S5600 után nekem ez óriási előre lépés, és valóban a technika egy dolog... nekem sikerült a "régi" géppel is tök sok szép képet készítenem amit "papírra vettettünk" és meg nem mondanám, hogy mivel készült ( 10x15 ) Igaz a kép vágása már szűkös keret volt főleg a képzaj miatt... de legalább rákényszerített, hogy figyeljek oda mit fényképezek és hogyan, hogy minél kevesebbett kelljen "állítani" utólag a képen. Szal nem bántam meg, hogy nem "nagy" géppel kezdtem. Engem a D60 tök sokáig ki fog szolgálni, ahogy elnéztem képzajban elég ügyes a masina, figyelnem kell erősen még a reciprok szabályra (ami sok esetben kevésnek bizonyul nálam), meg kell szokjam a gépet, de már nagyon szeretem. 1 negatívum van, ami bánt, erről már írtam is: a hátsó autómatikus képernyő lekapcsolás, ha közel hajlok. Gyakorlatban ez úgy néz ki, ha természetes fény éri a szenzort szabad ég alatt, akkor használhatatlan a kijelző, villog jó esetben meg vissza sem adja a képet. Ezt a funkciót menüben kikaccs, és ugy használom. Még jó hogy benne van
használhatatlan, igaz este már jól funkcionál, végülis akkor a legzavaróbb a kijelző fénye. Remélem erre a Nikon talál vmi megoldást, de nyilván ezzel sztem nem romlik a gép képkészítési funkciója. 
Ajándék szesznek ne nézd a fokát!

...szóval, megpróbáltam a D60 lcd kikapcsolását. Nálam teljesen jól műkszik, nappal szemben és fordítva is
. Ha nem nyúlok hozzá. kb. 7-8 mp múlva kikapcsol, de ha ez idő előtt odateszem az arcom(nem túl nagy
nem én voltam, más vitte... Nem értem mi lehet az LCD lekapcsolóval, pl tegnap előtt napon természetes fényeben össze vissza forgattam és jó volt. Lehet megizzadtam a nagy melegben mászkálás közben és a rólam leverődő infravörös sugárzás volt nagyon nagy és azért volt abnormális a működése... Majd figyelem, jó lett volna akkor gyos egy másikat kipróbálnom, hogy kibukjon típussal van baj, vagy velem 

Próbálkoznék valami tesztserűséggel telék terén, ehhez lenne szükségem egy sima 55-200-ra. Ha valaki tudná pár napra nélkülözni, azt nagyon megköszönném. (igazából a sorból még a 80-400 és a 70-200 is hiányzik, de azt már meg sem merem kérdezni).