Hirdetés

26 darab 17 colos TFT monitor a kínzópadon -- második felvonás

Hirdetés

ECS EZ17C

Következő a sorban az ECS EZ17C TFT monitora.

Az ECS EZ17C csekély súlyával lepi meg a súlyemelő kollégákat. A talp nem teljes alapterületén vasalt, ez azért sajnálatos, mert így egy kissé billegősre sikeredett.

Hangszórók a talpban – kifogásolható minőségű vezetékeléssel

A talpba integrált miniatűr hangszórók teljes mértékben ellátják feladatukat, de amint lekerül a hátoldalon található kis műanyag borítólemez, csúnya látvány fogadja a szemlélőt: a hanyag kivitelezésű vezetékelés csalódásra ad okot. A kezelőszervek az EZ17C panelének jobb oldalára kerültek. Megintcsak a jobbkezes felhasználó fog ennek leginkább örülni, hiszen a gombok kényelmesen kezelhetők, és feliratozásuk láthatósága is példás.

A mezőny eddigi átlagának megfelelően dönthető a panel előre s hátra - semmi észvesztő megoldás.

A csatlakozók terén nagy ásítozó ürességgel kell szembesülnünk: a DC, a D-Sub és a Line-In csatlakozóján kívül csak a hangszórókhoz vezető vékony vezetékek csatiját üdvözölhetjük. Utóbbi egyébként elég egyedi megoldás.

Leesett állunkat keresgéltük, miután mit sem sejtve nyomtunk egy menübe ugrasztó gombot. Az ECS EZ17C OSD menüje szokatlan ikonokkal és vigyorgó, illetve szomorkodó pofikkal fogadott minket! A vizuális sokkhatás után egyébként feltűnik, hogy az ECS menüje logikusan és átláthatóan van felépítve. A szomorkodó arcra vezérelve nem fogadjuk el a módosított beállításokat, míg a mosolygó arcocskával elfogadjuk az új értékeket. Mi azonban inkább az egyszerűbb (közérthetőbb) ikonokból (netán szövegből) álló OSD rendszereket részesítjük előnyben.

A képminőség vizsgálata következő eredményeket hozta: Színes betük színes háttér előtt – mint a mezőny majdnem összes többi tagjánál – itt is szépen rajzolódtak, a szürkék színsemlegesek voltak. A színek átlagosak voltak. A teljes képernyős szürke homogén volt, csakúgy, mint a fehér. A fekete kép kerete (fent és két oldalt) a képfelület többi részénél világosabb volt. Összességében az EZ17C-nek nyugodt képe volt, s a gyors képváltásos FPS játékokra is használható volt.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

 • Eizo L885: 20 col, csak profiknak

  Az Eizo profi felhasználásra szánt FlexScan L885 20,1 colos TFT monitora járt nálunk.

 • AG Neovo X-20AV

  Az AG Neovo kristályoptikai szűrős sorozatának új tagja mutatkozik most be: az 51 cm képátlójú X-20AV.

 • ViewSonic VG910s LCD-monitor

  Bemutatónkból egy új 19 colos, alacsony válaszidővel rendelkező TFT-kijelzőt ismerhetnek meg olvasóink.

 • AG Neovo F-419

  Cikkünkben a régi favorit, az AG Neovo K-19 TFT kijelző egyik utódját vizsgáltuk meg.

Előzmények

Hirdetés