Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
vamzi
senior tag
-
vamzi
senior tag
Sziasztok!
Jelentem a vakum megjárta kínát oda vissza. Garanciáztattam, mert bedöglött. Nem a gyártótól vettem, hanem harmadik féltől, aki nem volt hajlandó intézni. Viszont a yn a postaköltség ellenében megjavította és újra indította a garnaciát rajta.
Másfél hónap és kb 8000ft.
-
-
vamzi
senior tag
Kezeld fenntartással, de:
Én olvastam valahol egy olyat, hogy ezeknek a márkáknak ugyan az az anyacégük, csak más más név alatt jöttek ki. A belük ugyan az.Erre mondjuk pont rácáfol az oloong, mert az felépítésben eltér a YN-tól.Én a YN tudom neked teljes szívből ajánlani. Több tízezer villanás van már benne és a mai napig üzemel. Ha el is romlik, akkor is max a hővédelme szokott leoldani, ami viszont nem regenerálódó, tehát cserélni kell. Emiatt gyakran azt hiszik, hogy tönkrement, pedig filléres alkatrészről van szó. Két év alatt nem jutottam még el a csőcseréig, de már nem is érdekelne, mivel 17Kért vettem 2 éve a kis 467-t.
Egyébként ezek nem után gyártottak, hanem saját vakuk. De akkor már inkább replika.
-
vamzi
senior tag
válasz
Ren Hoek #307 üzenetére
A bulifotóhoz pont hogy nem kell nagy vaku, mivel általában közelre kell szűk térben. Ritka felénk az olyan hely, ahol hatalmas a belmagasság. Meg amúgy is 80-20-as terelőlappal használom, ami segít a nagy belmagasságon is.
Tehát van 11 fókuszpontja a gépnek és ha nem a középsőben van, akkor a segédfény nem gyullad ki. És azért többször van olyan egy bulin, hogy a fókuszpontot át kell helyezni, mert nem tud fókuszálni. Kicsit gyengécske is a segédfénye, lehetne erősebb.
Én nem szeretem, ha a vaku elővillant, de szerintem ilyenre nincs is felkészítve még ez a típus.
Sajnos Canont nem nagyon ismerem, de ebayen nézz szét, és általában mindegyik YN vakunak van Nikon és Canon változata egyeránt.
-
vamzi
senior tag
válasz
Ren Hoek #305 üzenetére
Szerintem teljesen megfelel arra, amit írtál. Én is csak azért cseréltem le, mert, ha a fókuszpontot elmozdítom középről, akkor már nem villan az af segédfény a vakun(mivel egy szem pöttye van a vakunak, ami fixen középre világít) Korom sötétben bulifotózáskor meg nem túl előnyös, ha 2 percen át keresem a felületet, amin végre fókuszt talál a gép
Ha nem melegíted túl, akkor nem lesz baja. Ha túlmelegíted, akkor is csak leold a hővédelem benne, ami viszont nem regenerálódó, így onnantól nem éled vissza. Filléres alkatrész és a cseréje is könnyű.
Több tízezer villantás van már az enyémben 2 év alatt, így a 2-3 hetente pár órát vígan bírni fogja.
Én mindig értékelés alapján vásárolok eBayről.
-
vamzi
senior tag
válasz
Ren Hoek #303 üzenetére
Én eddig egyszer sem a YN-tól vettem ebayen, de még sosem volt bajom. Van 18000 pozitívja, így baj nem lehet. Paypalon forintban van a pénzed és annak megfelelően váltja magának a paypal, hogy milyen pénznemben vásárolsz. 550D-re biztosan 467-t szeretnél venni? Vagy csak az ismerkedés miatt szeretnél kezdés képpen egy egyszerűbb szériát?
-
vamzi
senior tag
válasz
HwAdokVeszek #300 üzenetére
Sajnos mástól is hallottam már, hogy D5100on hibátlanul ment. Nem tudom, mi lehet a baj nálam. Amúgy slaveben nekem is tökéletesen működik. Nem baj, vettem egy SB700-at, ezektől meg megválok. A kis 467-est, viszont megtartom, mert az jó szolgálatot tett az évek alatt
-
vamzi
senior tag
2 videó a problémákról:
Ebben próbálom bemutatni, hogy a 467-tel szemben az 565 milyen rosszul működik. Mert ha bekapcsolás után fókuszálok, akkor úgy marad a segédfény, illetve elővillant, ha félig nyomom meg az exponáló gombot. Akkor alszik csak ki a segédfény, ha lehúzom, majd manuálra állítom és elsütöm. Addig viszont lehúzva is lézer kardozhatok vele
http://www.youtube.com/watch?v=-wHZzJR9gXY
Ebben pedig azt mutatom be, hogy ha a gépre téve kikapcsolom a vakuban a segédfényt, akkor átmegy stroboszkópba a vaku, addig amíg le nem húzom, vagy vissza nem kapcsolom az af fényét.
http://www.youtube.com/watch?v=fx1SWK7HiAkEgyébként azt írta a YN, hogy a mérnökök elkezdtek foglalkozni a problémával. A videókat még nem látták, de kíváncsi vagyok, hogy mit szólnak majd hozzá. Minden esetre válaszolnak a leveleimre, amiben próbálnak tanácsokat adni, tehát foglalkoznak a dologgal, ami pozitív.
-
vamzi
senior tag
Na nem tudok még egy vázat keríteni. A YN szerint tökéletesen kellene működnie, de valamiért nem hajlandó az én vázammal helyesen kommunikálni. Azt javasolják, hogy próbáljam ki egy másik D5100zal is. Na igen, de nem olyan könnyű találni. Bejártam minden boltot, de sehol semmi.
-
vamzi
senior tag
válasz
szeva000 #292 üzenetére
565ex:
kulcsszáma: 58
zoom: 24-105mm
villantás egy feltöltéssel: 100-1500
súly: 380g
újratöltés alkáli elemekkel: 3mp
villantás: 1/200mp - 1/20000mp-ig
slaveben 3 csoportot kezel (A-B-C)
stroboszkóp funkció
néhány beépített plusz funkció(FEC, FEB, FEV, stb...)Oloong:
kulcsszáma: 50
zoom: 24-180mm
villantás egy feltöltéssel: 100-500
súly: 402g
újratöltés alkáli elemekkel: 5mp
villantás: 1/800mp - 1/20000mp-igFizikailag minimális az eltérés a kettő között. Én konkrétan a segédfény miatt váltottam 565ex-re a 467-ről, mert az utóbbinak nagyon gyenge és nem lehet vele normálisan fotózni. Az 565ex fénye viszont tökéletes, csak kissé zavaró, hogy fixen világít
-
vamzi
senior tag
149.90$ volt ingyen postával eBayről. A mai napon válaszoltak a levelemre, de sok értelme nem volt, mert azt hitték, hogy nekem az a bajom, hogy működik az af a vakun és kb annyit válaszoltak, hogy ha a gépre fel van téve a vaku, akkor kikapcsolható, és olvassam el a "manuált". RTFM...
Nem baj, megírtam nekik, hogy nekem pusztán annyi bajom van csak, hogy amint bekapcsolom a vakut a D5100zal, egyből fixen világít, bármit is csinálok, de D3100zal és D90nel pedig csak akkor világít, ha sötét van és fókuszálok. Már mindent kipróbáltam. Vakut alapra, vázat alapra...vázat szanaszét állítgatva, vakut is... de semmi. Fixen világít az af. Pontosabban, amikor a kép készül, akkor kialszik egy pillanatra
Viszont ha felcsapom a tükröt fixre, akkor is világít tovább.
-
vamzi
senior tag
Frissíteném a hozzászólásomat, hogy a vaku valószínűleg tökéletesen működik, csak a D5100-t nem szereti, mert rápróbáltam egy D3100-ra és egy D90-re is és azokon tökéletesen működött. Nem világított folyamatosan a segédfény és nem villantott elő. Érdekes, mert D5100zal kompatibilisnek hirdeti magát. Na mindegy, megvárom a Yongnuo válaszát a levelemre, hogy ők mit gondolnak erről a jelenségről. Így legalább kiderül, hogy milyen az ügyfélszolgálatuk
-
vamzi
senior tag
Sziasztok!
Ma jött meg a várva várt 565EX-em. Teljesen jól működik, leszámítva, hogy fixen világít a vaku segédfénye, illetve elővillant fotózás előtt. A nikon verzióról van szó egyébként. Viszont a canonnál nem tapasztaltam ilyenfajta kényelmetlenségeket. Egy D5100-as váz hajtja. Tud erre valaki megoldást? Írtam a YN-nak is, de ők most újévünnepelnek és csak szerdán várható válasz tőlük. Egyébként egy 467-est szeretnék lecserélni ezzel.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Házimozi haladó szinten
- Apple MacBook
- OLED monitor topic
- Last Epoch
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen légkondit a lakásba?
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- SzoftverPremium.hu
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 118 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 - UK billentyűzet
- iKing.Hu - Apple iPhone 12 Pro Max - Silver - Használt, megkímélt
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest