- Hisense LCD és LED TV-k
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen TV-t vegyek?
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
- HDD vs SSD: Ki nyer 2025-ben? – Tech Percek #4
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- ZIDOO médialejátszók
- Dell notebook topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
apeelme
addikt
válasz
tomgabor #23131 üzenetére
Minden leírást és segítséget megkaptál, csak olvasni és értelmezni kellene.
Egyébként nem, nem jó.
Mint azt Keeperv85 is leírta (#23130) "Mindent töröl" a TPT, miért raknál fel reco-t TPT előtt?CWM-ben backup ha szükséges, TPT partícionáláshoz szükséges image mappa benne image.bin az SD gyökerébe...és a kívánt CWM recovery zip-jét is rakd oda, mert később frissítened kell.
Kikapcs, akksi ki-be, nyomvatartod a MENÜ és HANG FEL gombot, és bekapcsolod a telót...elindul a frissítés (kis kék csík) ha jó helyen van a fájl, engedd el a gombokat ha elindult, ha végzett akksi ki-be, lépj be CWM-be a szokott módon, igen a tpt partícionáló CWM-et is cserél (picit bug-os ami felkerül mert nem működik a Mount USB menüpont), install zip from sdcard-al telepítsd a korábban - fent - említett CWM recoveryt, ha megvan akkor itt CWM-ben advanced - reboot recovery, most már a kívánt CWM köszön vissza, már csak annyi a dolgod hogy felrakod a kívánt rendszert...Remélem így megfelel...
-
tomgabor
senior tag
válasz
tomgabor #23131 üzenetére
Senki?
Mivel ti csináltátok már egy párszor így alva is megtudjátok csinálni, de mivel már több 1000-szer meg lett kérdezve nem akarjátok leírni, jól gondolom vagy nem értek ehez sem?Az 1. hsz-be sincs benne pedig már februárban is valaki megkérdezte hogy:
Ennyit oly nehéz lenne beleírni, nem bonyolult??
Erre valaki: "hamár egyszer építkezik"...téglából!Azt nem írom le hogy mi a felfogásom, mert sokaknak nem tetszene.
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
tomgabor #23126 üzenetére
Ehhez amit linkeltél is, nem kell a GEN2 alatt semmit visszatenni, ugyanis a TPT romfüggetlen művelet, mert azt a bootloader végzi el.
Tehát felrakod a csomagot az image mappába (image.bin fájl), majd kikapcs, menü+hang fel nyomvatart, bekapcs. Mindent legyalul. Utána mehet fel a választott rom, nem kell semmit wipeolni, mert a TPT leszed mindent.
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
tomgabor #23123 üzenetére
Nem lesz egy sétagalopp úgy érzem ez után a kérdés után.
Először meg kéne tudni, hogy milyen verziós az a teló Gen1 vag Gen2. Ettől függően kell rá egy custom recovery-t telepíteni. Ha megvan, akkor azzal is fel lehet flashelni egy romot.
Alternatív megoldásként lehet TPT-vel is indítani, de Gen1-ről nem szerencsés TPT-vel átállni Gen2-re. Oda inkább a Windows alap flasherek valók.
Sok utánajárást igényel, szóval olvasgass róla mondjuk:
Generáció váltás
Egy rom felrakási példa recovery-vel
Recovery felrakása..és így tovább...
-
airwawes
tag
válasz
tomgabor #23047 üzenetére
A konstakang féle JB-t ajánlom. Amit írtál arra tökéletesen megfelel. De én még várnék pár napot mert a hozzászólásokat olvasva a következő verzió esélyes hogy el fog futni 132-es systemen is (+patcheket is belerakja stb) És általában szombaton/vasárnap szokta feltenni az újabb verziót.
És a videózás nem működik (a videólejátszás sem, gondolom ezeket tudod) de a fotózás megy rajta rendesen. Az opera mini next néha szokott olyat csinálni hogy nem tölt be, de bezárom és újra elindítom akkor újra elindul. Lehet azért hogy Marketet már hetek óta nem használok, és TB-vel raktam vissza, de majd te is leteszteled.
(én személy szerint a navigációkat nem teszteltem, de mennie kell szerintem) -
apeelme
addikt
válasz
tomgabor #15975 üzenetére
Backup megvolt, restore-nak mi értelme mert azt akarja feltenni amit az előbb mentettem le? - azt mondja készíts mentést (backup), és nem azt hogy készíts mentést és állítsd vissza...ott pedig a CWM-ben ha megnézed akkor a backup and restore a menüpont neve ami alatt a backup menüpontot választva készül el a mentés...
Ami itt van alul az egyértelmű, de jól értem amit most backupoltam azt később recoveryből feltehetem és a gyári 2.2 lesz rajta és utána már csak a gyári recovery kell felvarázsolnom rá ugye? - igen.
-
Psychonaut
veterán
válasz
tomgabor #15975 üzenetére
Készítsünk mentést az aktuális romról: backup and restore/backup
Ez csak a tajekozodasban segit, a menu "backup and restore" menupontjabol a "backup" opciot kell kivalasztanod. Szamomra egyertelmu.Ami itt van alul az egyértelmű, de jól értem amit most backupoltam azt később recoveryből feltehetem és a gyári 2.2 lesz rajta és utána már csak a gyári recovery kell felvarázsolnom rá ugye?
Ha nem particionalod at, akkor igen, pontosan. De szerintem a TPT-s megoldas egyszerubb, mert az a teljes gyari allapotot allitja vissza, es korulbelul ket gombnyomas. De azon, hogy melyiket valasztod, raersz majd akkor gondolkodni, ha valamiert vissza kellene vinned gariba. -
tomgabor
senior tag
válasz
tomgabor #15972 üzenetére
1 óra waiting for device után ráengedtem a motohelper drivert és felment a recovery.
De a leírás megint nem egyértelmű:Indítsuk el a telefont recovery módban: a "hangerő mínusz" nyomva tartása mellett kapcsoljuk be. Ne engedjük el a gombokat, amíg a recovery nem jön be. Megvolt
Készítsünk mentést az aktuális romról: backup and restore/backup Backup megvolt, restore-nak mi értelme mert azt akarja feltenni amit az előbb mentettem le?
Ami itt van alul az egyértelmű, de jól értem amit most backupoltam azt később recoveryből feltehetem és a gyári 2.2 lesz rajta és utána már csak a gyári recovery kell felvarázsolnom rá ugye?
Recoveryből menjetek végig ezeken:mounts and storage menüpont alatt
- format boot
- format system
- format data
- format cache
- format sd-ext (ha van ext partíciód)Ha ezeket végigzongoráztad jöhet a rom telepítés!
install zip from sdcard menüpont:
- choose zip from sdcard
Kiválasztod a romot, majd felteszi, aztán újraindítod a telefont, és szép lassan indul a rom (az első bekapcsolás rom felrakása után hosszabb időt vesz igénybe)
-
tomgabor
senior tag
válasz
tomgabor #15968 üzenetére
Visszakerestem a recovery szó alappján:
ZTE-Handset-USB-Driver-5.2066.1.11.exe drivert írják hogy kell de halott a link(szerencsére a telefon fölajánlja ha bedugom és most fel is tettem)
MotoHelper_2.1.32_Driver_5.4.0.exe-t is mondják, ezt is megprobálom, DE miként távolítsam el a telefont a gépről: zöld droid van és waiting for device is.
ZTE Blade Gen 2 2.2 gyári T, Win 7 64bit. -
Keeperv85
nagyúr
válasz
tomgabor #15958 üzenetére
Folytassuk
Root nem kell, prox később, de csak ha tényleg kell.
Jó lesz úgy, ahogy linkelted őket sorban. Előbb reco, aztán rom. Mindkettő úgy, ahogy most a linkeken van.
Original rom, utána tetszőleges sorrendben a patchek. Reboot NINCS közben.
Az akku nem tanul, a rendszer sem, nincs szükség ilyesmire.
Reco. backup >> minden, ami most a telódon van. Döntsd el te, kell.e neked ebből még valami...
-
barnam_
nagyúr
válasz
tomgabor #15829 üzenetére
Biztos van valahol video leírás a youtube-on, nézz körül.
Nekem nincs időm most leírni, de majd a többiek segítenek.Próbálgattam pár launchert de mindegyik lassabb volt mint a gyári, nincs semmi jó?
Én SPB Shell-t használok, de az fizetős. Viszont elég gyors.
Ami jó és ingyenes, az a Launcher Pro, Go launcher, stb. -
xSide
őstag
válasz
tomgabor #9342 üzenetére
Már megint az ext
A napokban épp többeknek akadt vele problémája itt és máshol, ha nem akarsz a helyekkel szűkölködni TPT-vel particionálj, ha nem akarsz TPT particionálni használd (dinamikus tárhely növelésre a fix ext helyett) a DroidSail Super App2SD-t.
Mindent át tudsz vele helyezni, amit magad telepitettél...
Próbáld ki, ha így is kevés lesz a helyed az ext-re is áttérhetsz -
sampgamer
csendes tag
válasz
tomgabor #9342 üzenetére
BlueSoleil amugy minek? TPT particionálj szerintem és akkor lesz elég helyed akkor nem kell ext,app2sd stb Szerintem cserélj romot persze ehez root,clockworkmod recovery is kell
[TPT (regisztráció kell)
136mb system
37mb cache
267mb data ajánlomSaját felelösségre persze olvass utána a dolgoknak elötte.
(#9343) hetfield1: az adott könyvtárban kell csinálni egy .nomedia fájlt
-
Psychonaut
veterán
válasz
tomgabor #8823 üzenetére
T-Mobile honlapjan benne van a leirasban, miert nem olvasod el? Idezem:
3. Indítsa el a kitömörített programot (.exe fájl). A program indítását követően egy szürke ablak nyílik meg (az indítás számítógéptől függően 5-60 mp is lehet), amely a következő instrukciókat tartalmazza:
- Vegye ki az akkumulátort a készülékből
- Nyomja meg, és tartsuk lenyomva a hangerő le billentyűt
- Tartsa nyomva, és csatlakoztassa számítógépéhez USB-kábellel a készüléket
- Ha megjelent az FTM felirat a készülék kijelzőjén, elengedheti a hangerő le billentyűt
- Ha aktív lett a START felirat a számítógépes programban, akkor annak megnyomásával indítsa el a frissítést
- Ha végigfutott a folyamat, és újra aktív a START gomb, húzza ki a készülékből az USB-kábelt -
Psychonaut
veterán
válasz
tomgabor #8710 üzenetére
Halkan valaszolok: en azt olvasom ki belole, igen.
eladogeppc: akkor inkabb ne probalkozz semmivel, mert ilyen szintu tudassal eleg nagy esellyel tonkrevaghatod a telefonodat...elmondtam, hogy hol talalod meg pontosan, ezek utan legalabb annyira vedd a faradsagot, hogy megkeresed, es elolvasod, hogy micsoda.Ha utana sem vilagos, felteszed a tovabbi kerdeseidet...
Új hozzászólás Aktív témák
- Tilos a warez!
- Tilos a függetlenítés!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple TV eladó
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C docking station (akár 3x4K felbontás)
- www.iking.hu - Eladó Samsung S23 Ultra Phantom Black Használt, Karcmentes
- Konzol felvásárlás!! Nintendo Switch
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest