Hirdetés

Aktív témák

  • Jorus

    nagyúr

    válasz Lacpac #8392 üzenetére

    QST: Quick Safety Turn, a Polisport rögzítési eljárása, melynek során a gyermekülés a nyeregvázcsőre rögzül gyorsan, és biztonságosan.
    CFS: Carrier Fixation System, szintén a Polisport rögzítési eljárása, mellyel a gyermekülés a kerékpár csomagtartójára rögzíthető.

    (Ezeket persze nem ők használják kizárólagosan, mindössze ők így hívják ezeket a technológiákat.)

    A karos (QST) rögzítésű gyermekülés előnye, hogy nagyobb súlyhatárig használható, a gyermeknek jobb kilátást biztosít, valamint, hogy az acélrudazat, amin az ülés elhelyezkedik, biztosít 8-10 cm rugóutat, így a gyermek kevésbé érzi meg az út egyenetlenségeit. Ugyanakkor magasabban lesz a gép súlypontja, plusz a rugalmas rudazat némi oldalirányú elmozdulást is lehetővé tesz, tehát kilenghet, amit az irányításnál figyelembe kell venni. Felszereléskor fontos, hogy 10-12 cm hely legyen a kerék (vagy a csomagtartó/sárvédő) és a gyermekülés között, hogy ha szükséges, tudjon rugózni.

    A csomagtartós (CFS) verzió előnye, hogy kevésbé szól bele a gép irányításába a fix rögzítés és az alacsonyabbra kerülő súlypont miatt, azonban kisebb súlyhatárig használhatók általában, a gyermek garantáltan nem fog sok mindent látni, és a fix rögzítés miatt az útegyenetlenségeket is sokkal jobban meg fogja érezni.

    [ Szerkesztve ]

    ''És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow

Aktív témák