Hirdetés

26 darab 17 colos TFT monitor a kínzópadon -- második felvonás

Hirdetés

LG 1710S

Eddigi TFT monitortesztjeinkből hiányzott az LG. Ezt szeretnénk most pótolni két típussal is: az LG 1710S-sel és az LG 1720P-vel.

Az LG 1710S ezüst és szürke "színpompában" érkezett. A felhasznált műanyagok minősége nem győzött meg minket igazán; öröm az ürömben az oldalirányban is elforgatható talp. Az ügyes megoldásnak köszönhetően teljes 360 fokban forgatható a monitor panelje.

A szokványos helyre kerültek az alsó kategóriás LG TFT kezelőszervei: a panel aljára, középre. A gombok feliratozása jól olvasható, működésük határozott. A bekapcsoló gomb szépen világít sötétben..

A panel dönthetősége minden igényeket maradéktalanul kielégít. Még ha akartunk volna, se tudtunk volna e szempontból kötözködni (persze nem akartunk).


Beépített táp és D-Sub

Sajnos, az LG 1710S is csak analóg jelcsatlakoztatási lehetőséggel rendelkezik – DVI-nek se híre, se hamva.


Zajos volt a kép

Az LG menüje igényes és gazdag tartalommal rendelkezik. Minden lényeges funkció fellelhető benne, egyszerűen kezelhető és könnyen áttekinthető. Vizsgálódásainkhoz ismét a 6500 K értéket választottuk. A "Mid-Range Streaking" tesztkép jobb oldala zajos volt. A színes betűk színes háttér előtt átlagos minőségben rajzolódtak. A monitor színei élettelen hatást keltettek, a szürkeárnyalatok enyhe lilás elszíneződést mutattak. A fullscreen szürke és a fehér egyenletes képet rajzolt, a fekete alulról fölfelé sötétedik, de összességében is világos. Az LG 1710S közepesen állta meg a helyét FPS játékunkban. Összességében leírható, hogy a 1710S panelének képe kísértetiesen hasonlít az Iiyama E430S-éhez. Azonos gyártósoron készültek volna?

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

 • Eizo L885: 20 col, csak profiknak

  Az Eizo profi felhasználásra szánt FlexScan L885 20,1 colos TFT monitora járt nálunk.

 • AG Neovo X-20AV

  Az AG Neovo kristályoptikai szűrős sorozatának új tagja mutatkozik most be: az 51 cm képátlójú X-20AV.

 • ViewSonic VG910s LCD-monitor

  Bemutatónkból egy új 19 colos, alacsony válaszidővel rendelkező TFT-kijelzőt ismerhetnek meg olvasóink.

 • AG Neovo F-419

  Cikkünkben a régi favorit, az AG Neovo K-19 TFT kijelző egyik utódját vizsgáltuk meg.

Előzmények

Hirdetés