Hirdetés

DeepCool AS500 hűtő: vékony, de erős

Egy karcsú, szimpla toronyhűtő, mely az átlagnál nagyobb ventilátorral operál a csendes, de nagy hatékonyságú működés érdekében.

Bevezető, külső

A DeepCool AS500 egy visszafogott, átlagos toronyhűtő: szimpla, öt hővezető cső által tartott bordázattal, némi RGB világítással rendelkezik, 14 cm-es ventilátora pedig halk működésével fogja kivívni a vásárlók szeretetét. Mégis, az egész egység meglepően jó hatásfokkal hűti a CPU-t, és többre képes, mint első ránézésre gondolnánk.

Dizájn

Klasszikus, egytornyos kivitelű bordázatra, rendes talpra és egy 14 cm-es ventilátorra épül a DeepCool AS500: a teljes egység 142 x 98 x 164 mm-es a légkavaróval együtt. A méret utolsó száma a magasság, tehát apróságról éppen nem beszélhetünk, a vásárlásnál azonban többeket inkább a 142 mm-es szélesség hozhat zavarba, ugyanis régebbi és/vagy kisebb alaplapoknál előfordulhat, hogy a processzorhoz legközelebb eső PCIe slotba már nem tudunk majd bővítőkártyát tenni.


[+]

Csak a bordázatot vizsgálva a teljes értékű, nikkelezett réztalp felől indulhatunk, melybe öt darab, 6 mm átmérőjű hővezető csövet sajtoltak. A talp aljának megmunkálása első osztályú, még éppen nem tükörsima, és nagyon kis mértékben konvex, így leszorításkor tökéletes lehet az érintkezés. A csövek különböző ívekben meghajlítva 56 darab alumíniumbordát tartanak, melyek keskenyebb élüknél vannak összekapcsolva. A DeepCool nem használ mindenféle trükkös formát a határrétegben a lamináris áramlás turbulenssé tételére, de a ventilátor felőli oldalon azért találunk egy bevágást, melyben a bordázatot felülről lezáró, fekete műanyagfedélbe rejtett RGB világítás vezetéke fut végig. Ennek vezérlésére egy apró kiegészítő kontroller szolgál, mely az elektromos áramot egy SATA tápcsatlakozóból nyeri, de kapunk egy plusz vezetéket is, mellyel az alaplapi ARGB kivezetésre is ráköthető.


[+]

A dobozból kivett AS500-ra gyárilag felpattintva érkezik a mellékelt 14 cm-es TF140S ventilátor. Kilenc darab lapátjának kilépő élein kisebb nyílásokat találunk, melyek a hatásfokot növelik. Méretéből adódóan a megfelelő térfogatáram biztosítására alacsonyabb fordulatszám is megfelel, a hivatalos adatok szerint a PWM vezérléssel 500-1200 közötti rpm-re számíthatunk.


[+]

Rögzítésre a megszokott módon rugós klipszek szolgálnak, melyekből egy plusz párat is találunk a dobozban, így ha valakinek kedve tartja, viszonylag egyszerűen dupla ventilátorossá alakíthatja az AS500-at.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés