Hirdetés

26 darab 17 colos TFT monitor a kínzópadon -- második felvonás

Hirdetés

Iiyama E430S

Az Iiyamától már több monitort is vizsgáltunk, s most sem akartuk kihagyni őket tesztünkből. Két versenyzőt is rendelkezésünkre bocsátott a forgalmazó: az E430S és az E431S típusokat. Lássuk az elsőt, az E430S-t:


A talpat nekünk kell felpattintanunk

Az Iiyama E430S jó minőségű műanyag kávája igen tetszetős volt. A beépített hangszórók ugyan nem vehetik fel a versenyt még a hagyományos asztali PC-s hangszórókkal sem, de arra bőven megfelelnek, hogy halk háttérzenét biztosítsanak internetezés vagy munka közben. A monitor talpa is műanyagból készült és viszonylag könnyű. Ennek ellenére – jól megtervezett felületének köszönhetően – biztos tartású.

A ProLite E430S kezelőszervei hagyományos helyre, a panel alsó részére, előre kerültek. A gombok feliratozottsága jól látható, működésük kattanós, kemény, de határozott. Talán felületük lehetne egy kicsit nagyobb is, hiszen hely van bőven. A panel aljára került a fejhallgató csatlakozója is.

A panel dönthetősége jó; megfelelően és kényelmesen állítható a panel dőlésszöge.

A csatlakozók terén nem sok izgalmas dolog vár a szemlélőre: csupán a külső tápegység csatlakozója, egy Line-In és a D-Sub analóg jelbemenetével találkozhatunk. Érthetetlen, miért nem kapott az E430S DVI jelbemenetet.

Ugyan találkoztunk már szebb, jobb, elegánsabb OSD menürendszerekkel, de az Iiyamáé is kezelhető – szokás és ízlés kérdése. Képminőségi vizsgálódásainkhoz sRGB színteret választottunk, s szokás szerint hagytuk az E430S-t rendesen bemelegedni. A monitor fényereje jó volt (50/50 értéket adtunk a kontraszt/fényerőnek). A "Mid-Range Streaking" tesztkép jobb oldala nagyon zajos volt, pedig a táp nincs is beépítve a panel mögé. Próbálkoztunk különféle beállításokkal, de teljesen nem tudtuk eltüntetni a zajt. A színes betűk színes háttér előtt átlagosak voltak; se jó, se rossz irányba nem tértek el a "normától". Sajnos, a színek élettelenek, fakók voltak, s a szürkék hiába rajzolódtak szépen, nem voltak teljes mértékben színsemlegesek: minimális lilás beütés volt látható.A teljes képernyős fehér és szürke homogén volt, a fekete világos és a kép fenti élen világos csík látszott. FPS játékokra közepesen felel meg az Iiyama ProLite E430S.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

 • Eizo L885: 20 col, csak profiknak

  Az Eizo profi felhasználásra szánt FlexScan L885 20,1 colos TFT monitora járt nálunk.

 • AG Neovo X-20AV

  Az AG Neovo kristályoptikai szűrős sorozatának új tagja mutatkozik most be: az 51 cm képátlójú X-20AV.

 • ViewSonic VG910s LCD-monitor

  Bemutatónkból egy új 19 colos, alacsony válaszidővel rendelkező TFT-kijelzőt ismerhetnek meg olvasóink.

 • AG Neovo F-419

  Cikkünkben a régi favorit, az AG Neovo K-19 TFT kijelző egyik utódját vizsgáltuk meg.

Előzmények

Hirdetés