Hirdetés

DeepCool MATREXX 40 3FS ház: dizájnos és szellős

A microATX alaplapokat fogadó gépház kicsit talán nagyobb a kelleténél, cserébe a szerelhetőséggel nem lesz gond.

Szerelés

Köszönhetően annak, hogy a ház nem olyan szűk, mint egy átlagos, microATX lapokat fogadó modall, a tesztekhez használt ASRock Fatal1ty X99M Killer alaplapunk és az NVIDIA GeForce GTX Titan videokártyánk is probléma nélkül a helyére került, sőt még a Noctua NH-D15 processzorhűtőt is elnyelte, és még ezt követően sem okozott gondot a 4 tűs EPS csatlakozó bekötése, hiszen elég hely maradt a ház tetejében a kezünknek is.

Hirdetés

[+]

Bár a specifikációk között fel van tüntetve, hogy tápegységek közül csak a 160 milliméteres, vagy annál rövidebb modellek jöhetnek szóba, mi szokás szerint megpróbáltuk betenni a 170 mm hosszú be quiet! Straight Power 11-et, és meglepődve tapasztaltuk, hogy a merevlemezkeretet egy lépéssel balra tolva már a bekötött kábelekkel is kényelmesen elfért bent a táp, vagyis akár kompromisszummentesen felmehetünk akár 170 milliméterig, és ha nincs szükségünk az említett alkatrészre, akár tovább is.

[+]

A lemezkeret eltávolítása egyébként akkor is ajánlott, ha kisebb tápban gondolkozunk és nem tervezünk HDD-t szerelni a gépbe, hiszen így legalább lesz hova beszórni a használaton kívüli kábeleket, de ez beszerelt kerettel sem okozott különösebb gondot, legfeljebb az esztétikán ronthat, hogy nem minden maradék tyúkbél elhelyezésére maradt elég hely.

[+]

Minden más területen eseménymentes maradt a rendszer szerelése, az alaplaptálca SSD helyei kábelezés szempontjából is jó helyen vannak, a ventilátorokat – kontroller hiányában – pofonegyszerű bekötni, továbbá az alaplap alsó és oldalsó csatlakozói is könnyen hozzáférhetőek a széles kivágásoknak köszönhetően.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés