Hirdetés

LG QNED91: a LED LCD evolúciója?

Kipróbáltuk az LG új, Mini LED háttérvilágítású, nanokristályokkal és kvantumpontokkal megbolondított tévéjét.

LG QNED91

Csattanós választ adott idén azoknak az LG, akik azt gondolták, hogy a vállalat már minden energiáját az OLED tévékre koncentrálja, és elengedi a hagyományosabb modelleket. A cég ugyanis idén lépett színre a QNED technológiával, amely a LED LCD eljárás egyik evolúciós lépcsőfokának tekinthető, legalábbis az előzetes információk erről tanúskodtak.

LG QNED91
LG QNED91 [+]

A cég Magyarországra is elhozta e készülékeit, amelyek közül az LG QNED91 tévé 65 hüvelykes változatát próbálhattuk ki. Alapvetően az érdekelt minket, hogy a szép szavakból mi igaz a valóságban, azaz tényleg sikerült-e szintet lépni a képminőség terén. Emellett persze azt is megvizsgáltuk, hogy hogyan szól, milyen a kezelés, illetve vannak-e hasznos extrák.

Hirdetés

Konzervatív külső

A cég az OLED szektorban bátran kísérletezik, merészen nyúl a formabontó dizájnelemekhez, azonban a QNED tévéknél maradtak a tradicionálisabb vonalaknál. Ez a készülék is első pillantásra könnyedén összekeverhető egy lényegesen szerényebb tudású, alacsonyabb árú rokonával. A félkörív alakú talp jól néz ki, de ilyesmit már láttunk évekkel ezelőtt is a gyártó más készülékeinél, és a vékony, a kijelzővel egy síkban lévő, kikapcsolt állapotban láthatatlan káva sem számít újdonságnak már. A nagy képernyő sajnos nem forgatható, kicsit érthetetlen, hogy erről miért szoktak le mára szinte teljesen a piaci szereplők. A modell természetesen falra is rögzíhető szabványos, 40 x 40 centiméteres VESA konzol segítségével.


[+]

Az LG a tévéinél hagyományos módon a ki- és bemeneteket a hátlapon helyezi el, és ezúttal sem tettek másként. Négy darab HDMI 2.1, három darab USB 2.0, valamint LAN, optikai digitális csatlakozó, illetve a fizetős digitális tévéadások dekódolásához szükséges CI+ kártyaolvasó került a készülék házára.

[+]

Főbb paraméterek
LG QNED91 (65QNED913PA)
Panel 10 bites QNED panel
Háttérvilágítás Mini LED
Képernyőméret 65 hüvelyk (164 cm)
Maximális felbontás Ultra High Definition (3840x2160)
HDR támogatás HDR 10, HLG, Dolby Vision
Input lag 10,1 ms
Maximális fényerő kb. 1030 cd/m²
24p lejátszás Támogatott
Képbeállítások Eco, Élénk, Eredeti, Filmmaker, ISF szakértői sötét helyiség, ISF szakértői világos helyiség, Játékoptimalizált, Sport, Színház
Hangbeállítások AI Hang, Eredeti, Mozi, Tiszta Hang, Sport, Zene
Hangrendszer 2.2 csatornás, 40 watt
Beépített digitális tunerek DVB-T/DVB-C/DVB-S2
Interfész 4 db HDMI 2.1, 3 db USB 2.0, optikai digitális audió, Ethernet, CI+ 1.4 slot
Extrák rögzítés külső USB adattárolóra, EPG, médialejátszó, internetes tartalmak elérése, webOS 6.0 okostévérendszer, böngésző, mozgásérzékeny távirányító támogatása, hangalapú keresés, kislexikon, Miracast, Intel Widi, AirPlay 2 támogatás, médialejátszó, HDR, Mini LED háttérvilágítás
Teljesítményfelvétel Átlagosan: 121 watt, készenléti üzemmódban: 0,24 watt
Méret Talppal: 145,2 x 90,3 x 33,6 cm
Talp nélkül: 145,2 x 83,9 x 4,49 cm
Tömeg Talppal: 31,4 kg
Talp nélkül: 29,7 kg
Gyártó honlapja www.lg.hu
Termék honlapja LG QNED91 (65QNED913PA)
Fogyasztói ár 700-800 000 forint

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés