Hirdetés

SilentiumPC Aquarius X90 PC ház vízhűtésre kihegyezve

Hirdetés

A lengyel SilentiumPC neve nem ismeretlen előttünk, és valószínűleg olvasóink számára sem, amennyiben olvasták virtuális hasábjainkon a gyártó Galdius M40 jelzésű házáról szóló tesztet. Ahogy az M40, úgy a most bejelentett acél és műanyag felhasználásával készült X90 sem a kis PC-kért rajongó közönséget célozza meg, figyelembe véve, hogy az 535 x 440 x 230 milliméteres külső fizika méretek képesek az E-ATX méretű alaplapok elnyelésére is.


[+]

A behelyezhető komponensek méretével sem kell spórolni, VGA-ból 355, processzorhűtőből 180 milliméteres darabok jöhetnek szóba, ami mellé még számos adattároló is bepakolható; két darab 5,25", 1+4 darab 3,5", 2 darab 2,5" az alaplaptálca hátuljára. Persze mindez csak adott körülmények között, ugyanis ha például belső víztartály beépítését tervezzük, akkor ezek száma csökkenni fog. Ellentétben ezt a számot növelni is lehet, ha nincsenek extra igények, az opcionális keret beszerelésével további nyolc 3,5"-os HDD-nek juthat hely, de akkor a VGA hosszából már lejjebb kell adni.


[+]

A kívül-belül feketére fényezett, választhatóan alsó- vagy felsőtápos (esetleg duplatápos) ház leglényegesebb eleme a vízhűtéssel való kompatibilitás maximális megteremtése és a minél több radiátor beszerelhetősége. Ennek megfelelően elejébe akár 360, tetejébe legfeljebb 280, a hátuljára pedig maximum 140 milliméteres hőleadók kerülhetnek, plusz ezt megfejelhetjük még egy hátulra, legfelülre szerelhető 80 milliméteres ventilátorral is. Alap összeállításban az X90 természetesen léghűtéssel operál, aminek megvalósításához három darab 120 és egy darab 140 milliméteres szélgépet is mellékelnek.


[+]

A gyártó gondoskodott a kábelek ízléses elvezethetőségéről, a szerelőnyílásokról, a mosható porszűrőkről, valamint a számos portot kínáló I/O panelről sem, továbbá opcionális ablakos oldallapot is kínálnak azok számára, akik szeretnék, ha a belső elrendezés nem maradva rejtve összeszerelt állapotban sem.


[+]

A SilentiumPC Aquarius X90 ára 89 euró lesz két év garanciával.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés