Twinmos 150x 1GB jó kártya? 
Gyűrűk ura díszdobos rendezői változat | Indiana Jones díszdobozos eladók

Twinmos 150x 1GB jó kártya? 
Gyűrűk ura díszdobos rendezői változat | Indiana Jones díszdobozos eladók

Amennyire én tudom, az MZ-3 nem tud iTTL-t, csak a 4i. Vegyél inkább egy SB600-at, még olcsóbb is. (A maradék pénzből pedig vehetsz két-három 500-as telét.
)

Használtan lenne, olcsóbb lenne mint az sb600 újonnan és lenne hozzá még szinkronkábel meg pár Lumiquest fényterelő.
Néztem a metz.de-n én is, és ugyanerre jutottam (MZ-4i tudja csak).
Mennyire hasznos, értékes dolog az i-TTL, a gyakorlatban? Azaz, ha az nincs, de van a ''mezei'' (d-TTL talán?), akkor ugyanúgy kényelmesen, blendével és vakukorrekcióval való bűvészkedés nélkül? (azaz megmaradna-e a blendeállítás szabadsága, azaz vakuval is tudnék-e az általam óhajtott blendével és DOF-fal fotózni?)
szerk.: vennék én sb600-at szívesen, de újonnan most nem biztos hogy szánnék rá annyit, használtan pedig mintha nem akarná eladni senki (lehet hogy mert tényleg jó, és csak az adja el aki sb800-ra vált?
)
[Szerkesztve]
Kapcsolja ki! Hasznosítsa újra! Cserélje energiatakarékosabbra! Sétáljon, kerékpározzon!

Annyira értékes a gyakorlatban, hogy anélkül egyáltalán nem tudsz vele vakuzni, csak manual módban.
A hármasban DTTL sincs, de ha lenne se mennél vele sokra, mert DTTL a D50-ben sincs. Az MZ3 filmes vázakra való, tkp. A 4i pedig gyakorlatilag drágább, mint az SB800...

Szóval a ''3D multi-sensor flash'' és hasonló dolgoknak is csak filmesen van értelme, avagy inkább csak mókusvakítás?
Kapcsolja ki! Hasznosítsa újra! Cserélje energiatakarékosabbra! Sétáljon, kerékpározzon!

csak filmesen, igen.

Kérdés milyen vázad van, mert ha a vaku támogatja is, nem biztos hogy a vázad tudja a D-TTL-t.
Én anno mikor vakut vettem, elég sok horror sztorit olvastam a third party i-TTL vakukról, állítólag sokszor helyesen is tudnak exponálni 
Így ''maradt'' az SB-600 mint egyetlen alternatíva. Ha 800-ast vennék, nem valószínű hogy a 600-ast eladnám, hanem inkább vennék még hozzá még egy 600-ast, hogy legyen két slave vaku. Ja, D-TTL-ben a vezeték nélküli vakuvezérlésről is le kell mondani, ami jó játék azért.
Személyes véleménye, de én SB-600 alá nem adnám. Nem az a drága, hogy megveszed, hanem az, hogy megveszed a metz vagy sigma vakut, örülsz, két héten belül rájössz, hogy kaksi, olcsón eladod, és veszel egy SB-600-ast. De meg lehet próbálni.
I thought I taw a putty cat...

d50 a váz.
A Sigma-tól, Soligortól amúgy félnék, de a Metz-ben valahogy tudnék bízni, mégiscsak legfőképp vakuban utaznak vagy mi...
Viszont riogatnak máshol is hogy nem lenne jó.
A srác ad egy hét próbagarit, elvileg visszaveszi ha nem jön be, de méghezitálok.
Ha szembejön egy eladó használt, megkímélt sb600, szóljatok 

Milyen jó,hogy ez a topic állványos memóriakártyás,vakus topik lett

CHIHUAHUA

Nikon vakukról beszélgetünk, állványos topikot meg te csináltál belőle.
![;]](/dl/s/v1.gif)

Ne fáradj vele, megmondom előre, hogy nem fog vele menni. 
A fotóstandon láttam most egy sb600-at 55k-ért, 800-ast meg 87-ért. [link]

Nem én kezdtem csak mindenki beleszólt valamit csigalassú felfogással

CHIHUAHUA

Nem vagyok annyira otthon a vakus dolgokban csak az enyimét ismerem, az meg ugye filmes 
de szerintem nézegesd meg a sunpack cuccokat, ők is főleg vakuban nyomják, és nagyon szép fényük van 
Ha az emberi agy elég egyszerű lenne ahhoz, hogy megértsük, akkor egyszerűségünkben erre már nem lehetnénk képesek. -- http://smogus.deviantart.com/ --

Nem kitobi
Nem tudok róla, hogy a d200 -nak lenne hivatalosan kiobija. Talán a 18-200 VR.
Én jobb híján, hogy ne csak a vázat nézegessem, amíg meglesznek a jobb obik, vettem egy olcsó sigmat (18-50, 30k), szígorúan csak próbálgatás céljára. Meglepődve tapasztaltam, az árát bőven tudja, többet is. Persze valószínüleg szerencsém volt, egy ''jobb'' darabot fogtam ki. Egyébként, szerintem, ha mákod van, a sigma nagyon szép képeket képes készíteni, persze a drágább obik. Ha nem, akkor a 300k-s is torzít, életlen lesz. Emiatt, nagyon fontos a kipróbálási lehetőség, nyugodt körülmények között.
Primus inter pares

Srácok, nem mondjátok hogy a prohardveren külön topik van az állványoknak, külön a vakuknak, külön a memóriakártyáknak, mert lehidalok.

De sőt van egy egyszerü fotós kiegészítők topic is 
CHIHUAHUA

Az állványoknak nincs de van szűrőknek,vakunak,sd kártyának 
CHIHUAHUA

Nagyon komoly

Hozom és talán bee is hozza Boccs a késői válaszért. 
CHIHUAHUA

Köszi!
BEE is hozza a Prakticát 

Na megfórumtalálkoztátok egymást? 

Mondjuk.
Egy páran nem jöttek el, vagy nem találtak oda, vagy mittomén... de jó volt azér'.
Képek majd szép lassan megjelennek a tali topikjában és/vagy a digifényképeim topikban.

Na majd jól megnézlek titeket 

Srácok! Rejtőzködtök? Hol vannak a képek? 

CHIHUAHUA

Ahan... megvan. Yoarcok ezek 

Elcserélném AF S Nikkor 18-70mm 1:3.5-4.5G ED (DX) objektívem, Sigma 24-70mm f2.8 DG EX Macro-ra, értékegyeztetéssel.
70/310-1964 munkaidőben.

Nem értelek....a nikkor 18-70 mm -nek sokkal jobb a rajzolata, élesebb, szebbek a színek. Az egy nagyon jó kis obi. A sigma lágy, és 2,8-3,4 rekesszel nem túl jók a képek, ergo a hsználható tartomány ott kezdődik, amit a nikkor is tud. Nem olvastam, amít írok, a régi canonomon a fenti sigma obit használtam. Mindazonáltal lehet szeretni
Primus inter pares

Csak én érzek ellentmondást itt?
[link]

Kellene a fényerő és Nikonban nagyon durva az ára.

Ha csak a fényerő kell, akkor egy 35-70/2.8-at egész olcsón megkaphatsz (~70 körül futnak, uszkve).

nem-nem, mint a végére írtam, lehet szeretni, és én szerettem, minden hibája ellenére. Attól még tisztában lehet az ember a hiányosságaival
a nikkor 24-70/2,8 mm-t meg nem engedhetem meg magamnak, pedig azt venném
Talán majd egyszer.
[Szerkesztve]
Primus inter pares

Hát, olyat én is vennék, ha lenne... 

28-70/2,8 na ezt akartam írni. sorry
Primus inter pares

Tudja Valaki:
mi lesz a D50, mint kifutó tipus utoda?

D60

Klaviatúra, képernyő, EGÉR!, meg az a doboz, tudod a gép LELKE..

Makoto Kimura pl. biztosan tudja. 

Gondolom a d 80-as jövőre.
CHIHUAHUA

Erre gondolsz? [link] 

Rosszul értelmeztem a kérdést helyesen ez már az utód és jövőre ez fog kifutni. 
CHIHUAHUA

A D50 utódja, sajnos, úgy tűnik ez lesz:
http://www.kenrockwell.com/nikon/d40.htm
Persze kikérem magamnak hogy ken rockwellt olvassak
de máshol nem találtam jó összefoglaló oldalt a témában. Fórumokon kering ez a D40 pár napja, állítólag a német nikon oldalon lett kiszivárogtatva valami. Jelenleg abban a fázisban vannak az emberek, hogy nem tudni igaz-e, vagy kamu. Ha igen, mindenképpen nagyon komoly visszalépés tudásban a D50-hez képest.
[Szerkesztve]

Ki fogja akkor megvenni? 
CHIHUAHUA

Price: $499 MSRP
Ha ez igaz, akkor rengetegen. 

Én már csak dacból se venném meg . A d200 árulnák ennyiért reális volna.
[Szerkesztve]
CHIHUAHUA

Reális.
Akkor már nem lenne jobb, ha mindenkinek fizetnének 499 dollárt az ajándékba adott D2Xs mellé, amihez természetesen egy max 21 éves japán nő is járna, aki a lezajlott aktus után rituális öngyilkossággal venné elejét annak, hogy a későbbiekben a terhedre legyen?

Hmmm. Nem mintha nagyon valószínűsíteném a bekövetkeztét, de ha mégis, nem biztos hogy tiltakoznék ![;]](/dl/s/v1.gif)

Khm, az öngyilkosság természetesen túlzás. Sőt, végülis az ázsiaiak nem az esetem, úgyhogy ez a része felesleges is lenne.

Teljesen igazatok van, én sem vennék egy D40-szerű játékizét, de szerintem ez baromi ügyes húzás a Nikontól.
A DSLR tulajok komoly hányada (kinek nem inge, ...!) azért vesz tükörreflexes gépet, mert 1) számonanizátor/techbuzi, 2) a jocónak is ojjannya van, 3) kenrokvell megmondta jól.
Ezt a réteget ideálisan egy olcsó, belépű szintű géppel lehet megfogni. Minél olcsóbb, annál szélesebb közönséget fog behálózni. Sózz rá pistikére egy D40-et, ahhoz aztán majd vesz obikat, aztán rájön, hogy komolyabbat szeretne, és szépen lépked fel a létrán... brandet váltani aligha fog, rárohadna az összes cucca, vagy adhatná el használtként.
Az már csak szomorú egybeesés, hogy amíg ''kint'' vesznek 20 dkg parizert, egy kenyeret, meg egy D40-et, addig hazánkban (meg a rendkívül lefedetlen kelet-európai piac sok részén) sokaknak ez jelentheti az egyetlen utat a tükörreflexesek világába.
Szerintem zseniális húzás, mégha agyon is vágja az amatőr fotózást (amatőr alatt a nem ebből élőket értem - az amatőr fotográfia szvsz sok tekintetben olyan magas szintű, mint a professzionális).
Próbálom azt hinni, hogy a DSLR-ek terjedésével nő majd a középkategóriás (megfizethető) objektívek száma, esetleg a nikon belefog a faszányos fixek fejlesztésébe... aztán hirtelen csörög a vekker. 
e-Arc.hu
játékizé?
gosssip alapján 90%ban D50, itt ott javítottak, rontottak rajta minimálisat. vagy D50 játékizé?
Szerintem.... The things we make ... make us. -~- ..And on the 7th day, GOD went windsurfing... Evina foglalkozás egészségügy www.evinakft.hu

Nem kell félni, azért jön majd az a d60 is. Ha kiveszik a d70s-t és akár a d50-t is, mivel már mindkettő régi bútordarab, akkor túl nagy lesz az űr a d40 és d80 között mind árban mind tudásban, és oda fogja pozicionálni a d60. Na persze ez csak egy sajátos agymenés részemről. Még matematikailag is annak kell jönnie 
***Marantz PM 66 KI Sig erősítő eladó -igényes hangzás bagóért**** EISA díj megvolt