Hirdetés

Cooler Master Centurion 6 – egy átgondolt PC ház

Hirdetés

Megjelenés

Ha számítógépházról van szó, akkor nehéz olyan gyártót találni, amelyiknek a Cooler Masteréhez mérhető a termékkínálata. A házak, hűtők és tápok vonalán több mint egy évtizede tevékenykedő márka Centurion családja közel tíz évvel ezelőtt született meg – akkor teszteltük is az első változatot –, azóta az évek során, ha lassan is, de bővül a sorozat. Az idei év elején mutatkozott be a Centurion 6, amit tudása és valamivel húszezer forint fölötti ára révén a középkategóriába lehet sorolni. A felhasználók jelentős része hajlandó ennyi pénzt adni egy jól összerakott házért, ezért megnéztük, mi a helyzet a Centurion 6-tal.

A klasszikus, Cooler Master színekben pompázó és nem csak egyszerű barna dobozból kimondottan kellemes, egyszerű vonalvezetésű ház bukkant elő, ami nélkülözi a gamer házakra jellemző hivalkodó részleteket. A homlokzat szokatlan, átlagosnál nagyobb szemcséjű, ellipszis mintázatú rácsozata viszont egyedivé teszi a házat, közepére a szokásos Cooler Master helyett Centurion emblémát tettek. Az összképet kétoldalt szálcsiszolt alumíniumbetét teszi teljesé, aminek tetejére telepítették a bekapcsoló és a reset gombot, illetve az egyetlen állapotjelző LED-et. Létezik fekete oldalbetétes változat is, szerintünk az már kicsit túl komor.

Felül és az oldallapon hatalmas, dupla ventilátorrácsokat találunk szintén szokatlan – ezúttal kör alakú – szemekből összeállítva. Az oldalsóba két 120 milliméteres ventilátor szerelhető, felül viszont a dupla 120-as mellett a dupla 140-es elrendezéshez is előkészítettek nyílásokat, így komoly vízhűtéses radiátorokat is betehetünk a tető alá. A ház fekete festése egész  jó minőségű, ráadásul az ujjlenyomatokat is csak közepesen vonzza. Ilyen szempontból szerencsés a bekapcsológomb világos színe és környezete, azon még kevésbé látszik a szennyeződés.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés