Köszönöm, hogy megerősítettétek, hogy jól választottam. Közben barátkozunk a géppel, próbálgatom. Érdekes, hogy pl. a D-lighting nem kapcsolható ki auto módban. Nem mintha sokszor akarnám használni... mármint az "auto" módot. A gyári alap jpg-k a régi D50-hez hasonlóan kissé fakók. A menüben egy kis szaturációt adva megkaptam a képeslapszerű képeket, és végre zöld a zöld, abszolút nem voltam kibékülve a D50 kékes árnyalatú zöldjével. Persze át akarok térni a RAW használatára, de kíváncsi voltam a jpg motorra. Az obi jobbnak tűnik az első generációs 18-55-nél, elégedett vagyok vele, de azért egy fixet szeretnék melléje. Kézikönyv nélkül is szinte mindent megtaláltam, minden ott van, mint a D50-en, csak minden több. Akkutöltő ugyanaz, mint a régié, gondolom az akku is, bár nem próbáltam ki. Okos, hogy a menüben százalékra kiírja az aksi töltöttségét, és remélem pontosan. Ez az élőkép nem lesz a kedvencem, kb. 5 másodperc mire jó fényviszonyok közt fókuszál. Azért érdekességnek jó, akárcsak a videózás. Kipróbálgattam mindent, most fölteszem az akkut tölteni, aztán holnap majd tesztelem.
Húsz évvel ezelőtt arra vágytam, hogy keressek 60.000 Ft-ot havonta,és legyen egy 1986-os évjáratú Golfom....mára mindez teljesült.