Hirdetés

Moduláris Cooler Master HAF Stacker óriásház

Hirdetés

A HAF Stacker koncepciója

Idestova már tíz éve, hogy a Cooler Master elkápráztatott minket első Stacker házával. Most, több éves pihenő után újra megjelent ez a név az elsősorban házairól és hűtőiről ismert márka kínálatában, párosítva a HAF betűszóval, ami a High Air Flow, vagyis nagy légszállítás kifejezés rövidítése. Láttunk már korábban is komoly Cooler Master HAF házakat, de a HAF Stackerhez foghatót még nem. Legnagyobb különlegessége, hogy moduláris, több komponense egymásra rakható, így aztán a Stackernél, ami magyarul halmozót jelent, jobb nevet nem is találhattak volna neki.


Közel egy méter magas dobozban érkezett

A majd egy méteres dobozban érkező HAF Stacker 935 két részből áll. A nagyobbik, egyelőre külön nem kapható elem egy 475 mm magas miditorony, ennek a tetejére vagy éppen az aljára kapcsolódik a kisebb, 248 mm magas HAF Stacker 915R. Külön is megvásárolható a szintén 248 mm magas HAF Stacker 915F, ami külsőre azonosnak tűnik a 915R-rel, de más a belső elrendezése, és szintén rákapcsolható a másik két komponens tetejére vagy aljára. Így aztán szinte kimeríthetetlen variációs lehetőségeknek nézünk elébe.

Külső megjelenésében a HAF Stacker igazodik a HAF család többi tagjához, széles, vaskos, első látásra világossá válik, hogy a High Air Flow kifejezés nem csak marketingfogás. Itt bizony a komoly légszállítás volt az elsődleges szempont, nem a letisztult formák kedvelőinek készült ez az óriás. Acél vázára teljesen rácsos homlokpanelt tettek, a nagyobb rész oldalfalán hatalmas ablak, a kisebbnek pedig mindkét oldalon szellőzőrács húzódik.


Alul és felül is lehet a kisebb rész

A két elem összeillesztését nagyon elegánsan, sínes rendszerrel oldották meg. Műanyagból készült ugyan, de nagyon masszívnak tűnik. Nagyjából 6 centiméteres eltolással kell az egyik elemet a másikra tenni, majd hátra (vagy éppen előre, nézőpont kérdése) csúsztatva illeszkedik össze a két rész, végül pedig oldalanként két-két csavarral lehet rögzíteni őket. Ugyanerre a sínes rendszerre kapcsolódik a teljesen rácsos tetőelem és a két hosszú talprész is, melyekkel alulról és felülről zárhatjuk le a moduláris házat.


Vaskos műanyagsínekkel kapcsolódnak össze a részek

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés