Hirdetés

26 darab 17 colos TFT monitor a kínzópadon -- második felvonás

Hirdetés

MAG PS-776

A MAG gyönyörű külsejű PS-776-osával lepett meg minket.

A szép ezüstös előlap és az éjfekete hátoldal nagyszerűen harmonizálnak az alumíniumtalppal, mely külön érkezik, s egy kézzel rögzíthető csavarral párosítható a talapzati nyúlvánnyal.


L-alakú csatlakozó


A napba lehet nézni, de a...

A MAG igényes, a monitor egyéniségéhez illő, fémborítású analóg jelkábelt mellékelt. Ennek csatlakozója – mely a monitorhoz csatlakozik – L-alakú. A panel alsó peremébe hangszórók kerültek. A kezelőszervek sem rínak ki: vékony, kecses formájúak és igen jól, finoman működnek. Feliratozásuk jól ltáható.

A nagyszerű dönthetőségnek köszönhetően akár az asztal alól is figyelhetjük a monitor képét – előre és hátra egyaránt tág határok között billenthető a PS-776 panelje.


DC/D-Sub/RCA Line-In

Természetesen túl szép lett volna a kép, ha a gyönyörű külső mellé egy DVI csatlakozó is társult volna – nem társult, így a kép némileg torzult a MAG monitoráról. Kaptunk viszont RCA Line-In buxát, amely bizonyára mindenkinek roppant fontos.

A MAG PS-776 OSD menüje rotációs elvű. Nem is rossz ötlet, de nem ártana hozzá egy JOG sem (mint a régi 17-es CRT MAG-okon). A menü egyébként átlátható és könnyen kezelhető. Bosszankodtunk a "Cool" és a "Warm" színhőmérsékleti beállításokon – végül a "Warm" értéket használtuk a teszthez. Első hidegzuhany a "Mid-Range Streaking" tesztkép alatt ért minket. A kép ugyanis jobb oldalon zsizsikes, azaz zajos volt. A színes betűk a színes háttér előtt ugyan rendben jelentek meg, de láttunk már ennél szebbeket is. Legalább élénkek voltak a színek és színsemlegesek a szürkék. A teljes képes szürke, a fehér és a fekete is foltmentesek voltak. A fekete ezen felül jó sötét is volt, majdnem koromfekete (ennek főleg filmnézés közben van szerepe – minél sötétebb a kép, annál élvezhetőbb a film, nem zavarnak be a szemnek világos foltok). Aminek külön örültünk, hogy FPS játékok alatt sem kell szégyenkeznie teljesítményével a MAG-nak.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

 • Eizo L885: 20 col, csak profiknak

  Az Eizo profi felhasználásra szánt FlexScan L885 20,1 colos TFT monitora járt nálunk.

 • AG Neovo X-20AV

  Az AG Neovo kristályoptikai szűrős sorozatának új tagja mutatkozik most be: az 51 cm képátlójú X-20AV.

 • ViewSonic VG910s LCD-monitor

  Bemutatónkból egy új 19 colos, alacsony válaszidővel rendelkező TFT-kijelzőt ismerhetnek meg olvasóink.

 • AG Neovo F-419

  Cikkünkben a régi favorit, az AG Neovo K-19 TFT kijelző egyik utódját vizsgáltuk meg.

Előzmények

Hirdetés