Hirdetés

DeepCool MATREXX 40 3FS ház: dizájnos és szellős

A microATX alaplapokat fogadó gépház kicsit talán nagyobb a kelleténél, cserébe a szerelhetőséggel nem lesz gond.

Hirdetés

Külső

A DeepCool idén márciusban mutatta be microATX-es MATREXX 40 3FS házát, ami amellett, hogy elsősorban szellőzésre lett kihegyezve, nem is néz ki rosszul, hiszen a mérnökök az előlapi szellőzőrácsba is igyekeztek némi fantáziát vinni, így nem csak a mellékelt, RGB-s ventilátorok fénye mellett néz ki jól a ház, hanem lekapcsolt állapotban is. Egyébként létezik olyan verzió is, melyben a három RGB-s légkavaró helyett mindössze egyetlen, világítás nélküli ventilátor kapott helyet, ezt 3FS utótag nélkül kell keresnünk a webáruházakban.


[+]

Az inkább lyuggatott, mint rácsos előlap mellett a ház teteje is gazdagon meg van szórva szellőzőnyílásokkal, ám ide már valódi rács került, amit egy mágnesek segítségével rögzített porszűrő fed le. Itt kaptak helyet az alaplapi kivezetésekhez tartozó csatlakozók, nevezetesen egy-egy 2.0-s és 3.0-s USB port, illetve egy 3,5 milliméteres, kombinált jack ki- és bemenet, valamint a bekapcsoló és a reset gomb.


[+]

A ház oldalain nem találunk különösebb izgalmakat, bár legalább azt elmondhatjuk, hogy van változatosság a két oldal között, hiszen míg – szemből nézve – jobb oldalon egy belülről hangszigeteléstől mentes acél oldallappal állunk szemben, addig a ház bal oldalát teljes egészében üveg borítja. Mindkét oldallapot hátulról betekert, kézzel (is) oldható csavarok tartják a helyükön, eltávolításukhoz pedig először a lemezek felső részét kell kifelé húzni, ezt követően tudjuk kiakasztani azt az alsó sínből.

[+]

A hátoldal elrendezésében semmi különleges nincs, fent az alaplap számára fenntartott kivágás és a hátsó ventilátor szellőzője van, alatta a négy PCIe slot sorakozik, legalul pedig a tápegység helye tátong – egyelőre még – üresen.


[+]

Alul szintén találunk egy szellőzőrácsot, ami a tápegység hűtését segíti, előtte pedig egy kicsúsztatható porszűrő kapott helyet. A szemfülesebbek még egy érdekességet felfedezhetnek az alsó rész előlaphoz közelebbi oldalán, méghozzá két csavart, ami a belső HDD-keret eltávolítását vagy odébb helyezését hivatott szolgálni.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Előzmények

Hirdetés