Hirdetés

Raijintek Ophion M Evo: kisméretű ház vízpártiaknak

A tesztelt ház két verzióban kapható, de mindkettőre igaz, hogy inkább vízhűtést dobjunk mellé a kosárba.

Külső

Kicsit számunkra is meglepő, hogy Raijintek ház most először jár a szerkesztőségünkben, pedig a tajvani székhelyű cég már 2013 óta gyárt német tervezésű termékeket, palettájukon pedig a gépházak mellett hűtőket, ventilátorokat, sőt tápegységet is találhatunk. Házaik közül rengeteg modell rendelkezik a megszokott téglatesttől jelentősen eltérő dizájnnal, azonban jelen cikkünk főszereplője, az M Evo a visszafogottabb megjelenésű Ophion szériát erősíti.

[+]

Az Ophion M Evóból két változat létezik: az M Evo TGS-t edzett üvegből készült oldallapjáról lehet megismerni, míg a nálunk járt M Evo ALS bal oldala már a ház burkolatának többi részéhez hasonlóan 2 mm vastag, szálcsiszolt alumíniumlemez. Az alu oldallapos modellnél mindkét oldal alsó felére méretes szellőzőrács került, melyek a grafikus kártya, a tápegység, és léghűtést használva a processzor hűtését hivatottak javítani. Az oldallapok a négy sarkukban elhelyezett furatoknál kerültek felcsavarozásra, levételükhöz tehát mindenképp szükségünk lesz csavarhúzóra, azzal viszont óvatosan kell bánnunk, mert a felület igen sérülékeny.

[+]

A ház tetejéről is elmondható, hogy csak rács díszíti, viszont ezt egy mágnesesen rögzülő porszűrővel is lefedték, melyet nem csak takarítás során kell majd eltávolítanunk a helyéről, hanem a beltér felső részére kerülő, legfeljebb 360 mm hosszú radiátor, vagy a következő oldalon található táblázatban felsorolt méretű és számú ventilátor beszerelése előtt is.


[+]

Az előlapot szintén négy csavarral rögzítették a házhoz, levéve pedig gyakorlatilag egy második előlappal találjuk szembe magunkat, hiszen – a két, 2,5 hüvelykes SSD vagy HDD rögzítésére szolgáló furatokat, valamint két nagyobb kivágást leszámítva – egy egybefüggő acéllemezről beszélünk. Ide került a bekapcsológomb, valamint az egy-egy USB Type-A és Type-C csatlakozót tartalmazó panel elektronikája, melyek hasznos része természetesen az előlap visszaszerelését követően is elérhető marad kívülről.

[+]

A hátoldal és a ház részben porszűrővel borított alja már előrevetíti, hogy belül nem a megszokott elrendezés fogad majd minket. A hátoldal nagy részét nagyméretű lyukakból álló szellőzőrács képezi, amit mindössze az alaplapi csatlakozók számára kialakított kivágás, a két, vertikálisan elhelyezett PCIe bővítőkártyahely és a tápkábel bemenete kedvéért törtek meg.


[+]

Az általában a házak hátoldalán található, a tápegység hátsó részét láttató ablak a ház aljára került, ahová logikus módon a felhasználó nem tudna csatlakoztatni egy hagyományos tápkábelt, ezért a mérnökök elhelyeztek itt egy L alakú csatlakozóban végződő változatot, melynek másik vége a már említett bemenet a gépház hátoldalán. Ezzel tehát megoldották, hogy számítógépünk áramhoz jusson, ha viszont a főkapcsolót kívánjuk elérni, mindenképp meg kell majd billentenünk a számítógépet, hacsak nem akarjuk kézzel, látatlanban kitapogatni azt, amit azért bizonyára még a mai, érintésvédelem szempontjából biztonságosnak tekinthető modellek esetében sem szívesen tenne az ember.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés