Hirdetés

26 darab 17 colos TFT monitor a kínzópadon -- második felvonás

Hirdetés

NEC LCD1760VM

Az LCD1701 kissé elszomorító szereplése után nagy reményeket fűztünk az LCD1760VM-hez.


Forgótárcsa az oldalirányú mozgatás érdekében

Az NEC LCD1760VM az előző NEC modellhez hasonlóan magasságában állítható talapzattal érkezett. Ez a modell is forgatható oldalirányba a forgótárcsának köszönhetően.


Hangszórók és fejhallgató-csatlakozó

A panel alsó részének két szélén integrált hangszórókkal találkozhatunk, valamint egy fejhallgató-bemenetet a panel bal oldalán. A gombok itt is a panel alsó peremébe kerültek. Szerencsére a fehér színnek köszönhetően egy fokkal jobban látható az egyes gombok jelölése, de csodákra itt se számítsunk – úgy tűnik, az NEC-nek ez egy bevett rossz szokása.

A megfelelő dönthetőség itt sem kérdéses. Az oldalirányú elforgathatóság néha nagyon jól jön.

Az NEC LCD1760VM hátoldalán találjuk a beépített tápegység csatlakozóját, a Line-Int, valamint a D-Sub és a DVI csatlakozókat is. Ne örüljünk előre, hiszen az NEC sem csomagol DVI kábelt monitorához.

Az LCD1760VM OSD rendszere gyakorlatilag megegyezik az LCD1701-esével, így sok újat nem tudunk róla írni. Itt is az SRGB színteret választottuk tesztünkhöz.

Az NEC LCD1760VM színei élénkek (már-már túl szembeszökők), s teltek. A színes betűk színes háttér előtt szépek voltak, a betűk jól razolódtak. A szürkék színsemlegesen jelentek meg. A fullscreen szürke a kép alján világosabb volt, mint a kép tetején; a fehér homogén, a fekete kép teteje és alja világos csíkos, foltos volt. Az LCD1760VM FPS játékokra jó – a natív felbontástól eltérő módba kapcsolva figyelmeztető feliratot láthattunk a kép közepén. Ez a funkció véleményünk szerint fölösleges és néha bizony kifejezetten bosszantó tud lenni (nálunk pont játék közben jött elő, mint derült égből a villámcsapás).

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

 • Eizo L885: 20 col, csak profiknak

  Az Eizo profi felhasználásra szánt FlexScan L885 20,1 colos TFT monitora járt nálunk.

 • AG Neovo X-20AV

  Az AG Neovo kristályoptikai szűrős sorozatának új tagja mutatkozik most be: az 51 cm képátlójú X-20AV.

 • ViewSonic VG910s LCD-monitor

  Bemutatónkból egy új 19 colos, alacsony válaszidővel rendelkező TFT-kijelzőt ismerhetnek meg olvasóink.

 • AG Neovo F-419

  Cikkünkben a régi favorit, az AG Neovo K-19 TFT kijelző egyik utódját vizsgáltuk meg.

Előzmények

Hirdetés