Hirdetés

Moduláris Cooler Master HAF Stacker óriásház

Hirdetés

HAF Stacker központi része

A dobozból két részre bontva került elő a HAF Stacker 935 úgy elrendezve, hogy a kisebb 915R-re tették a tetőt, a nagyobbikra pedig a talpakat, így a nagyobbik rész tetején csak a meztelen sínt láthattuk. Erre – pontosabban alá – akár három 120 milliméteres vagy két 140 milliméteres ventilátort is feltehetünk, ha úgy döntünk, hogy mégis felső részként használjuk. Az alaplap felső pereme és a ház teteje között mindössze 30 milliméternyi tér van, ahová nem férnek be még a legvékonyabb vízhűtéses radiátorok sem, de később megmutatjuk, hogy erre máshol bőven akad hely.

Alul a gumitalpakkal felszerelt sínek között, a ház fenekén szokatlan szerelőnyílásokat találunk, melyek akkor jutnak szerephez, ha a kisebb részt alulra tesszük. Olyankor a nyílásokon keresztül vezethetőek át a megfelelő kábelek. Ahogy illik, a táp alá porszűrőt tettek, ami egy mozdulattal kiszedhető tisztítás céljából, viszont az ideálisnál keskenyebb, így részben takarni fogja a táp ventilátorát.

Belül természetesen feketére festett, alsó tápos vázat kapunk, amiben minden olyan elem megtalálható, amit egy mai, modern toronyháztól elvárunk. Hatalmas szerelőnyílást vágtak az alaplaptálcára, természetesen a vezetékek mögé irányíthatóak a hatalmas, gumitakarós nyílásokon keresztül. Különösen hasznos az a hátsó, táp fölötti rés, amit épp az integrált grafikus kártya és USB tűsorok közelében van. A ház elejében három 5,25 hüvelykes bővítőhely alatt két kiszedhető merevlemezdoboz van, fejenként három-három állással. Ezeket a dobozokat sok-sok csavarozás árán lehet kivenni, és ugyanígy kiszedhető a legalsó, egyetlen merevlemezhely is. Ilyenkor előre befér egy 240 milliméter hosszú vízhűtés-radiátor, bár rögzítéséhez távtartót kell beszerezni a Cooler Mastertől, esetleg készíteni egyet saját kezűleg.

A hátsó részen 140 milliméteres ventilátort kapunk, de erre a helyre 120-as modell vagy kompakt vízhűtés is betehető. Az alatta következő, nyolc darab, rácsos bővítőkártya-takarónál látni, hogy milyen széles a HAF Stacker. Fölöttük még egy kártyahely látható rájuk merőlegesen, ide akár hűtőmodul is kerülhet, de valószínűbb, hogy a Cooler Masterhez tartozó CM Storm perifériák Storm Guard vezetékbiztosítójához találták ki. Ennek az a lényege, hogy a perifériák vezetékét belefűzhetjük egy speciálisan kialakított takarópanelbe a lopást meggátolandó, fixen a számítógépházhoz láncolva őket.

Az alaplaptálca fonákján is van egy merevlemezhely, ahova 2,5 hüvelykes egységet lehet tenni, célszerűen SSD-t. Nagy kár, hogy az alaplap mögött csak 18 mm széles helyet hagytak. Azért megfontolt tervezésnél elég ez, ugyanis nagyon sok kábelrögzítési fület hagytak hátul.


Természetesen egyetlen mozdulattal leszedető a HAF Stacker előlapja. Mögötte két 120 milliméteres ventilátorhelyet találunk, eléggé meglepő módon, üresen. Nagyon elegánsan, mondhatni modulárisan oldották meg a homlokzati csatlakozót, ahova két-két USB 2.0 és USB 3.0 aljzat, illetve hang ki- és bemenet került. Kár, hogy a bekapcsológomb meglehetősen olcsó hatást keltve jár, és nincs mellette reset gomb.


A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés