Hirdetés

26 darab 17 colos TFT monitor a kínzópadon -- második felvonás

Hirdetés

Iiyama E431S

Az Iiyama E431S gyakorlatilag ikertestvére az E430S-nek, azzal a különbséggel, hogy itt már DVI csatlakozót is találunk.

Sok újdonsággal nem találkoztunk az E430S TFT monitorhoz képest; a kép ugyanúgy fest: jóminőségű anyagok, stabil talapzat és beépített hangszórók a panel alsó peremének két szélére helyezve.

A kezelőszervek elrendezése és helye is ugyanaz, mint az E430S-nél. Működésükben sem fedeztünk fel különbségeket. A fejhallgató csatlakozója itt is alulra került a panel alsó peremébe.

Az E431S dönthetősége sem romlott vagy javult a kisebbik testvéréhez képest.

Csatlakozók szempontjából csak a DVI nyújtott üdítő színfoltot. Egyértelműen ezt a csatlakozási lehetőséget favorizáljuk!

A külső ikertestvériség után vajon a képminősége is azonos a két Iiyamának? Eltérésekre számítottunk, hiszen itt már DVI csatolón keresztül tápláltuk a TFT monitor áramköreit. Természetesen az E431S is tudja az sRGB színteret, így ezt választottuk. A ProLite E431S fényereje szinte teljesen ugyan az volt, mint az E430S-é, azaz 50/50-es értéket kapott a kontraszt és a fényerő egyaránt. A "Mid-Range Streaking" tesztkép jobb oldala itt is zajos volt; szerencsére a zaj minimális szintet ért csak el. Színes betűink színes háttér előtt közepesek, azaz átlagosak voltak. A színek élénkek, enyhén "szintetikus" benyomást keltenek. A teljes képes fehér és szürke itt is homogén felületet rajzolt; a fekete viszont világos és némileg foltos volt. Érdekes devianciára bukkantunk a szürke gradiens kirajzoltatásánál: Sárga csíkok jelentek meg a világosabb és a sötétebb részek határvonalánál. Az Iiyama E431S is csak közepesen szerepelt FPS játékunkban.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

 • Eizo L885: 20 col, csak profiknak

  Az Eizo profi felhasználásra szánt FlexScan L885 20,1 colos TFT monitora járt nálunk.

 • AG Neovo X-20AV

  Az AG Neovo kristályoptikai szűrős sorozatának új tagja mutatkozik most be: az 51 cm képátlójú X-20AV.

 • ViewSonic VG910s LCD-monitor

  Bemutatónkból egy új 19 colos, alacsony válaszidővel rendelkező TFT-kijelzőt ismerhetnek meg olvasóink.

 • AG Neovo F-419

  Cikkünkben a régi favorit, az AG Neovo K-19 TFT kijelző egyik utódját vizsgáltuk meg.

Előzmények

Hirdetés