Hirdetés

26 darab 17 colos TFT monitor a kínzópadon -- második felvonás

Hirdetés

EIZO FlexScan L557

Nagy renoméval rendelkező márkanévhez érkeztünk. Az EIZO a FlexScan L557-es típusával vett részt tesztünkben.

Az L557 típusjelölésű EIZO magasságában állítható, jó súlyozottságú talppal felszerelve érkezett. A roppant igényes talapzat állófelülete ugyan viszonylag kis felülettel rendelkezik, ám mégis nagyon stabilan tartja a monitor felső részét, a panelt. Azonnal szembetűnik a jó minőségű műanyagokból készült, vékony káva és kezelőszervek furcsa tömkelege.


Rengeteg apró gomb -- zavarba ejtő hatás

A panel alsó peremének két oldalán találunk csipogókat, amelyek a monoton munkát hivatottak némileg megzenésíteni. A kezelőszervek halmaza összesen kilenc apró, kör alakú gombból áll. E gombocskák kezelése méretüknél fogva nem a legegyszerűbb, és azonos színű, impregnált feliratozásuk sem könnyíti meg a felhasználó dolgát.

Az előrefelé kevésbé dönthető panel hátrafelé annál inkább billenthető: a talapzat nyúlványával egészen párhuzamos mértékig dönthető a TFT panel.


Beépített táp

Szerencsére nem követte el azt a hibát az EIZO, hogy monitorát DVI jelbemenet nélkül hagyja. DVI kábelt azonban fölöslegesen kersünk a monitor dobozában: a gyártó nem mellékeli e nélkülözhetetlen tartozékot!

Az EIZO OSD menüje egyértelmű és könnyen kezelhető. A színtér beállítását egy erre dedikált gombbal végezhetjük. Ennek nyomkodására a panel bal alsó részén jelenik meg egy külön kis OSD, amely a különböző színtereket jeleníti meg. Mi az SRGB-t választottuk a képminőség eldöntéséhez. A kép beállításának elvégzése után hagytuk, hogy hasson fáradt szemeinkre egy kicsit a monitor képe. E hatni-hagyás közben neteztünk, szerelmes leveleket írogattunk és észre sem vettük, ahogy elrohant fölöttünk az idő! Dolgozni is kéne – nyilalt bele elménkbe a bűntudat, s gyorsan vissza is tértünk a tárgyra, az EIZO-ra. A monitor képe nagyon szép és nyugodt volt (a beépített táp ellenére). A színes betűk színes háttér előtt a mezőny legszebbjei voltak - abszolut tisztán, lenyűgöző élességel tárultak elénk az unalmas tesztkép monoton szövegei. A színek élénkek és teltek voltak, mint micimackó frissen kapott mézescsupra. A szürkék színsemlegesek voltak, a fullscreen szürke, fehér és fekete képek foltmentesen mosolyogtak arcunkba. A fekete képhez meg kell jegyeznünk, hogy ez sötétségben már szinte elérte a híres AG Neovo K-19-es szintjét! A kiváló minőségű kép sajnos FPS-re nem az igazi; bosszankodtunk is rendesen emiatt.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

 • Eizo L885: 20 col, csak profiknak

  Az Eizo profi felhasználásra szánt FlexScan L885 20,1 colos TFT monitora járt nálunk.

 • AG Neovo X-20AV

  Az AG Neovo kristályoptikai szűrős sorozatának új tagja mutatkozik most be: az 51 cm képátlójú X-20AV.

 • ViewSonic VG910s LCD-monitor

  Bemutatónkból egy új 19 colos, alacsony válaszidővel rendelkező TFT-kijelzőt ismerhetnek meg olvasóink.

 • AG Neovo F-419

  Cikkünkben a régi favorit, az AG Neovo K-19 TFT kijelző egyik utódját vizsgáltuk meg.

Előzmények

Hirdetés