Hirdetés

LG BX: teszten az LG belépőszintű OLED tévéje

Kipróbálhattuk az 55 hüvelykes, 4K HDR támogatású, webOS okostévérendszerrel megtámogatott televíziót.

LG BX tévé

Az LG 2020-ban is mindent megtett azért, hogy továbbra is dominálja az OLED tévék piacát, ennek érdekében jó pár szériával léptek színre idén azzal a céllal, hogy minél szélesebb vásárlóréteget fedjen le készülékkínálatuk. A hagyományos CX, a falra szánt Wallpaper és GX sorozat mellett bemutatta a cég első 8K és feltekerhető készülékét is. És az elmúlt évek hagyományainak megfelelően őszre is tartogattak egy bombát, mégpedig a belépőszintű BX személyében.

LG BX
LG BX [+]

Ez tehát az idei legolcsóbb LG OLED tévé, amely hozzánk is eljutott. A B család előző tagjaival kapcsolatban korábban már nagyon kellemes tapasztalatokat szereztünk, emiatt aztán nagyok voltak az előzetes elvárásaink. Nézzük, hogy sikerült-e ezeket megugrani!

Dizájn: ismert formák

Megjelenésében a BX semmi, de semmi újdonságot nem tartogat. A készülékház felső része rettenetesen vékony, ami tényleg nagyon imponáló, de mivel az alján, ahol az elektronika helyet kap, 4,5 centi vastag, ezért ennek nincs sok gyakorlati jelentősége. Az igen keskeny, 9 mm-es káva egy síkban van a kijelzővel, így kikapcsolt állapotban láthatatlan. A talp egy teljesen szimpla, olcsó műanyagelem, amely már ismerős lehet a vállalat korábbi televízióiról. A képernyő nem forgatható vagy dönthető, viszont a falra felkasztható szabványos VESA konzol segítségével.


[+]

Az LG-nek is van már olyan OLED tévéje, amelynél a csatlakozók egy külső dobozon kaptak helyet, azonban a BX esetében a tradicionális utat követték a mérnökök, tehát a ki- és bemenetek a hátlapra kerültek. Található itt két-két HDMI 2.0 és HDMI 2.1, három USB 2.0, valamint egy-egy Ethernet, analóg és optikai digitális audioport. Természetesen a fizetős műsorok dekódolásához szükséges CI+ slot sem hiányzik.

[+]

Főbb paraméterek
LG OLED55BX3LB
Panel 10 bites WRGB OLED panel (40-120 Hz)
Háttérvilágítás -
Képernyőméret 55 hüvelyk (139 cm)
Maximális felbontás Ultra High Definition (3840x2160)
HDR támogatás HDR 10, HLG, Dolby Vision
Input lag 14,8 ms
Maximális fényerő 610 cd/m²
24p lejátszás Támogatott
Képbeállítások Eco, Élénk, Eredeti, Filmmaker, HDR hatás, IFS szakértői sötét szoba, ISF szakértői világos szoba, Játék, Sport, Színház
Hangbeállítások AI Hang, Eredeti, Színház, Tiszta Hang IV, Sport, Zene, Játék
Hangrendszer 2.2 csatornás, 40 watt
Beépített digitális tunerek DVB-T/DVB-C/DVB-S2
Interfész 2 db HDMI 2.1, 2 db HDMI 2.0, 3 db USB 2.0, optikai digitális audió, 3,5 mm analóg audió, Ethernet, CI+ slot
Extrák Alpha7 képfeldolgozó processzor, rögzítés külső USB adattárolóra, EPG, médialejátszó, internetes tartalmak elérése, webOS 5.0 okostévérendszer, böngésző, mozgásérzékeny távirányító támogatása, hangalapú keresés, kislexikon, Miracast, Intel Widi, AirPlay 2 támogatás, médialejátszó, FreeSync és G-Sync támogatása
Teljesítményfelvétel Átlagosan: 116 watt, készenléti üzemmódban: 0,2 watt
Méret Talppal: 122,8 x 74,4 x 24,6 cm
Talp nélkül: 122,8 x 70,6 x 4,69 cm
Tömeg Talppal: 19,9 kg
Talp nélkül: 18,9 kg
Gyártó honlapja www.lg.hu
Termék honlapja LG OLED55BX3LB
Fogyasztói ár 350 000 forint

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés