Hirdetés

LG NANO81: Nanocell technológiára épülő 4K HDR tévé tesztje

Megnéztük, mire képes az LG nanocellás, új webOS rendszerrel felvértezett tévéje.

LG NANO81

2017-ben jelent meg az első nanocellás LG televízió, amely egyfajta evolúciós lépést jelentett az LCD technológiára épülő készülékek szegmensében, mostanra pedig már több ilyen készülék is megtalálható a vállalat termékpalettáján. E készülékeket a hagyományos LED LCD és a Mini LED háttérvilágítású QNED modellek közé pozicionálja a cég.

LG NANO81
LG NANO81 [+]

A 2021-es LG Nanocell családjában a NANO81 az alsó középkategóriát képviseli, tehát papíron a tudása nem különösebben kiemelkedő, viszont cserébe az ára sem annyira vészes. Már régóta szerettünk volna kipróbálni egy ilyen tévét, hogy megnézzük, milyen a képminőség, a hangzás, a kezelés és hogy milyen kompromisszumokat kell kötni a baráti árért cserébe.

Hirdetés

Külső

Az a modell külsején is látszik, hogy ez nem egy prémium kategóriás készülék, persze arról szó nincs, hogy csúnya vagy bumfordi lenne, de az alkalmazott formai megoldásokat már láttuk a vállalat jó néhány korábbi televízióján. Ilyen például a hangsúlyos, félkör alakú talp, amely legalább fél évtizede az LG tévék és monitorok jellegzetes része. Ez kifejezetten masszívan tartja a képernyőt, nem csúszkál, nem billeg, azonban sajnos a kijelző forgatására vagy pláne döntésére nincs mód. A tévé falra viszont felakasztható, mégpedig egy szabványos, gyakorlatilag bárhol beszerezhető szabványos VESA konzol révén.


[+]

A vékony, a képernyővel egy síkban lévő, és ezáltal kikapcsolt állapotban láthatatlan kávát egy centiméteres műanyagkeret övezi, amely színében tökéletesen passzol a már említett talphoz. Mindent összevetve azt tudnánk mondani, hogy a NANO81, bár teljesen korrektül fest, nem hivalkodó, nem egy dizájnbomba, viszont szinte bármilyen típusú belső térbe passzol. A hátlapján található négy darab HDMI 2.0 és két USB 2.0, egy-egy Ethernet, optikai digitális és analóg audió csatlakozó, valamint a digitális fizetős tévéadások dekódolásáért felelős CI+ slot.

[+]

Főbb paraméterek
LG NANO81 (LG 55NANO813PA)
Panel 10 bites (8 bit + FRC) IPS NanoCell panel
Háttérvilágítás Edge-LED
Képernyőméret 55 hüvelyk (139 cm)
Maximális felbontás Ultra High Definition (3840x2160)
HDR támogatás HDR 10, HLG, Dolby Vision
Input lag 11,4 ms
Maximális fényerő kb. 550 cd/m²
24p lejátszás Támogatott
Képbeállítások Eco, Élénk, Eredeti, Filmmaker, ISF szakértői sötét helyiség, ISF szakértői világos helyiség, Játékoptimalizált, Sport, Színház
Hangbeállítások AI Hang, Eredeti, Mozi, Tiszta Hang, Sport, Zene
Hangrendszer 2 csatornás, 20 watt
Beépített digitális tunerek DVB-T/DVB-C/DVB-S2
Interfész 4 db HDMI 2.0, 2 db USB 2.0, optikai digitális audió, 3,5 mm analóg audió, Ethernet, CI+ 1.4 slot
Extrák rögzítés külső USB adattárolóra, EPG, médialejátszó, internetes tartalmak elérése, webOS 6.0 okostévérendszer, böngésző, mozgásérzékeny távirányító támogatása, hangalapú keresés, kislexikon, Miracast, Intel Widi, AirPlay 2 támogatás, médialejátszó, AI akusztikus hangolás, HDR
Teljesítményfelvétel Átlagosan: 106 watt, készenléti üzemmódban: 0,26 watt
Méret Talppal: 123,3 x 78,1 x 26,4 cm
Talp nélkül: 123,3 x 71,6 x 4,4 cm
Tömeg Talppal: 17,9 kg
Talp nélkül: 16,3 kg
Gyártó honlapja www.lg.hu
Termék honlapja LG NANO81 (LG 55NANO813PA)
Fogyasztói ár 250 000 forint

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Előzmények

Hirdetés