Hirdetés

26 darab 17 colos TFT monitor a kínzópadon -- második felvonás

Hirdetés

Samsung 172V

Elérkeztünk a Samsung versenyzőihez. Lássuk előbb a 172V-t.

A Samsung 172V vékony kávájával és stabil talpával okozott kellemes felüdülést köreinkben. Letisztult, egyszerű vonalvezetése attraktív külsőt kölcsönöz neki.

A káva alsó élébe helyezett gombok csak némileg kicsavart csuklótartással kezelhetőek. Sokkal jobb lett volna ezeket a káva elejére tenni. A feliratozás közepesen jól olvasható. Napfényes helyen könnyen felismerhető a gravírozott jelölés, míg sötétebb szobákban kevésbé.

Mint már oly sokszor, itt is csak ismételni tudjuk önmagunkat abban, hogy a panel dönthetősége megfelelő és segítségével kényelmes rálátást tudunk beállítani.


Táp és D-Sub

A Samsung spórolt: csak a beépített táp és a D-Sub jelbemenet csatlakozóit találjuk a készülék hátoldalán. Szerintünk kellett volna a digitális csatlakozás lehetősége, ezen a téren egyszerűen nem lenne szabad spórolniuk a gyártóknak!


Világos foltok

A Samsung 172V OSD menüje megfelelő könnyedséggel kezelhető. A színhőmérsékletet azonban csak vöröses, kékes, vagy egyénileg beállított értékekkel illethetjük. Mi az egyéni értékeket választottuk (50/50/50 RGB). A teszt "Mid-Range Streaking" képének jobb széle zajos volt. A színes betűk színes háttér előtt jól mutattak. A színek élénkek, néhol már rikítóak voltak. A szürkék színsemlegesen rajzolódtak, de a fullscreen szürke a kép tetején egy félcentis sávban világosabb volt. A teljes képes fehér homogén volt, a fullscreen fekete sajnos világos és foltos képet rajzolt. A fényerő nagyon jó volt, mind a fényerőre, mind a kontrasztra a 20-as értéket erőltettük. A 172V FPS játékokhoz ajánlható.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

 • Eizo L885: 20 col, csak profiknak

  Az Eizo profi felhasználásra szánt FlexScan L885 20,1 colos TFT monitora járt nálunk.

 • AG Neovo X-20AV

  Az AG Neovo kristályoptikai szűrős sorozatának új tagja mutatkozik most be: az 51 cm képátlójú X-20AV.

 • ViewSonic VG910s LCD-monitor

  Bemutatónkból egy új 19 colos, alacsony válaszidővel rendelkező TFT-kijelzőt ismerhetnek meg olvasóink.

 • AG Neovo F-419

  Cikkünkben a régi favorit, az AG Neovo K-19 TFT kijelző egyik utódját vizsgáltuk meg.

Előzmények

Hirdetés