Hirdetés

26 darab 17 colos TFT monitor a kínzópadon -- második felvonás

Hirdetés

Viewsonic VP171b

Elérkeztünk tesztünk utolsó résztvevőjéhez, a Viewsonic VP171b TFT monitorához.

Korábban már bemutattuk a Viewsonic VP171b monitorát, így bemutatónkat csak igazoljuk a tesztünkben elért eredményekkel. A VP171b egy elegáns külsővel megáldott darab. A fekete gúnya nagyon jól áll neki, és vékony kávája egyfajta finomságot kölcsönöz a 17-es Viewsonicnak. A magasságában állítható talapzat oldalirányba is forgatható, sőt, a panel portré állásba is elforgatható! A teljesen vasalt talp talán tesztünk résztvevői közül a legmasszívabb, de mégsem a legnehezebb, okos és ügyes konstrukcióra vall.

A fenti képeken látható a talapzat csuklója, melynek segítségével oldairányba is elforgatható a panel. A kezelőszervek (már néha szervkereskedőnek éreztük magunkat) jó működésű, a monitor színével egyező tónusú gombok, melyek feliratozottsága gravírozást takar. Sajnos, ezek nehézkesen olvashatók le, még erős természetes fény mellett is néha bizony közel kellett hajolni a gombokhoz, hogy lássuk, mit is nyomtunk meg, hogy eltűnt a kép. Ugyanis a jelforrást gombnyomással választhatjuk ki.

Ennyi csűrési és csavarási lehetőség mellett a megfelelően dönthető panel sem hátráltatja a felhasználót az optimális rálátás beállításban.


D-Sub/D-Sub/DVI/táp/főkapcsoló

Igen, ez már döfi! Két D-Sub és egy DVI jelbemenet! Akár három gépet is köthetünk a VP171b-re. A beépített táp csatlakozója mellett látható a főkapcsoló is, amely a jó, ha van kategóriába sorolható.

Az informatív, könnyen értelmezhető OSD menürendszert mindenki szeretni fogja. Az izmos fényerő arra késztetett minket, hogy a fényerő/kontraszt értékeit 33/33-ra állítsuk. A színhőmérséklet 6500 kelvinre hevült. A szép kép a beépített táp ellenére nyugodt, zajmentes volt. A színek élénkek, teltek voltak, a színes betűk színes háttéren problémamentesen huncutkodtak a képernyőn. A szürkék színsemlegesen jelentek meg szemeink előtt. A teljes képernyős szürke és a fehér is foltmentesek voltak, a fekete kép megfelelően sötét és foltoktól mentes. 16 miliszekes mivoltából eredően FPS játékokra kifejezetten alkalmas a Viewsonic VP171b.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

 • Eizo L885: 20 col, csak profiknak

  Az Eizo profi felhasználásra szánt FlexScan L885 20,1 colos TFT monitora járt nálunk.

 • AG Neovo X-20AV

  Az AG Neovo kristályoptikai szűrős sorozatának új tagja mutatkozik most be: az 51 cm képátlójú X-20AV.

 • ViewSonic VG910s LCD-monitor

  Bemutatónkból egy új 19 colos, alacsony válaszidővel rendelkező TFT-kijelzőt ismerhetnek meg olvasóink.

 • AG Neovo F-419

  Cikkünkben a régi favorit, az AG Neovo K-19 TFT kijelző egyik utódját vizsgáltuk meg.

Előzmények

Hirdetés