Hirdetés

26 darab 17 colos TFT monitor a kínzópadon -- második felvonás

Hirdetés

LG L1720P

A két LG TFT monitor ég és föld, avagy tűz és víz. Hogy miért? Ez mindjárt kiderül!

Ami a monitor külsejét illeti, megoszlottak róla a vélemények szerkesztőségünk tagjai között. Kinek tetszett, kinek nem. Nos, a fenti képek alapján mindenki kellő benyomást kaphat az LG L1720P-ről. A káva kiképzése igényes, és az ezüst/fém színű fényezés igényes, elegáns hatást kelt.


Gombok alulra helyezve


Jól olvasható feliratok


Művészi (fény)hatások


Beépített USB hub

Futurisztikus vonalvezetését az LG azzal is hangsúlyozni kívánta (bár ne tette volna), hogy a kezelőszerveket a panel alsó éle alá helyezte. Ráadásul a gombok igen lötyögősre sikeredtek, nyomáspontjuk nem túl határozott. AZ USB hub esetenként hasznos extra lehet.

Dönthetősége ugyan némileg elmarad a testvérmodellétől, de így sem volt okunk károgásra: mindenki megtalálta a számára optimális dőlésszöget.

Csakúgy, mint kistesója, az LG L1720P is beépített táppal rendelkezik. Szerencsére a gyártó itt már a DVI-ről sem feledkezett meg.

Az LG L1720P-t DVI csatlakozóján keresztül tüzeltük ATI Radeon 9800-as kártyánkkal. A színhőmérsékletet itt is 6500 kelvinre állítottuk. Az OSD menürendszere ugyanaz volt, mint a 1710S-nél, így most nem ejtenénk róla több szót. A TFT képe szép, nyugodt volt, zajongásnak semmi nyoma. A színes betűk szépen rajzolódtak színes hátterük előtt. Kellemes meglepetést okozott a monitor színvilága élénk, telt színeivel. A szürkék színsemlegesek voltak. A "256 intensity ramp" tesztkép szegmentált volt. A fullscreen fehér és szürke kép homogén felületett mutatott. A fekete alulról felfelé sötétedett, s némileg világosabb volt kelleténél. Az LG L1720P is közepesen felel meg FPS játékokra.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

 • Eizo L885: 20 col, csak profiknak

  Az Eizo profi felhasználásra szánt FlexScan L885 20,1 colos TFT monitora járt nálunk.

 • AG Neovo X-20AV

  Az AG Neovo kristályoptikai szűrős sorozatának új tagja mutatkozik most be: az 51 cm képátlójú X-20AV.

 • ViewSonic VG910s LCD-monitor

  Bemutatónkból egy új 19 colos, alacsony válaszidővel rendelkező TFT-kijelzőt ismerhetnek meg olvasóink.

 • AG Neovo F-419

  Cikkünkben a régi favorit, az AG Neovo K-19 TFT kijelző egyik utódját vizsgáltuk meg.

Előzmények

Hirdetés