mondjuk úgy, hogy egy jó állvánnyal lehet. Ha a ''nem olyan rosszon'' a hama, soligor és társai műanyag cuccot érted, akkor azon még MLU-val sem. Ill. nem az MLU teszi a különbséget. Az a helyzet, hogy ami a képminőséget illeti a gépváz-objektív-állvány hármasból - meglepő módon - az állvány a legfontosabb tényező. (És az állványfej a második.) Ezt sajnos többnyire mindenki figyelmen kívül hagyja. (A kézből makrózókat meg már ne is említsük...
)
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
Hirdetés
csiga997
(őstag)

j.bravo
(PH! addikt)
Jelenleg egy Slik Sprint Pro GM van, egy Manfrotto 352RC gömbfejjel. Az állványt előbb tervezem lecserélni mint a fejet (főleg ha lesz valami nehezebb szett).
Kapcsolja ki! Hasznosítsa újra! Cserélje energiatakarékosabbra! Sétáljon, kerékpározzon!

csiga997
(őstag)
Hali!
Előreláthatóan meddig lesz majd kapható a forgalomban a D50-es típus?
Csak hogy tudjam, hogy mennyire igyekezzek a pénzgyűjtéssel 

csiga997
(őstag)
Ezt azt hiszem biztosra senki nem tudja megmondani neked itt. 
Az eddig látottakból következtetve kb 2 év egy Nikon (digitális) kamera kifutási ideje. A D50 2005 áprilisában jelent meg, innen nézve kb jövő tavaszig-nyárig még biztos kapni lehet.

vendég5
(újonc)
Eladnám az egyik obimat. Nikon bajonett.
AF-S Nikkor 18-70mm 1:3.5-4.5G ED (DX)
+ Hoya Pro1 Digital 67mm MC UV(0) szűrő
+ Napellenző
+ első/hátsó lencsevédő.
Ha valaki tudna segíteni, hogy mennyi a reális ára, amiért el tudnám adni, azt megköszönném.
Nincs semmi baja, csak egy másikat szeretnék venni, így eladom, ha valami normális árat kapok érte.
Előre is köszi.

SütiGTi
(újonc)
Keresek Nikonhoz egy objektívet: 300as tele nagy fényerővel, min 2,8as...használtban érdekelne...
[Szerkesztve]
www.sutikepek.fw.hu

csiga997
(őstag)
Privát ment.

szaki1
(kvázi-tag)
Melyik obi lenne jobb és miért a D50-hez?
+18-55mm és 55-200mm Nikon DX objektívek
Gyári dupla kitben levő # AF-S 55-200mm f/4-5.6G ED Zoom-Nikkor Autofocus Lens,
Akciós ár: 208.000 Ft
vagy
+ 18-55mm DX objektív
Akciós ár: 158.400 Ft
és külön vásárolva
Sigma 70-300mm F4 - 5.6 APO DG MACRO
Ára: 63.600 Ft
Összesen: 222.000 Ft
A különbség 14.000 Ft, de megéri-e?

SütiGTi
(újonc)
Ha jólértelmezem akkor mindenképpen veszel hozzá egy 70-300as obit?!
Mert ha igen akkor mindenképp a 18-55öst vedd meg mert a 70-300as ben sok nagylátószög van és az azért szerintem nem árt ha van és az 55-200asba sincs sok...és ha már ugy is van a 300as tele akkor nem kell a 200as is mellé...
Szerintem...
www.sutikepek.fw.hu

leewi
(fanatikus tag)
háááát...
ha engem kérdezel inkább szerezz egy d50-es vázat..ha ragaszkodsz az újhoz akkor azt..de használtban is csodátkat lehet kapni..az én d70-em majdhogynem ajándék áron volt
ill. obit ne újjat vegyél..vagyis ne újként..a sigma-ból van 1-2 eladó állandóan..kb. 30e körül..
a kit obit meg multkor adta valaki 20e Ft..
én így alakítanám...
kOrÁn kELtEm, hOL aZ aRaNy?

szaki1
(kvázi-tag)
Kösz és hol vesztegetik ezeket az obikat?

j.bravo
(PH! addikt)
Üdv néktek!
hadd kérdezzek olyat ami lehet hogy hülyeség, lehet hogy nem:
A d50-hez csak az EN-EL3e aksi jó, vagy működik az EN-EL3-mal is?
(Pótaksit kéne venni, és nem szeretnék 20k+ HUF--ért gyárit venni. Utángyártottból csak az utóbbit találtam a diticam honlapján; ami emlékeim szerint a d70-hez való, de ők odarták a s50-et is.)
Köcce
Kapcsolja ki! Hasznosítsa újra! Cserélje energiatakarékosabbra! Sétáljon, kerékpározzon!

pitman
(őstag)
Nézz szét az index valamelyik adok-veszek topicjában (akár más márkáéban is), valószínűleg valaki tud majd segíteni, többen árulnak ott ilyen termékeket.

j.bravo
(PH! addikt)
köszi! Nyikonos adokveszeket még nem találtam, ellenben a d50 topikban azt mondják, többen is használnak a ill e betű nélkülit.

pitman
(őstag)
Nincs mit.

csiga997
(őstag)
Működik vele, mint ahogy az a kezelési útmutató 8. oldalán olvasható is. ![;]](/dl/s/v1.gif)

j.bravo
(PH! addikt)
Öööö, mea culpa
A gép és az útmutató otthon van, én meg meg akartam venni hazafelé.

werttzui
(PH! addikt)
[link] Őszi fotós tali /Coming soon/ 
CHIHUAHUA

szaki1
(kvázi-tag)
D50-hez milyen márkájú ill. tudású SD kártyát vennétek?

csiga997
(őstag)
Lényegében mindegy, olyan őrült nagy különbségek nincsenek köztük. [link] Ha megnézed a listát, akkor látszik, hogy a leggyorsabb és a leglassabb között ~70% a különbség, a tényleges értékekből pedig látszik, hogy a 20MB/s-os szupi kártyáknak egyszerűen semmi előnyük nincs ebben a gépben a többihez képest. Márkából ettől függetlenül valami nevesebb gyártót ajánlanék: sandisk, lexar, kingston, ilyesmi.

szaki1
(kvázi-tag)
thx
A D50 vázhoz Nikkor 18-70mm F3,5-4,5G IF-ED obit veszek, de a neten egyenlőre csak ezeket találtam:
http://www.tmfoto.hu/?p=productsList&page=18
75 000 Ft (Bruttó ár)
http://www.ccswebshop.hu/web/index.php?request=cikk&w=2887&act=s
Bruttó 105 600 Ft
http://www.digitalmix.hu/index.php?mid=objektiv&sess=0&offset=72&table=objektiv&order=ear_huf
109.961 FT
Tudtok-e valami más helyet ill.jobb árat?
THX

Ijk
(PH! kedvence)
Szerintem kitobival vedd meg, és később még tudod fejleszteni
Itt jobban preferálja a 18-55-öt a 18-70-el szemben:
[link]
Ha lenne pénzem én is D50-et vennék kitben.
Beginning is easy - Continuing is hard.

Dualon
(fanatikus tag)
Ne viccelj... egybehangzóan a D70 kitobiját (18-70 DX) tartják jobb lencsének!
Sokkal jobban jár vele, mint a D50 kitjével.
e-Arc.hu

werttzui
(PH! addikt)
Jó lenne olyan kit ami 17-1400 ig mondjuk f2 vel végig
Nekem teccccccene 
CHIHUAHUA

Jinxx
(senior tag)
A képstabit kihagytad. 

csiga997
(őstag)
Ez mindenképp szükséges lenne, márcsak azért is, mert 1 tonnát nehéz kitartani kézremegés nélkül...
[Szerkesztve]

Jinxx
(senior tag)
Na ja, meg lehetne kis kihajtható lába (állvány) mint a nehézgéppuskákon. 

vendég5
(újonc)
Keresek Nikon D70-hez portrémarkolatot, 2 akkust.

micro
(PH! addikt)
Csak 3rd party markolatok vannak D70-hez. 
Ebayen nézz szét. Itthon nem nagyon láttam.
Klaviatúra, képernyő, EGÉR!, meg az a doboz, tudod a gép LELKE..

lugosi
(senior tag)
18-55 a 18-70-nel szemben?...
Megnéztem a linket, hát persze hogy Ken Rockwell... Nem ismeritek még? A csóka szerint mindig az a legjobb, ami neki éppen van, olvassátok el az SB-600-ról írt cikkét, szerinte sokkal jobb, mint az SB-800. No comment.
Lehet valamiről azt írni, hogy jó, meg tök elég az átlagembernek, és megéri az árát (nekem is SB-600-am van), de egyértelműen vannak drágább, de jobb megoldások.
Ken Rockwell béna és dilettáns cikkeit mazochistákon kívül senkinek sem ajánlom. Ő már-már ''fogalom''. 
I thought I taw a putty cat...

ArthurMiller
(senior tag)
Ezeket viszont nem ajánlom, gondolj csak arra, hogy járt sok d50 tulaj a távolkeleti markolattal
Szóval, ha lehet, akkor nikon.
Primus inter pares

j.bravo
(PH! addikt)
Erről tudsz adni valami linket? Nem is tudtam hogy van ilyen. Simán fel lehet tenni egyáltalán vagy berkácsolni kell a gépen? (ekkor ugye felejtős, mert ugrana a gari). Illetve, halvány utalást egy másik fórumon olvastam, valamilyen markolatról az optiformnál, de nem volt egyértelmű milyen vázra és milyen markolat...
Szóval milyen markolat, és hogy jártak a júzerek?

vendég5
(újonc)
Tuti, hogy láttam a neten régebben, de momentán nem találom.
Úgy tudom, hogy a Nikon nem gyártott hozzá.
Jó lenne tudni a számát és a gyártót.
Még egy darabig biztos megtartom a D70-et, mert nagyon elégedett vagyok vele, de már gyűjtök a D200-ra. 

<Adamsky>
(őstag)
Sziasztok!
Meg tudnátok nekem mondani, hogy melyik az a típus ami most ''egy szinten van'' a Canon 400D-vel. E két márka között vacillálok. Várnám esetleg az észérveket az egyik ill. másik márka/típus mellett.
Válaszokat előre is kössz!
Eladó: GlobalSat (BT-338) bluetooth GPS

j.bravo
(PH! addikt)
Nálam kompetensebbek is hozzászólnak majd, remélem, de az én tudomásom szerint pillanatnyilag nincs ilyen a Nikon dslr-sorában.
A D80 szerintem feljebb van a 400D-nél, de lejjebb a 30D-nél.
Ha lenne D60
szerintem az passzolna ide. Talán nem túl sokára lesz is.

<Adamsky>
(őstag)
Az ár alapján én is arra jutottam, mint Te, csak az nem világos teljesen, hogy mire fel a nagy 58e FT-s árkülönbség (252,000 Ft vs. 193,800 Ft) Tényleg nem kekeckedésből kérdem, és hálás lennék, ha valaki felvilágosítana. 

j.bravo
(PH! addikt)
Ezt találtam hirtelen:
[link]

csiga997
(őstag)
Világos, nagyméretű kereső, spot mérő, státusz lcd, vez.nél.vakuvezérlés, kamerán belüli képszerkesztés, kb 2x erősebb akku. 58e-ért még a fele is elég kéne legyen.. 

ArthurMiller
(senior tag)
Közelebbit én sem tudok a gyártóról, de biztos lehet kapni az optiform-nál, ott van a kirakatban. Sok usernek leégett a gépe a markolat miatt, ezt mondogatták több helyen, biztos van igazságalapja. Nem kell a gépen barkácsolni, teljesen illik rá, hiszen ehhez lett gyártva.
Primus inter pares

vendég5
(újonc)
Találtam egy linket.
http://www.hahnel.ie/index.cfm?action=productview&pid=25

j.bravo
(PH! addikt)
Csak arra gondoltam hogy ha van akár egyetlen gomb is azon a markolaton, akkor hol csatlakozik a vázhoz
Az akku csatlakozók megvannak, de az akkufészekben nem látok más érintkezőt sehol. Az alján (azaz, működési helyzetbe fordítva a vázat, a tetején) van egy kis lap alul, ami ''gyanús''; ha leszedné az ember esetleg ott lenne alatta minden. Erre gondoltam 
vendég5: köszi, most néztem meg a linket. Ezen nincs egy exponáló gomb se, azaz tulajdonképpen csak egy aksitartó az egész. Ez esetben viszont nem látom értelmét (olyan még nemigen fordult elő velem hogy pont életem főművéről maradtam volna le mert aksit kellett cserélni).
[Szerkesztve]

ArthurMiller
(senior tag)
természetesen nincs rajta exponáló gomb, és vezérlőtárcsa sem, mert, mint írtad, nincs a gépen ehhez csatlakozási lehetőség. Jól látod, ez pusztán egy akkutartó. Ettől függetlenül, mint sok helyen hallottam, képes megsütni a gépet
Primus inter pares

Zebu
(őstag)
Sziasztok!
Végre D50 tulaj lettem én is.
Kitobival vettem meg és vettem mellé egy Sigma 70-300-as APO Super MACRO telét is.
Fú tetszik a masina de néhány dologban még el vagyok veszve.
Pl expozíció kompenzálást miért nem lehet full manuális módban állítani csak a P programnál?
Plusz van még pár kérdésem, de még töröm a fejem
Jah igen, úgy nem lehet vele fényt méretni, hogy az AF-fel megvilágítom és úgy mér nekem 1et és hagyja, hogy beállítsam a zárídőt stb a vakuzáshoz? A minimális záridő miatt merült fel bennem, mert vakuzásnál nemtom milyen értékeket használjak.
Még lesznek kérdéseim 
Gyűrűk ura díszdobos rendezői változat | Indiana Jones díszdobozos eladók

j.bravo
(PH! addikt)
Még mindig szeretném kipróbálni azt a teleobit, gyere már el a PHotóstalira okt 29-én 
Az expokorrekció megy A és S módban is. Nagyon kevés gépnél láttam hogy M módban menne, végülis sok értelme tényleg nincs, állítsd annyival odébb a blendét, vagy a záridőt.
(S módban ugye a blendét állítja kicsit odébb a mért értékhez képest az expokorrekciónak megfelelően, A módban pedig a záridőt).
M módban expokorrekcióként esetleg annak lenne értelme, hogy az érzékenységet tolná odébb. A d70, d200 érzékenysége elvileg már 1/3 Fé-enként állítható, ott lehet h működik a dolog, de azért meg lennék lepve
A pentax k10d tud olyat, hogy AS mód: beállítasz blendét és záridőt is, ő meg kiválasztja a megfelelő iso-t. Itt már sanszos hogy tudná azt is amirót keresel 
Vakuzásnál szerintem, hacsak nem M módban csinálod, nem engedi a vakuszinkron idő alá tolni a záridőt, bár a franc tudja. Mivel a d50 vakuszinkron ideje 1/500s, ennél hosszabb idő vsz OK. De lehet hogy ez csak külső vaksira igaz, a beépítettre nemtom.

csiga997
(őstag)
Természetesen az expozíció kompenzáció minden üzemmódban működik (kivéve a vari-programokat), M-ben is. (pluszminuszgomb+tárcsa) Ekkor tkp egy offset-et ad hozzá a mért értékhez; tehát ha beállítasz +1 EV-t, akkor annyival eltolja a keresőben látható skálát amit ha 0-ra állítasz a tárcsákkal akkor fogja pont 1 blendével a képet túlexponálni (a mért értékhez képest legalábbis.)
Ezt az AF-es megvilágítós vakuzós kérdést nem értem. Mit szeretnél egészen pontosan?

Ijk
(PH! kedvence)
Majd tudnád véleményezni az obikat?
Én is szeretném kitben majd a karácsonyfa alá. Később fejleszteném az obikat.
Beginning is easy - Continuing is hard.

<Adamsky>
(őstag)
Kössz szépen! Nagyjaból átfutottam. Érdekes...

<Adamsky>
(őstag)
Kössz a választ!
''világos, nagy méretű kereső'' <- szvsz. ilyen van a 400D-n is
Meg tudnád nekem mondani, hogy mi az érdemi különbség a spot mérés és a középre súlyozott között?
''status lcd'' <- no, igen, ez tényleg nem egy jó pont (úgy értem, hogy a 400D-n nincs)
''vez.nél.vakuvezérlés'' -> asszem ez világos 
''kamerán belüli képszerkesztés'' -> na, ez micsoda? Van beépített PhotoShop? 
''2x erősebb akku'' -> és közel 2x olyan sokáig is bírja? Úgy tudom, hogy a CCD érzékelők többet fogyasztanak, mint a CMOS.

csiga997
(őstag)
A 400D keresőjének kisebb a nagyítása mint a D80-nak azon kívül pentamirroros a másik pedig prizmás. Egymás mellett nézve határozottan kisebb és sötétebb.
A spotmérés a képmező egészen kis szeletén mér (D80-nál kb 2.5%) ami pontos kontrasztmérést tesz lehetővé, míg a középre súlyozott mérés átlagol. (Ja, a D80-nál a középre súlyozott mérés referenciakörét is állíthatod 3 lépcsőben.
)
Beépített photoshop azért nincs, viszont lehetőség van vörösszem korrekcióra, fényesség-kontraszt állításra (d-lighting), utólagos multiexpozícióra (2 v több képet egymásra tesz), utólagos filterezés (skylight, CC, etc.), fekete-fehér konverzió (ff, szépia, cyanotípia, stb.) Persze, a legtöbb ezekből nem létszükséglet, de el lehet játszogatni vele azért.
A CCD v CMOS messze nem fogyaszt annyit, mint kijelző a hátulján! Igazából nem a felvétel készítés az, ami lemeríti az akkut, hanem a képnézegetés.
Ott viszont mindenképpen előny egy 2x erősebb akku. (Arról nem is beszélve, hogy a 400D-n muszáj használnod a hátsó LCD-t, mert nincs más.)