Hirdetés

Moduláris Cooler Master HAF Stacker óriásház

Hirdetés

Specifikáció, értékelés

Nagyon különleges ház a Cooler Master HAF Stacker 935. Amikor először hallottunk róla, úgy gondoltuk, hogy pusztán erőfitogtatásból csinálta meg a Cooler Master, hogy megmutassa, mire képes házak terén. Aztán az ismerkedés, a variációk és lehetőségek feltárása közben szép lassan rájöttünk, hogy bizony a "hardcore" felhasználók számára sok olyan reális lehetőséget kínál ez a ház, amire eddig nem volt ilyen elegáns, és több mint 70 centiméteres magassága ellenére is ennyire kompakt megoldás.

Az erőgép mellett beletehetünk egy komoly NAS vagy médiaközpont feladatokat látó konfigurációt is, HAF Stacker 915F-ekből építkezve pedig nagyon komoly teljesítményű, Mini-ITX-es rendszerekből álló, jól hűthető tornyot építhetünk fel. És persze itt a vízhűtéses variáció is olyan radiátorarzenállal, amihez foghatót kevés házba lehet beépíteni.

Mindehhez társul a Cooler Master felsőkategóriás házainál megszokott kiváló minőség. A festés elsőrangú, a leírás szerint 0,7, de mérésünk szerint 0,8 milliméteres acélból készített vázon sehol sem találtunk sorjás vagy éles peremet, a hatalmas plexiablak beillesztése elsőrangú. Ugyanilyen minőségben átgondoltak a kisebb részletek, a hardverelemeknek és szerelésnek bőséggel akad hely, egyedül az alaplaptálca mögötti teret éreztük szűknek. A hűtés hatékonyságát mérés nélkül is el lehet hinni, ebbe a házba rengeteg variációban lehet szellős gépet telepíteni.

Főbb paraméterek
Termék megnevezése Cooler Master HAF Stacker 935
Elérhető színek fekete
Mérete (ma x mé x sz) 719 x 578 x 235 mm
Tömege 15,6 kg
Anyaga 0,7 milliméteres acél váz (mérve 0,8 mm), műanyag előlappal
Beszerelhető alaplapok E-ATX, ATX, microATX – a nagyobb részbe
Mini-ITX – a kisebb részbe
5,25"-os helyek száma 3 db – a nagyobb részben
1 db – a kisebb részben
3,5"-os helyek száma 7 db belső – a nagyobb részben
3 db belső – a kisebb részben
2,5"-os helyek száma 7 db (6 db 3,5"-os helyre) – a nagyobb részben
4 db (3 db 3,5"-os helyre) – a kisebb részben
Bővítőkártyák száma 8+1 db – a nagyobb részben
2 db – a kisebb részben
Hűtés

Nagyobb részben:
- elöl két 120 mm-es ventilátorhely,
- hátul 140 mm-es ventilátor,
- felül három 120 mm-es vagy két 140 mm-es ventilátorhely

Kisebb részben
- elöl 92 mm-es ventilátor,
- mindkét oldalon három 120 mm-es vagy két 140 mm-es ventilátorhely

Előlapi csatlakozók 2 db USB 2.0, 2 db USB 3.0, hangszóró, mikrofon
Beszerelhető táp két szabványos ATX
Extrák porszűrők elöl, oldalt, felül és alul a tápnál, dupla vízhűtés-radiátor szerelhető előre, két tripla 120 mm-es vagy két dupla 140 mm-es vízhűtés-radiátor szerelhető a kisebb részbe, moduláris felépítés
Gyártó honlapja Cooler Master
Termék honlapja HAF Stacker 935
Fogyasztói ár kb. 60 000 forint
Garancia 3 év

Természetesen ennek a hatalmas és különleges háznak alaposan megkérik az árát. A HAF Stacker 935 a nagy központi és kisebb, hátsó tápos HAF Stacker 915R kiegészítővel nagyjából 60 000 forintba kerül. Ebbe az árba szerintünk beleférhetett volna az első 92 milliméteres és hátsó 140 milliméteres mellé még legalább két 120 milliméteres ventilátor, hozzájuk valami szabályzó, és a kisebb modul elejére a csatlakozópanel. Mindent összevetve nagyon tetszett nekünk a Cooler Master Stacker 935. Úgy gondoljuk, hogy bár egy szűk réteget szólít meg, sokoldalúsága révén annak igényeit elsőrangúan kielégíti.


Cooler Master HAF Stacker 935 ház

rudi

A Cooler Master HAF Stacker számítógépházat a Cooler Master hazai képviselete bocsátotta rendelkezésünkre.

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés