Hirdetés

DeepCool Castle 240 RGB v2 kompakt hűtő: ez a vár örökké állni fog

A gyártó Anti-Leak technológiája jelentősen kitolhatja az eszköz élettartamát.

Bevezetés, külső

Jó rég volt utoljára dolgunk DeepCool márkajelzéssel ellátott AIO vízhűtéssel, ezért kíváncsiak voltunk, hova jutott a vállalat a fejlesztésben. Jelen cikkünk alanyát, a Castle 240 RGB v2-t még 2019 áprilisában mutatták be. Legnagyobb érdekessége pedig az akkor már három éve fejlesztett Anti-Leak technológia, mely nem is a hűtési teljesítményt teszi hatékonyabbá, inkább az eszköz tartósságát segíti.

Hirdetés

A szivárgásmentes rendszer legfontosabb eleme a radiátor egyik végén, belül található, rugalmas zsákocska, mely a belső nyomásváltozás hatására képes a zsugorodásra, a benne található levegőt pedig ilyenkor a külső szelepe segítségével a környezetébe juttatja, így a nyomás nem a csőcsatlakozónál vagy egyéb illesztések környékén keres magának kiutat.

Bár a rendszer – fenti videóban bemutatott – működése valóban érdekes, de hatása nem érzékelhető közvetlenül, hiszen pont ez a lényege, hogy hosszú évek után se adja meg magát egy rögzítés sem, ezzel elkerülve a nagyobb szervizköltségeket. Ami viszont érzékelhető, az a felszerelés folyamata és a hűtés hatékonysága, mielőtt azonban ezekre rátérnénk, megnézzük a dobozt és körbejárjuk az alkatrészeket.

Tartozékok, külső

A dobozban a legnagyobb részt természetesen az alumíniumból készült, fekete színben pompázó radiátor foglalja el, mely 282 x 120 x 27 milliméteres mérettel rendelkezik.[+]

A 12 csatornával, illetve a fent említett szeleppel ellátott egység a dobozban szintén megtalálható két darab, a piacon külön nem kapható, 120 milliméteres ventilátor fogadására képes, melyek sarkait rezgéscsillapító szilikonbetétekkel is ellátták a halkabb működés érdekében.


[+]

A radiátorból induló, 380 mm hosszú, erősített csőpár végén a pumpával egybeépített CPU-blokkot találjuk, melynek burkolatán szintén alumíniumot használtak, ez alól kivétel az egyenletes, megmunkálási hibáktól mentes felületű réztalp, illetve a felső, átlátszó műanyag fedőelem. Előbbire már a gyártósoron felvitték a hűtőpasztát, így ezzel nekünk már nem kell foglalkoznunk – kivéve persze, ha mindenképp ragaszkodunk jól bevált, saját hűtőpasztánkhoz.

[+]

A derékszögű, de igény esetén forgatható csövezésű blokk teteje a fedőlap alatt elhelyezett DeepCool logó, illetve a körülötte világító ARGB LED-ek miatt kapott átlátszó borítást, így pedig már az is érthető, hogy a PWM vezérlésű, beépített vízpumpa csatlakozója mellett miért jön ki egy másik vezeték is a blokkból.


[+]

A dobozban rögtön két hubot is találunk, ugyanis míg a nagyobb, hatportos verzió a ventilátorok alaplapra való csatlakoztatását segíti, addig a kisebb, négyportos egység a blokk, illetve a két ventilátor fényeit vezérli.[+]

A mellékelt kábelnek köszönhetően az RGB kontrollert alaplapunkra is ráköthetjük, amit már csak azért is érdemes megtenni, mert a fények kompatibilisek a nevesebb alaplapgyártók szoftvereivel, de ezt a kábelt akár benne is hagyhatjuk a dobozban és előbányászhatjuk a tápellátáshoz szükséges SATA csatlakozóban végződő vezetéket is, melyen egy háromgombos vezérlőt is elhelyeztek a mérnökök, így szoftver nélkül is változtathatjuk a világítás színét és módját.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés