Hirdetés

2012. május 28., hétfő

Útvonal

Fórumok  »  Digitális fényképezés  »  Nagy Nikon DSLR topik (kiemelt téma)

(#11001) Cayman válasza Degeczi (#11000) üzenetére

Cayman
(PH! addikt)

Adobe Lightroom-ot használok hónapok óta, és most semmit nem állítottam se a progiban, sem a gépben. Akkor ezek szerint az Adobe teszi ezt a NEF-jeimmel? Nem használom a RAW+JPG opciót sem. Köszi a választ, próbálok rájönni a dolgokra... :)

"A tehén nem más, mint egy olyan gép, ami ihatóvá teszi a füvet." :) http://www.flickr.com/photos/caymood • http://www.panoramio.com/user/cayman

(#11002) Degeczi válasza Cayman (#11001) üzenetére

Degeczi
(PH! addikt)

teljesen biztos, h abban vmi beállítás

felhasználástól függően érdemes Nikon konvertert is fölrakni, mert különösen bőrszínekben sokkal szebb eredményt ad

(#11003) Cayman válasza Degeczi (#11002) üzenetére

Cayman
(PH! addikt)

Esküszöm pedig, hogy semmihez a világon nem nyúltam.

Fel fogok tenni mindent, a lényeg, hogy az elérhető maximális minőséget kapjam. :)

"A tehén nem más, mint egy olyan gép, ami ihatóvá teszi a füvet." :) http://www.flickr.com/photos/caymood • http://www.panoramio.com/user/cayman

(#11004) Degeczi válasza Cayman (#11003) üzenetére

Degeczi
(PH! addikt)

amikor beraktad a memóriakártyát, valahogyan erre az opcióra klikkeltél rá:

(#11005) Cayman válasza Degeczi (#11004) üzenetére

Cayman
(PH! addikt)

Kipróbáltam, valóban így van, oda volt állítva! De komolyan egyáltalán nem emlékszem rá, hogy piszkáltam volna, lehet csak tényleg ennyire figyelmetlen voltam... Bocs a lámaságért, és köszi a segítséget. :)

[ Szerkesztve ]

(#11006) TeeJay válasza Ijk (#10995) üzenetére

TeeJay
(PH! kedvence)

akkor egyelőre csak D90+18-105VR lesz, később veszek AF-S 35mm 1,8-at
aztán meglátom mi az ami még megfizethető
a tele amúgy sem érdekel mert közelről kell a csajokat fotózni :DDD
és természetesen egy rendszervakut mindenképp fogok venni.
köszönöm a tippet :R

Nikon D90 + AF-S DX VR 18-105mm + SB-900 + MB-D80 : http://href.hu/x/bl3a kedvenc fotózási témám :-) http://href.hu/x/cgxs

(#11007) jorden06 válasza TeeJay (#11006) üzenetére

jorden06
(senior tag)

D90-hez már illik a 35mm f2-es fényerővel :) én is inkább ritkábban veszek obit, de akkor jót. komolyabb felépítés, egy kicsivel szebb rajzolat.
(remélem nem mondok hülyeséget :) )

(#11008) Ijk válasza jorden06 (#11007) üzenetére

Ijk
(PH! kedvence)

Meg kisebb fényerő, és dupla ár:) Csak akkor javaslom ha a közeljövőben FF-re vált.

Beginning is easy - Continuing is hard.

(#11009) Donald válasza TeeJay (#10896) üzenetére

Donald
(kvázi-tag)

Próbáltam elolvasgatni, hogy milyen igényeid lennének. Talán egy-két megjegyzésem lenne hozzá. Ha nagymennyiségü képet akarsz csinálni, akkor inkább D 200-as vázat vennék a helyedben, használtan mostanság 150e Ft környékén lehet kapni, kevés expoval, markolattal. Sokkal jobb a fogása, jóval magasabb exposzámra van tervezve és szerintem tartósabb darab. A vakuzást "műtermi" vagy változó helyszínekre tervezed? (Lehet, hogy csak én siklottam át ezen? ) Mert, ha van 220 voltos tápod, akkor inkább műtermi vakut ajánlanék, pl. vaku.hu-n egész stabil és olcsó kinai darabokat lehet kapni, beállitófényes-igaz nem túl erős izzóval-, de egy deritőlappal kiegészitve, jól kezelhető és olcsó alternativa lehet. Én kb 2 éve használom ezt a szettet, ovi, tabló, családi fotózáshoz és tökéletes. Ernyővel olcsón lehet lágy, viszonylag szórt, homogén fényeket csinálni és nem olyan macerás, mint "pici" SB-s vakukkal, ami aksiról használva is macerás, költséges megoldás. Ja és a D 200-ra rá lehet passzitani egy manuális 1,4/50-es optikát, ami "olcsó" -kb 40 ezer péz-, nagyon szép rajzu portré optika, az 1,5-ös szorzó miatt. Én ezt használom, könnyebb, mint a 2,8/80-200-as EFS és rajzban nem látom a difit. (Ezen kivül még egy 2,8/60-as makroval is szoktam portrézni, a pici mélységélesség miatt jó hatásu a nem túl szép bőrnél. Egyre jobban utálom az utómunkát... :)) )

(#11010) Degeczi válasza Donald (#11009) üzenetére

Degeczi
(PH! addikt)

noha alapjában egyetértek azzal, h profi felhasználásra célszerűbb egy D200, abban nem, h "jóval magasabb expószámra lenne tervezve": mindkét modellnél azt adta meg a Nikon, h "100e expóra tesztelve"

(#11011) philoxenia válasza Degeczi (#10996) üzenetére

philoxenia
(MODERÁTOR)

A K10D elvileg ment DNG-ben,vagy az nem natív mentés?

(#11012) Szten Márs válasza philoxenia (#11011) üzenetére

Szten Márs
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Igen, a Pentaxok a K10D-től tudják a .DNG-t. (Lehet a K100D-től is, most nem emlékszem így hirtelen, hogy ott tudok-e DNG-t választani és most nincs előttem a gép). Mindenesetre az újabb Pentaxokon lehet választani .PEF és .DNG között, kinek melyik szimpatikus. De a kollega nem is azt mondta, hogy nincs olyan fényképező, ami tudná a .DNG-t, hanem azt, hogy kevés tudja ;)

"Tombe, tombe, tombe la pluie; En ce jour de dimanche de décembre; À l'ombre des parapluies; Les passants se pressent, pressent sans attendre"

(#11013) philoxenia válasza Szten Márs (#11012) üzenetére

philoxenia
(MODERÁTOR)

Próbáltad már? Van előnye a PEF-fel szemben?
De menjünk át a saját topikba, majd ott válaszolj légyszi.... :D

(#11014) Donald válasza Degeczi (#11010) üzenetére

Donald
(kvázi-tag)

Sajna csak papiron... :F Szerviz szerint-Ausztriában- a D 90 80-90 ezerig stabil, D 200 140-150 ezerig. Természetesen eltérések lehetnek, meg D 90 még nemrég van piacon, de már párnál zárat kellett cserélni. Igaz lehet, hogy nem pár hónapos "gyilkolásra" vonatkozott a tesztelés... Érdekes, hogy a régi D100-asomban 240ezer expo van és flottul müxik. :)

(#11015) TeeJay válasza Donald (#11009) üzenetére

TeeJay
(PH! kedvence)

szerintem meg a D90 jobb mint a D200
CMOS érzékelő
VGA felbontású kijelző
Exspeed proci meg még pár dolog

nem fogok 100ezer képet csinálni, csak azért akarok gépet venni mert már elegem van a kompaktok zajos képeiből, illetve érdekel a fotózás és szeretnék beletanulni.
főleg a portré meg az egész alakos képek érdekelnek, a tele fotó nem izgat és a makró sem igazán. azért néztem ki a D90-t mert prizmás a keresője, CMOS érzékelő nagyon király lett, a kijelző is első osztályú, és a mérete nem olyan nagy dög szóval kényelmes cipelni :R
vakuból bőven elég egy rendszervaku, nem profi fotóra fogok hajtani, csak a csajoknak csinálok képeket és kész.
szerintem nekem bőven elég lesz a D90 :R

Nikon D90 + AF-S DX VR 18-105mm + SB-900 + MB-D80 : http://href.hu/x/bl3a kedvenc fotózási témám :-) http://href.hu/x/cgxs

(#11016) TeeJay válasza Donald (#11014) üzenetére

TeeJay
(PH! kedvence)

szerintem én 10év alatt se érném el a 100ezret addigra meg már 3x cserélem a vázat jobbra :K nem kell ennyire fosni ettől az expo számtól :))

(#11017) Ijk válasza Donald (#11009) üzenetére

Ijk
(PH! kedvence)

Műtermi viszonylatban majdnem mindegy képminőséget tekintve, hogy D200 vagy D90. A D90-nek mondjuk jobb a képminősége magas érzékenységen és vannak szituációk, ahol jól jöhet ez az előny. A nagyobb lcd sem éppen hátrány.
Azért ajánlottam normál vakukat, mert az könnyen hordozható, ha kint akar csattogtatni. A 220-as cuccokat elég macerás hordozni.
TeeJay: Bizonyos szinten elég egyetlen SB600 is neked. A beépített vakuval lesz CLS-ed, az sb600-nak meg veszel egy állványt és egy ernyőt. Esetleg egy másik állvány egy fényterelővel még olcsón kijön és sokat segít.

(#11018) Carsee válasza Ijk (#11017) üzenetére

Carsee
(tag)

Azért a beépített vakut szabadtéren elég nehézkes a többi vaku CLS vezérlésére használni, mivel nem irányítható (egyszerűen) a "fénye" a megfelelő irányba és így nem mindig képes elsütni a többit. Beltéren hiba nélkül működik azzal is, de napsütésben lehet szükséged lesz egy SB800/900-ra is az SB600 mellé vagy rádiós vakukioldóval próbálkozol.

(#11019) Ijk válasza Carsee (#11018) üzenetére

Ijk
(PH! kedvence)

Kültéri használatra lehet kapni 10k körül egy egész szett rádiós kioldót, több vevőegységgel. Mondjuk beltérben is jó, mert egyszer belövi az értékeket és akkor a cls sem fog össze-vissza exponálni, minden kép ugyanazzal a megvilágítással készül.

(#11020) Carsee válasza Ijk (#11019) üzenetére

Carsee
(tag)

Abszolút így van. Jó dolog a CLS nagyon, de ha egyszer belövöd a fényeket manuálisan (ha kioldót használsz) akkor tényleg minden képen a pozíciódtól és a kompozíciódtól függetlenül ugyanazt kapod.

(#11021) i4s válasza Degeczi (#10934) üzenetére

i4s
(tag)

Van valami mod esetleg egyedi gorbe toltesere D80-ra is? Mi ennek a modja? Megkoszonnem ha par szoban leirnad.

[ Szerkesztve ]

(#11022) j.bravo válasza i4s (#11021) üzenetére

j.bravo
(PH! addikt)

d50-re dettó... :) (vagy annak már eleve OK?)

Kapcsolja ki! Hasznosítsa újra! Cserélje energiatakarékosabbra! Sétáljon, kerékpározzon!

(#11023) Degeczi válasza i4s (#11021) üzenetére

Degeczi
(PH! addikt)

D70-en a Nikon Camera Control programmal lehetett kameragörbét bizgerálni, gondolom D50-en is

D80-am nem volt

D90-en pedig a ViewNX File menüjéből indítható a Picture Control Utility
Picture Control a D80-on még nincsen, így valszeg inkább ott is a Camera Control játszhat - mindenesetre ki kell próbálni...

[ Szerkesztve ]

(#11024) i4s válasza Degeczi (#11023) üzenetére

i4s
(tag)

Koszonom! Kiprobalom mindenkepp.

(#11025) eastsider válasza Degeczi (#10972) üzenetére

eastsider
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

köszI! :R

és ez használat közben milyen gyakran jelenik meg?
illetve vajon mennyire zavaró?
nagyon gondolkozom egy cserén a D40X-emről...

keresője mennyivel nagyobb?
valaki D80 user? :)

képeim: www.flickr.com/photos/mateeee/

(#11026) Carsee válasza eastsider (#11025) üzenetére

Carsee
(tag)

Nekem D80-am van és utólag visszagondolva a mátrixnál elég gyakran jelentkezett. Az is igaz mondjuk, hogy spot-ot használok főleg általában.

nem annyira a kereső mérete a meggyőző, hanem az hogy több fókuszpont áll rendelkezésedre és a beépített vaku CLS-képes. Csatlakoztathatsz markolatot is, gyorsabb a sorozat, használhatsz nem AF-S obikat is, van plusz egy kijelző.

Én annó D40-ről váltottam az obik miatt. Ma már nem tenném, inkább kihagynám és D300-ért indulnék.

(#11027) eastsider válasza Carsee (#11026) üzenetére

eastsider
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

hát nekem ár szempontjából a D300 nagyon felejtős :(

szóval nem ajánljátok a D80-at? :(

(#11028) TeeJay válasza eastsider (#11027) üzenetére

TeeJay
(PH! kedvence)

és a D90? :B
260ezer körül van most 18-105VR obival együtt :R

(#11029) Carsee válasza eastsider (#11027) üzenetére

Carsee
(tag)

Imádom a gépet, mindent tud amire szükségem van Olvasgass teszteket és gondold át, hogy szükséged van-e az általa kínált plusz funkciókra. Így hogy sajnos a D300 nem opció érdemes szétnézni a piacon, mert mostanában eléggé jó áron kapni D80-ból szép darabokat.

Attól függően, hogy mennyiért tudod elpasszolni a D40x-et talán még egy D90 váz is megjátszható lenne.

(#11030) Degeczi válasza eastsider (#11025) üzenetére

Degeczi
(PH! addikt)

egyéni
én pl. nem tartom annyira fontosnak az ennyivel nagyobb keresőt (manuális fókusz számomra ekkora méretben is nyűg, komponálásra pedig a kisebb is megfelelt. Persze sosem baj, ha nagyobb, csak azt mondom, h gyakorlati hasznát ennek nem vettem a D70-D90 átálláskor), másnak viszont komoly szempont

(#11031) Degeczi válasza eastsider (#11027) üzenetére

Degeczi
(PH! addikt)

esetleg D200?
jó állapotú példányok vannak 150e alatt

D80-hoz képest egyetlen hátránya a rövidebb akkuidő (de az olcsó utángyártottak miatt nem komoly szempont), előnye pedig rengeteg (többek között a mátrix mérése is jól kiismerhető, nem hajlamos nagy meglepetésre)

(#11032) eastsider válasza Degeczi (#11031) üzenetére

eastsider
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

viszont akkor nem sokkal többért (180 körül) vanank D90-ek

80 körül tudom kb elpasszolni a vázamat, obi nélkül. 20-30k plusz lenne a D80. csak ezért gondoltam...

[ Szerkesztve ]

(#11033) johnjohn válasza eastsider (#11032) üzenetére

johnjohn
(PH! addikt)

Azért a D 90 nem ugyan az az érzés ! Fogj a kezedbe egy D 200-at ! ;]

Háromféle probléma van a világon: Az egyikkel eleve nem érdemes foglalkozni, a másodikon úgysem tudsz változtatni, a harmadik megoldódik magától !

(#11034) Carsee válasza johnjohn (#11033) üzenetére

Carsee
(tag)

Ez nagyon igaz. A D200-nak (és minden gépnek felfelé) olyan robosztus (leírni nem tudom) forgása van :)

(#11035) Degeczi válasza johnjohn (#11033) üzenetére

Degeczi
(PH! addikt)

nem D200-ról váltottál D90-re?

(#11036) johnjohn válasza Degeczi (#11035) üzenetére

johnjohn
(PH! addikt)

De, és utána Canon 50D-re ! ;] :K Nem bántam meg !

[ Szerkesztve ]

Háromféle probléma van a világon: Az egyikkel eleve nem érdemes foglalkozni, a másodikon úgysem tudsz változtatni, a harmadik megoldódik magától !

(#11037) kricsi81 válasza eastsider (#11032) üzenetére

kricsi81
(senior tag)

Én (D300 userként) D90-re szavazok. A D80-at (ahogy itt valaki írta) én kihagynám, nem sokkal tud többet/jobb mint a D40X. A CLS hasznos, de ahogy ismerlek nem nagyon használnád, nem? :B
Az viszont igaz, hogy a D200-nak (ahogy a D300-nak is) iszonyat jó markolata van, nagyon kényelmes, de azért annyira nem robosztus, az én kis pici kezemnek már majdhogynem kicsi, de tényleg nagyon kényelmes, a D300-ra meg az MB-D10 (egyszer próbáltam) valami iszonyat jó, nagyon eltalálták...

szerintem inkább D90-re hajts, tényleg nagyon jó váz. eBay-en néz körül, tök olcsón lehet szerezni onnan! (viszont figyelj oda kitől veszed, csak olyantól vásárolj akinek van már csomó pozitív visszajelzése! pl a 10 visszajelzés ott nem számít soknak, sok embernek 1000 fölött van, tehát jól megkell nézni az eladót)

BLOG: www.kovacsrichard.hu/blog

(#11038) Frigetrus

Frigetrus
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Helló!
Meg tudja valaki mondani, hogy mire szolgál ez a kis műanyag rugós pöcök?
Csak kíváncsi vagyok, mert még semmi érdemlegeset nem találtam róla, hogy egyáltalán miért van ott.
köszönöm!

(#11039) kricsi81 válasza Frigetrus (#11038) üzenetére

kricsi81
(senior tag)

szerintem az obi csatlakozásnál van valami szerepe, talán hogy beleakad az obiba, vagy nemtom :))

(#11040) Degeczi válasza Frigetrus (#11038) üzenetére

Degeczi
(PH! addikt)

nézd meg az ellenoldalon, az obin, és rögtön látod mire szolgál...
(ez ugrasztja be a rekeszt a kért értékre)

(#11041) eastsider válasza kricsi81 (#11037) üzenetére

eastsider
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

plusz ua a szenzor, zár van benne, mint a D40X-ben...

nézem ebayt és ilyen 550$ körül vanna olyanok, amik 3-4 óra múlva járnak le..mondjuk 800 körül mennek a villámárasak...
nekem is van már egy kék csillag a nevem mellett+ 62 a nevem mellett :)

lehet inkább gyűjtök egy nagylátóra... (sigma 10-20 HSM)

[ Szerkesztve ]

(#11042) DJ Reinhardt válasza Frigetrus (#11038) üzenetére

DJ Reinhardt
(kvázi-tag)

Kézi rekeszállító gyűrűvel rendelkező obikkal való együttműködésben van szerepe, G-s obik esetén a váz nem figyeli.

A váz a bekarikázott holmitól jobbra fönt található fekete fémkarral csak akkor tudja az obit tetszőleges rekeszre beállítani, ha az obi rekeszállító gyűrűje legszűkebb állásban van, amit a kérdéses műanyag bigyó jelez számára.

Ha kezedbe kerül egy ilyen obi, kis forgatás után biztos rájössz.

Pl. ha egy 50mm/1.8 obit kézzel f/8-as rekeszre állítanál, a bajonetjén belül lévő kis fémpöcköt mozgatva a váz mindössze az f/1.8 - f/8 tartományban tudná állítani, szűkebb rekesz nem lenne választható.
Ezt elkerülendő a vázon levő kis műanyagpöcök tudatja a géppel, hogy az obi legszűkebb rekeszre lett-e állítva, és ha nem, a gép "FEE"-t jelez és csak néz rád bután.

(#11043) Degeczi válasza DJ Reinhardt (#11042) üzenetére

Degeczi
(PH! addikt)

hopp, valóban elnéztem, azt hittem a belső pöcökről van szó... :B

(#11044) TeeJay válasza kricsi81 (#11037) üzenetére

TeeJay
(PH! kedvence)

konkrétan a D90 meg a D300 méretei között nem nagy az eltérés szerintem
mutatom fotón
D90 : [link]
132x103x77mm

D300 : [link]
147x114x74mm

1,5 centi szélességben az eltérés, magasságban 1,1centi szóval annyival azért nem nagyobb bár tény hogy masszívabb a gép meg meg kényelmesebb is viszont nehezebb is mint a D90. volt szerencsém D40-D200-D300-D90-et kipróbálni és a D90 nekem tökéletesnek tűnt, és nem szakadna le tőle a karom :R

D3 : [link]
160x157x88mm

na itt már azért van különbség, és az már tényleg nagy gép :DDD

(#11045) vth

vth
(kvázi-tag)

Sziasztok!
Van egy kérdésem: ha van egy 18-55VR objektivem, és vennék egy 35mm f/1.8G AF-S DX objektivet mi lenne a különbség a 35mm-re állitott 18-55 és a fix 35 mm-es obi között? Alapvetően az érdekelne, hogy érdemes-e megvennem, hogy miben jobb a fix?
Bocs, ha hülye a kérdés, de sohasem tudom meg, ha nem kérdezem :)

Every ship can be a minesweeper ... once

(#11046) Degeczi válasza TeeJay (#11044) üzenetére

Degeczi
(PH! addikt)

pusztán a méretek nem sokat mondanak, mert más a beosztás, az arányok

méretarányosra igazítva, majd egymásra téve a képeket, ez jól látható:

(hátul a D80/D90, elöl a D300)

ami valóban kár a D300-on, h a markolat hasznos, függőleges része épp csak egy hangyányit magasabb - így akinek a D90-en alacsony a fogás, a kisujja már nem fér rá (nekem sem), annak D300-on is csak egy plusz portrémarkolat segít...

másfelől viszont az is jól látható, h
- D300-on vmivel szélesebb a markolat
- az obifoglalat lényegesen távolabb van! D90-en gyakran tud zavarni, h a begörbített ujjaim az obihoz nyomódnak (természetesen attól is függően, h mi van épp rajta, mert nem mind egyforma vastag). Ezen pedig temészetesen a portrémarkolat sem segít
- gumírozott a D300 elöl is, nem csúszós műanyag, mint a D90 (igaz, a gumibetét ragasztása idővel mindenkinek elengedi - de pár ezer Ft-ért orvosolható gond)

igazából azért zavaró az egész, mert a D70 fogása egyszerűen tökéletes volt, magasabb hasznos fogással, mint a D300-on! (az obifoglalat ott is közelebb volt, de csak egészen picit, így azon nem is értek hozzá az ujjaim) Ott nem is hiányzott a portrémarkolat... Sajnos az utódokat "japánosították"

(hátul a D70, elöl a D300)

ugyanakkor mivel a nagyobb modell többi előnye számomra nem volt szempont, végül megalkudtam a D90-el - más típusok után ennek is jó a fogása, csak a D70 után szomorú

[ Szerkesztve ]

(#11047) Fryskitt

Fryskitt
(senior tag)
LOGOUT blog

Használ valaki D3000-t? Tapasztalat?

„Van mi arany bár nem fénylik, /van ki vándor, s hazaér/ régi erő nem enyészik/ fagyot kibír mély gyökér./ Lángját a tűz visszakapja, / árnyékból a fény kiszáll;/ összeforr a törött szablya/ s koronás lesz a király.

(#11048) j.bravo válasza vth (#11045) üzenetére

j.bravo
(PH! addikt)

Amiben jobb a 35/1.8:

- fényerő (jó dolog a VR de hátteret mosni nem tud)
- szebben rajzol, jobb a felbontása (35mm már volt a gépemen de az is csak kölcsönbe, 18-55VR még úgy se, úgyhogy ez nem saját tapasztalat)

Kapcsolja ki! Hasznosítsa újra! Cserélje energiatakarékosabbra! Sétáljon, kerékpározzon!

(#11049) kricsi81 válasza Degeczi (#11046) üzenetére

kricsi81
(senior tag)

hasznosak ezek a képek így összrakva :C :DD

de azért a D90-D300 fogás nem épp az összehasonlítható kategória :) (najó kicsit túloztam, a lényeg, a D90 egy nagyon jó gép...)

(#11050) kricsi81 válasza vth (#11045) üzenetére

kricsi81
(senior tag)

nézd meg a képeid exifjét, mennyiszer haszáltál 35mm környéki gyútávot, és gondold végig mennyiszer használnád az obit.
egyszer menj el úgy fotózni, hogy 35mmre tekered a kitobit, és nem nyúlsz hozzá, és akkor megtudod állapítani hogy fekszik-e neked ez a látószög
sokkal rövidebb záridőket tudsz vele használni, a fényerejéből adódóan. szebben mossa a hátteret, szerintem a bokeh-ja is jobb. jobb lenne a képminőség is.
bp-i vagy? nézd meg a hozzád közeli fotós bolt honlapját, hogy van-e raktáron az obi, és menj be próbálgatni esetleg a te gépeddel, vagy vidd a memokártyád, és azzal csinálj képeket hogy majd otthon nagy képernyőn megtudd nézni mit produkált a lencse

remélem egy picit tudtam segíteni :)

Útvonal

Fórumok  »  Digitális fényképezés  »  Nagy Nikon DSLR topik (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.