Cserélje energiatakarékosabbra! Sétáljon, kerékpározzon!

(#546) vamossi válasza zsiga667 (#539) üzenetére

vamossi
(kvázi-tag)

:D akkor rádodom a +3k-t, azon már nem múlik...köszi az infókat!

(#547) werttzui válasza werttzui (#544) üzenetére

werttzui
(PH! addikt)

Hali-nak van valami ismerőse aki régi obikkal foglalkozik szétszedi pucolja összerakja ilyesmi.

CHIHUAHUA

(#548) j.bravo

j.bravo
(PH! addikt)

Szeretnék venni egy jobbfajta külső vakut a d50-emhez, és felmerült egy Metz 54 MZ-3, Nikonhoz való talppal (SCA 3402?)

Van valakinek tapasztalata ezzel a vakuval, digitális vázon?

Kapcsolja ki! Hasznosítsa újra! Cserélje energiatakarékosabbra! Sétáljon, kerékpározzon!

(#549) hali01 válasza werttzui (#547) üzenetére

hali01
(őstag)

Nem ismerősöm.Csak 1 obit vettem tőle de a számát eltettem :)

(#550) vendég5

vendég5
(újonc)

vamossinak: Eléggé nagy külömbség lehet a kártyák között!
Tapasztalatom szerint a sorozatoknál van jelentősége.
Sorrend:
Extreme III 1GB
Kingston Elite Pro 1GB
Sima SanDisk 1GB
Ha nem szeretnél kompromisszumokat, ajánlhatom az SanDisk Extreme III-at.

j.bravonak:
Ha megteheted inkább Nikon vakut vegyél, a gyári vaku szerintem a legjobb.
SB-600, vagy SB 800.

Útvonal

Fórumok  »  Digitális fényképezés  »  Nagy Nikon DSLR topik (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.