Hirdetés
- Hobby elektronika
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- OLED TV topic
- SSD kibeszélő
- Blu-ray lejátszók
- Használhatatlanná teszi az egyes HP LaserJet nyomtatókat egy új firmware
- A kínai routerek mellőzését kéri az amerikai kongresszusi bizottság
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen videókártyát?
-
PROHARDVER!
Üdv minden érdeklődőnek.
Ebben a topicban várok mindenkit, aki zenelejátszót szeretne építeni, összerakni, a magas hanghűség figyelembe vételével.
Új hozzászólás Aktív témák
-
schferenc77
aktív tag
válasz
simongab #3338 üzenetére
Halk volt a RaspyPlay4. Max2Play-jel használtam, ott nem volt erre a kártyára semmilyen boost lehetőség. Írtam a fejlesztőnek, azt mondta, hogy igen, egyelőre nem talált rá megoldást, illetve amit gondolt, az nem működött. Ekkor döntöttem úgy, hogy lecserélem Hifiberry-re. Csak összehasonlításként:
sony hifi, max hangerő a skálán 30-as
- rádiót hallgatva 15-ös hangerőn betölti a szobát.
- BT-on keresztül szintén 15-ösös ugyanaz.
- Audio bementen (erre volt kötve a RaspyPlay4) 30-as értéken hozta ugyanazt a hangerőtcseréltem hifiBerry-re, felvettem a volume boost-ot 100%-ra, és 15ös hangerőn hangosabb, mint a BT, vagy az FM rádió.
-
schferenc77
aktív tag
válasz
Franklin89 #3332 üzenetére
Megérkezett tegnap a Hifiberry DAC+. Összességében nagyon szép hangja van és a hangerő is megfelelő. Korábban egy RaspyPlay4 volt rajta, annak legalább 50%-kal volt alacsonyabb a hangereje.
Sajnos a szállítás eléggé bukta, azon kívül, hogy sok idő (svájcból majdnem 3 hét), még a tracking numberes szállításnál rájön a vám és az áfa. Így a 30+14 euron felül még fizettem 6000 Ft-ot. De megérte, mert a RaspyPlay4 is 20e körül volt, ez meg egy kicsit olcsóbb, de legalább sokkal jobban hallani.
Max2Play 2.34-es verzióval megy, jelenleg 3 player van konfigurálva (Hifiberry, hdmi és BT). -
schferenc77
aktív tag
válasz
Franklin89 #3330 üzenetére
A 14 eurósat, gondoltam az csak gyorsabb :-(
Most megnéztem: 07.17-én küldtem el a rendelést, 25-én jött az MPL-től a vámkezelési papír (2500 Ft), kitöltöttem, visszaküldtem (elég szkennelve), most várom a csomagot. -
schferenc77
aktív tag
válasz
Franklin89 #3324 üzenetére
Szia, én reneltem majdnem ket hete, az eleje gyors volt, most meg egy hete a vamon áll a tracking oldal szerint. Ráadásul Svájcból kuldtek, tehat par nap alatt itt kellert volna legyen.
-
schferenc77
aktív tag
Újabb mérföldkőhöz érkeztem a Squeezebox install-lal: végre megy Bluetooth hangszóróval is. Jelenleg a felállás:
QNAP NAS-on egy Docker containerben a 7.9-es LMS
Rpi-n egy Max2Play disztró, 2 playerrel: egyik az RPi hdmi kimenetét használja (ez egy Philips soundbarra van kötve), a másik player pedig a bluetooth dongle-n keresztül egy kis sony hangszóróra. A Max2Play-be nemrég került bele a BT támogatás, és nagyon jól szuperál. Gond nélkül visszakapcsolódik az előzőleg párosított hangfallal, és tényleg jól megy. A BT dongle valami Asus, volt vagy 4eFt.Szóval szép és jó, de a music library részen elakadtam. Eddig minidig csak music folder módban használtam, vagy a tunein radio részét. Most azt vettem észre, hogy a NAS-on megosztott zenéket hülye karakter kódolással mutatja. Pl:
Fésűs Ãva - EsÅmese_Pogány JuditKérdés 1: ezen hogyan lehet változtatni, hogy rendesen azt írja ki, amit kell:
Fésűs Éva - Esőmese_Pogány JuditKérdés 2: hogyan tudom befolyásolni, hogy az egyes albumokat miként ismeri fel? Pl Andrea Bocelli albumát szépen felismeri, hozza a CD borítót, számcímeket. Ezt lehet valahogy egyedileg szerkeszteni? Pl Kodi-nál is, nem mindig ismerte fel az adott filmet, és akkor lehetett neki manuálisan segíteni (pl. ha több tippje is volt az adott címre). Itt zenénél nincs ilyen? Azt hol lehet megadni, hogy melyik scrapper-t használja (ha van egyáltalán több is)?
-
schferenc77
aktív tag
Sziasztok!
Hifiberry AMP-hoz milyen hangfalakt használtok? Nagyon nem vagyok egy vájtfülű, igazából csak a konyhába és a nappaliba szeretnék egy Max2play-en és Hifiberry-n alapuló multi room rendszert, most jutottam el a hangszóró részhez. A kábelezés egyszerűsége miatt Hifiberry AMP+-ban gondolkozom, de még bármi is lehet belőle. Lényeges lenne az aránylag kis méret, hangerő max 50%-on (nem tuc-tuc/bum-bum zen menne rajta), inkább klasszikus, jazz, meg rádiók. egyáltalán valami kis aktív, vagy inkább passzív hangfal? Maga az AMP+ sem az a falat szétverős erősítő gondolom, tehát nem akarnék 100eFt-ot költeni a hangfal részre :-)
-
schferenc77
aktív tag
válasz
schferenc77 #1810 üzenetére
Csak, ha más is belefut:
QNAP NAS-on, ha egy folderen (bár lehet, hogy egy globális beállítás) be van állítva az Advanced Folder Permissions, akkor a Squeezebox nem tud beleolvasni csak a gyökerébe, és nem tudja szkennelni. Átállítottam (levettem ezt a pipát), és így gyönyörűen lemegy a scan.
Logitech: látszik az alsamixerben szépen mint Logitech Wireless Speaker, de nem bírtam életre lehelni, mert bedöglött a hangszóró
Valószínűleg táp/akksi, majd beszámolok. Btw, a RPi HDMI kimenete hang szempontjából milyen? Minőségre, ha jól tudom, ez a sorrend (legsz*rabb elöl)
- jack kimenet
- usb DAC/speaker
- I2S (Hifiberry is társai).A HDMI hol van ezekhez képest? Gondolkodom, hogy felrakom a pi-re a Max2Play OS-t, ebben van multiplayer opció, tehát egy pi-n több squeezeplayer fut, mindegyiknek dedikált hangkimenet. Így okosan elhelyezv a pi-t meg tudom hajtani a nappalit hdmi-n, és a hálót RCA-n (egy hifiberry-vel).
-
schferenc77
aktív tag
válasz
Mezga Aladár #1809 üzenetére
Közben találtam leírást rá, hogy az adott folderen a jogokat át kell állítani everone-ra, és úgy működik, meg ki kell kapcsolni az Advanced Folder permissions-t. Este megnézem, van-e hatása.
A Logitechről van hír, hogy Ubuntu 11.10-en működött minden varázslat nélkül. Azt hiszem körülnézek az alsa háza táján.
btw, Hifiberry-t itthon be lehet valahonnan szerezni? Legalább a szállítást hátha megspórólnám...
-
schferenc77
aktív tag
Sziasztok!
HTPC topikból irányítottak ide, hátha itt több szerencsém lesz:
Használ itt valaki Squeezebox szervert? Multiroom-os zenelejátszót építenék, zenék a NAS-os, rajta egy Squeezebox 7.7, a playerek RPi-k PiCorePlayer OS-sel. Minden szép és jó, kivéve, hogy a Squeezebox nem tudja berakni library-ba a zenéket, mondván, hogy nem tudja scannelni a mappát, mert access denied. Ami nem igaz, mert most már a guest-nek is full access van megadva, kísérletképpen egy új share-be is átraktam egy albumot, és ott is ezt mondja. Öltet?
Másik csatlakozó téma: RPi-re csatlakoztattam egy Logitech Z515-ös USB stickes Bluetooth hangszórót és szeretném életre kelteni. A BT aktív, a stick és a speaker látja egymást, a PiCorePlayer-en átállítottam az audio output-ot USB-re és mégsincs semmi. Merre tudok utánanézni, hogy mi lehet a baja? Mit nézzek parancssorban? Alsa van a playeren, ha jól láttam, de nem vagyok egy nagy tudor...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest