Hirdetés

2012. május 28., hétfő

Útvonal

Fórumok  »  Digitális fényképezés  »  Nagy Nikon DSLR topik (kiemelt téma)

(#451) j.bravo válasza ArthurMiller (#450) üzenetére

j.bravo
(PH! addikt)

Valóban nem könnyű kenyér az egészségügy, anyám nővér (háziorvosnál, kórházat, váltott műszakot, gyakori ügyelést fizikailag nem bírta), és nem csak azt látom hogy neki nehéz, hanem a főnökének - háziorvos, patológus, két kórházban ügyel, meg még ez-az - sem egyszerű.

Talán fogorvosnak kicsit könnyebb, illetve hamarabb jövedelmez jól, bár a rendelő és eszközpark elég nagy beruházást igényel, és a pacientúrát kiépíteni se feltétlenül megy könnyen...

De azon már morfondíroztam hogy fogorvosnak vagy neadjisten fogtechnikusnak kellett volna mennem a Kandó helyett.

Na de én is abbafejeztem :D

[Szerkesztve]

Kapcsolja ki! Hasznosítsa újra! Cserélje energiatakarékosabbra! Sétáljon, kerékpározzon!

(#452) csiga997 válasza j.bravo (#451) üzenetére

csiga997
(őstag)

Még 6-8-an beírják, hogy ''de most már be is fejeztem'' és összekaparom magam... :DDD:P

(#453) lugosi válasza csiga997 (#452) üzenetére

lugosi
(senior tag)

Oké Csiga, kapard :P

Dare2Live: bírlak téged is, amiért ilyen precízen tudod, hogy jogásznak lenni mennyi tanulással jár. Netán kolléga vagy? :F Ha csak valami olyan a válasz, hogy nem, de el tudod képzelni, vagy az unokatesód szomszédja ismer egy embert, aki parkettázott a jogon, akkor ne is válaszolj kösz :B (Ja, az orvosi nem 5 éves, mint ahogy írtad, így unokatesód/ismerősöd/nememlékszemkid valószínű nem orvosnak tanult [lehet mégis asztalosnak :DDD ]).

ArthurMiller: alapvetően én tényleg együttérzek az egészségügyben dolgozókkal, mert némelyek a lelküket kidolgozzák, hogy nekünk, pácienseknek jobb/elviselhetőbb legyen, és a nővérkének, aki kimossa a nagymamát a sz@rból általában nem ad senki semmit, míg a főorvos úr lenyúlja ennek a jutalmát is.
Azonban: bár kevesebb a nettód, mint egy takarítónőjé, mégse a ''honnan szerezzünk leselejtezett élelmiszert'' topikban beszélgetünk, hanem a Nikon DSLR-ben, amit valószínű a takarítónőtök csak akkor lát majd, ha lefotózod vele. Így alapvetően az orvosok sanyarú sorsát a kórházak, SzTK-k parkolóiban álló autók típusán keresztük szoktam lemérni. Elvileg mennyit keres (hivatalosan) egy szülész/sebész a ''csúcson''? Nettó 150-180-at? Az a gáz tudod, hogy a társadalom 4/5-ének esélye sincs olyan gyakran és olyan mértékben adómentes jövedelemre, mint az orvosoknak (és akkor mi genyó jogászok megint kivételek vagyunk :U :B ). A paraszolvenciával sem az a baj, hogy ''hála''pénz lenne, hanem azért, mert mindenki tudja, hogy azért ''kell'' odaadni, hogy megkapjuk az emberhez méltó bánásmódot.

Na de mostmár tényleg befejezem, mert szeretném látni, ahogy Csiga kaparja magát :))

I thought I taw a putty cat...

(#454) Dare2Live válasza lugosi (#453) üzenetére

Dare2Live
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

jogász és orvosisokkal laktam együtt 5évig onann tudom. Jelenleg pedig folyamatosan jogász és orvosis albérlőim vannak. Most pont orvosis, ha gondolod megadhatom az elérhetőségét és rákérdezhetsz tényleg nálunk albérlő e és orvosi nemcsak vmi parkettás. :P
Innen tudom és ez alapján nekem a véleményem az, hogy jog egy tinglitangli orvosihoz képest.

szerk: Egy csiga hogykaparja össze magát? a szemével? :)

[Szerkesztve]

Szerintem.... The things we make ... make us.  -~- ..And on the 7th day, GOD went windsurfing... Evina foglalkozás egészségügy www.evinakft.hu

(#455) lugosi válasza Dare2Live (#454) üzenetére

lugosi
(senior tag)

''szerk: Egy csiga hogykaparja össze magát? a szemével? ''

Tudod hogy lesz öngyilkos! Belenéz a konnektorba. ;)

Persze, az orvosok biztos hogy rengeteget tanulnak. Sőt, én ezt a tanulási folyamatot úgy értelmezem (ez mindkét hivatásra igaz), hogy nem érhet véget a szakvizsgákkal, aki nem tart lépést, nem követi a fejlődést (új jogszabályok/új gyógyítási eredmények), az nem jó szakember.
Orvosnak lenni - tudás szempontjából - annyival nehezebb, hogyha téveszt, akkor meghalhat valaki, míg ha egy jogász téveszt, legrosszabb esetben bezárják az ügyfelét, de azt lehet orvosolni. Egy komoly műhibát viszont nem... :(

(#456) werttzui

werttzui
(PH! addikt)

Ez most itt a nikon topic vagy,hogy milyen munkahelyet ne válasszak topic? :DDD

CHIHUAHUA

(#457) Bazsiii válasza lugosi (#455) üzenetére

Bazsiii
(tag)

Kedves lugosi,
jogászként hozzátenném, hogy ha egy jogász hibázik, esetleg az ügyfelet valóban bezárják, de előtte, ha az ügyfél olyan, a jogász is meghal. :)

[Szerkesztve]

How much wood would a wood chuck chuck, if a wood chuck could chuck wood?

(#458) lugosi válasza Bazsiii (#457) üzenetére

lugosi
(senior tag)

Ez poén szinten elmegy, a való életben még sose hallottam.
Ámbár, ahogy egyik volt főnököm mondta, mikor megkérdeztem, miért nem foglalkozik büntetőügyekkel: aki korpa közé keveredik azt megeszik a disznók. No, ezt a meglátást a magamévá is tettem.

(#459) lugosi

lugosi
(senior tag)

No, arra gondoltam hogy akár térjünk is vissza a fotózáshoz, a flém úgyis elakadt :)

Azt szeretném felvetni, kérdés szintjén, hogy használtok-e manuális objektívet, ha igen milyet, ha nem, miért nem.

(#460) Zebu

Zebu
(őstag)

Nah miután kimulattam magam a hozzászolósokon, és rmeélem csiga még egyben van kérdezek egyet :DDD

Szerintetek milyen amatőr állványt vegyek a géphez ami mondjuk elbírná a D50-et jóól a 70-300-as Sigmával stabilan? Nem rogyna össze, nem esne orra, stb? :D

Jól jönne egy polár szűrő is....

Gyűrűk ura díszdobos rendezői változat | Indiana Jones díszdobozos eladók

(#461) Zebu

Zebu
(őstag)

Szerencsére a kit 52mm, a 70-300 58mm... kiváló...

Igazából a nagylátószögre lenne szerencsés megvenni a polárt, viszont fenetudja a kit meddig lesz meg. Azért a telére is jól jönne...hmmmm..... mit javasoltok?

(#462) j.bravo válasza Zebu (#461) üzenetére

j.bravo
(PH! addikt)

Vedd meg a nagyobbra a szűrőt, és tedd rá egy adaptergyűrűvel a kisebbre, ha arra kell.
Egy ilyen adapter 1-2 ezer Ft, kibírható.

Kapcsolja ki! Hasznosítsa újra! Cserélje energiatakarékosabbra! Sétáljon, kerékpározzon!

(#463) Zebu válasza j.bravo (#462) üzenetére

Zebu
(őstag)

jó 5let.
állványra javaslat?

(#464) Dtomi válasza Zebu (#463) üzenetére

Dtomi
(őstag)

[link] jobb mint egy manfrotto, és még az unokádnak is jó lesz.

[Szerkesztve]

"Megvan a saját véleményem - kemény vélemény -, de nem mindig értek vele egyet."

(#465) csiga997 válasza Zebu (#463) üzenetére

csiga997
(őstag)

Ez való neked: [link] itt már napok óta az állvány a téma. :)

(#466) csiga997 válasza lugosi (#459) üzenetére

csiga997
(őstag)

Persze, többet is.

(#467) werttzui válasza Zebu (#463) üzenetére

werttzui
(PH! addikt)

Szálj be te is a manfrotto 055-ösök klubbjába :DDD ez már 7 kilót bír ill rá egy mondjuk 488 rc4-es gömbfej oszt kész :)

CHIHUAHUA

(#468) Dtomi válasza Zebu (#463) üzenetére

Dtomi
(őstag)

Szerintem az ár/érték arány kicsit jobb a sherpánál kb dupla annyiba jössz ki csak nem tartozhatsz a manfrottó klubba.... már ha neked ez számít... jah és ez maximálisan 15kg-al terhelhető.

"Megvan a saját véleményem - kemény vélemény -, de nem mindig értek vele egyet."

(#469) j.bravo válasza Zebu (#463) üzenetére

j.bravo
(PH! addikt)

Épp azt a topikot akartam javasolni, amit csiga fent linkelt :)
Sajna még nem volt ilyen nagy teleobim a d50-nel (eg amúgy se), úgyhogy közvetlen tapasztalatom nincs még.

Mennyire vagy elégedett a Sigmával? (jöhet az objektívtopikba vagy PÜ-be is)

(#470) werttzui válasza Dtomi (#468) üzenetére

werttzui
(PH! addikt)

Én is előbb a sherpát néztem ki csak nagyon lehurrogtak,hogy az annyira nem is jó. ja és 3ds fejjel árulják.

[Szerkesztve]

CHIHUAHUA

(#471) lugosi válasza werttzui (#470) üzenetére

lugosi
(senior tag)

Elég korrektnek tűnik ez a sherpa állvány, csak de kár, hogy nem gömbfejjel lehet... Ez a videoállvány ami rajta van, szerintem nagyon rossz megoldás, ahogy kipróbál az ember egy gömbfejet, emezt dobná is el legszívesebben...

Kicsit azért szkeptikus vagyok azzal a 15kb terhelhetőséggel. Jó lenne vásárlás előtt megnézni, hogy mennyire tartja azt a súlyt/obit mozdulatlanul. Pláne kihúzott középoszloppal, ez a súly kicsit mesebelinek tűnik, de ne legyen igazam, mert akkor én is ilyen állványt veszek (ha van gömbfejjel). ;)

(#472) lugosi válasza Zebu (#461) üzenetére

lugosi
(senior tag)

Alapvetően nem értem a problémát. A kérdés egyszerű, és neked kell megválaszolni: minek egy telére polárszűrő? Emellett, a rövid záridő egyébként is lényegesebb a telénél, aminek a kivitelezhetőségét tovább rontja a polár által okozott fényveszteség. Így szerintem nemcsak, hogy felesleges, de még problémás is a telén polárt használni. És a teléd - ahogy elnézem - még csak egy nem is fényerős típus.

(#473) Kadi

Kadi
(újonc)

Láttátok az új S4-et???
Bes%''@arás!!
NAgyon tetszik, 10-szeres zoom, a dizájn, meg mniden..csak a tesztképek nem elég meggyőzőek nekem, igaz eddig inkább kedfvezőtlen időjárási körülmények közt készülteket láttam.
TUDNÁTOK KICSIT SEGÍTENI ABBAN HOGY SONY W50 VAGY NIKON S4???!!!(kezdőként nem vagyok még otthon a témában :B )
Ugyanis már épp sikerült magam meggyőzni a Sonyról, amikor megláttam ezet a kis husit!!Most meg nem tudok dönteni :F :W , Pixmania.com-on ugyanannyi az áruk :)

(#474) lugosi válasza Kadi (#473) üzenetére

lugosi
(senior tag)

Bár nikon dslr topik, és magam is nikonos vagyok jó ideje, megmondom őszintén hogy a kompaktjaik szerintem elég gyengék. Kompaktban, biztos nem vennék nikont, a felsőbb kategóriások kivételével (8800, illetve sokkal inkább a 8400).

(#475) ArthurMiller válasza Dtomi (#464) üzenetére

ArthurMiller
(senior tag)

Minden profi studióban manfrotto-t látsz. Nem sherpa-t. Biztos azért, mert szarabb:)

Primus inter pares

(#476) j.bravo válasza ArthurMiller (#475) üzenetére

j.bravo
(PH! addikt)

...vagy gitzo-t vagy ha nagyon burzsuj, akkor Linhof-ot meg ilyeneket :)

Egyszer én is szívesen meglesném azt a sherpát, de az a 15kg gyanús nekem hogy a középoszlop alá akasztható stabilizáló súlyt jelenti ;]

Kezdetnek vsz jó lehet egy ilyen Velbon Sherpa, vagy ami nekem van (Slik Sprint Pro GM, utólag rátett Manfrotto gömbfejjel). Hosszútávon viszont tényleg masszív darab kell, a Manfrotto szinte biztos hogy nem az egyetlen üdvözítő megoldás (jó lehet egy komolyabb slik vagy Giottos, stb), de az biztos hogy se a 190-essel, se a 055-össel nem jár rosszul a júzer.

[Szerkesztve]

(#477) werttzui válasza j.bravo (#476) üzenetére

werttzui
(PH! addikt)

3,5-4 kilo ajánlott max 15 kilo ez van rá irva :) :)

CHIHUAHUA

(#478) werttzui válasza werttzui (#477) üzenetére

werttzui
(PH! addikt)

Hali-tól kell megkérdezni,hogy mennyit bír neki van ilyen.

CHIHUAHUA

(#479) hali01 válasza ArthurMiller (#475) üzenetére

hali01
(őstag)

Minden bizonnyal. [link]

http://dunakanyar.net/~hali01 http://hali01.uw.hu/

(#480) hali01 válasza werttzui (#477) üzenetére

hali01
(őstag)

Az a 4 kilo valszeg arra vonatkozik,h ekkora jól kiegyensúlyozott ezközt tud megtartani billegés nélkül.A 15 kiló meg a függőleges terhelhetőségre vonatkozhat.

(#481) ArthurMiller válasza hali01 (#479) üzenetére

ArthurMiller
(senior tag)

Jó látni, hogy előfordulsz ebben a topicban is:D

Nem azt akartam mondani, hogy a sherpa szar, a manfrotto meg über alles, csak egyszerűen felbosszant, ha a juzer, minden különösebb tapasztalat nélkül, kijelenti valamiről, hogy rossz. Ami a linket illeti, készséggel elismerem, profi állvány, habár manfrotto-ból is tudnék linkelni 100k fölöttit.:)

Primus inter pares

(#482) csiga997 válasza hali01 (#479) üzenetére

csiga997
(őstag)

Ismered a viccet a fekete bárányról? (Itt vannak fekete bárányok; itt van egy fekete bárány; itt van egy bárány, aminek az egyik fele fekete.) Nos, ez is valami ilyen most. Azért mert van egy drága velbon állvány még nem jelenti azt, hogy akkor mind kivételesen jó lenne. Ugyanúgy, ahogy vannak gyenge manfrotto állványok is.

(#483) Zebu válasza j.bravo (#469) üzenetére

Zebu
(őstag)

Még kicsit hezitálok osztok-szorzok az állvány témában...

Lugosi: Mondjuk ez jogos. Igazából madárfotózásnál gondoltam ,hogy nem lenne rossz a polár, mondjuk ha vizen lövöm az állatot. nem? :)

(#484) lugosi válasza ArthurMiller (#481) üzenetére

lugosi
(senior tag)

Egy másik fórumban egy fórumtárs, mikor állványokról beszélgettünk, linkelt egy oldalt, a lényege az, hogy az oldal írója szerint 1000 dollár (!) alatt nem is szabad állványt venni, mert az pénzkidobás. Ennek a srácnak, aki linkelte, szintén vagy 120-150e körüli állvány ''konfigurációja'' van. Ez az egész anno úgy merült fel, hogy sokalltam az árát egy fej+állvány párosnak, manfrotto, olyan 45-50e körül. Aztán nem is vettem. Még az zenites korszakból van egy 2500 ft-os (!!!) állványom, és amire kell (ez kizárólag éjszakai felvétel, amikor meg se érintem a gépet, önkioldóval megy), arra tökre elég.
Amúgy meg van egy egylábú állványom, az manfrotto :), volt 8900 ft, azt néha használom.

(#485) lugosi válasza Zebu (#483) üzenetére

lugosi
(senior tag)

Vízen? Nem tudom, van benne valami. Persze akkor már kellene tényleg az a fényerős tele...

(#486) Dtomi válasza ArthurMiller (#475) üzenetére

Dtomi
(őstag)

Jah bocs biztos ő is profi stúdióban fogja használni.. amúgy fotóztam már stúdióban de még soha nem kellett állványt használnom :Y jah és még mindíg nem hiszem hogy kétszer olyan jó lenne a manfrotto mint a serpa.... mert 2x annyiba kerül.

(#487) hali01 válasza Dtomi (#486) üzenetére

hali01
(őstag)

Viszont milyen jól mutat a sarokban egy manfrotto :))

(#488) ArthurMiller válasza Dtomi (#486) üzenetére

ArthurMiller
(senior tag)

Olvass vissza, ki állította, hogy a manfrotto 2x jobb? Megvan? Azt hiszem a jobb témát nem én kezdtem, csak szerintem a manfrotto sem hulladék. De mind1, vehettek akár babzsákot is:D

Primus inter pares

(#489) werttzui

werttzui
(PH! addikt)

Nem kell összeveszni kinek a pap kinek a papné.és kinek mennyi van rá / különben is ajánljatok valamilyet ár/teljesítmény arányosan amit nem kell lecseréllni 20 évig ill gömbfejjel ha lehet . /lehetőleg a fotós kiegészítők topicba/

CHIHUAHUA

(#490) ArthurMiller válasza werttzui (#489) üzenetére

ArthurMiller
(senior tag)

Aha, szóval te kezdted:D
Szerintem akkor is egy alap manfrotto, gömbfejjel, 25-ből megvan.

Primus inter pares

(#491) Talas

Talas
(fanatikus tag)

17-50 körüli ''olcsóbb'' 2.8-asokról mi a véleményetek (sigma és tamronokra gondolok elsősorban a 100e-es kategória körül). Épületfotózás, esküvő témára.

70-es kitobihoz képest milyen minőségű képet adnak?

***Marantz PM 66 KI Sig erősítő eladó -igényes hangzás bagóért**** EISA díj megvolt

(#492) werttzui válasza ArthurMiller (#490) üzenetére

werttzui
(PH! addikt)

példákat kérek :)

CHIHUAHUA

(#493) csiga997 válasza werttzui (#492) üzenetére

csiga997
(őstag)

(#494) werttzui válasza csiga997 (#493) üzenetére

werttzui
(PH! addikt)

Terhelhetőségh max 2.5 kg :( Ill hol van még a gömbfej hozzá :F

CHIHUAHUA

(#495) csiga997 válasza werttzui (#494) üzenetére

csiga997
(őstag)

Aaaargh!! Te már szándékosan csak a sorok között olvasol!!! :(
[link]''Termékleírás'' katt --> A 714SHB beépített könnyen mozgó gömbfejjel rendelkezik, mely lehetővé teszi a...

Valamint, az ''alap manfrotto'' természetesen nem jelent 60 kg-os terhelhetőséget. Amit te keresel, az továbbra is a bográcsállvány. Minden komolyabb horgászboltban kapható. :P

(#496) Zebu válasza ArthurMiller (#490) üzenetére

Zebu
(őstag)

Nekem is nekem is:) Mutasd! Gombfejjel, állvány idevele mennyi!:D

lugosi: Nah ezaz.... most tutira nem fogok nagyobb fényerejűt venni, max photoshop-ozgatok a képen. Igazából vízközelben általában úgyis több fény van azzal nem lesz gáz, polárt megigazából inkább arrafelé használnék, vagy ha szép kék eget akarok valami állatképnél akkor meg úgyis elég fényem van.... nem? szóval marad az 58-as polár + egy 52-58as gyűrű, hogy a kitre is rámenjen. Már csak az a kérdés melyiket... Soligor, Hoya....van választék. Cirkuláris polár? nah benézek majd a szűrő totyikba is:)

werttzui:: 2,5kg azért nem rossz nem? Ha utánaszámolok, hogy a gép ha jól emlékszem 540g, kitobi mondjuk 380g körül, a 70-300 550g körül, azért még akárhogy számolom ígyis 1kg-nál vagyok. Jó biztos veszek majd nehezebb obit, de csak nem veszek 1500g-nál nehezebbet:D Vagy hülyén gondolom?

[Szerkesztve]

(#497) werttzui válasza csiga997 (#495) üzenetére

werttzui
(PH! addikt)

Amit linkeltél a gömbfej az ami jobbra mellette van 23 ezer-ér ha összeadod az már jóval 25 fölött van. [link]
Ez gömbfej

[Szerkesztve]

CHIHUAHUA

(#498) csiga997 válasza werttzui (#497) üzenetére

csiga997
(őstag)

Melyik részét nem érted annak, hogy ''beépített''??
Na, kész, feladom! :W

(#499) werttzui válasza Zebu (#496) üzenetére

werttzui
(PH! addikt)

Egy nagy obihoz kevés Min 5 kg teherbírásut válassz.

CHIHUAHUA

(#500) werttzui válasza csiga997 (#498) üzenetére

werttzui
(PH! addikt)

Ami rajta vaz az az állvány teteje az csak körbe forog.

CHIHUAHUA

Útvonal

Fórumok  »  Digitális fényképezés  »  Nagy Nikon DSLR topik (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.