-
PROHARDVER!
Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
Új hozzászólás Aktív témák
-
tachikoma
aktív tag
Üdv,
Adott egy AX3600 router, cserélt kínai firmware-el (MiWiFi Stabilized. 1.1.19)
Itteni leírás alapján csináltam de érteni nem nagyok értek hozzá.
Azt szeretném csak megtudakolni, hogy le szabad cserélni a root jelszót, vagy hagynom kell azon, ami a jelszó generátor adott? -
tachikoma
aktív tag
Megpróbálom mégegyszer, mert az előző próbálkozást elmosta az openwrt áradat, de annak a megértése, a millió csomag megismerése, stb meg nem fehér embernek való feladat...
Szóval 2 db igényt kellene kielégíteni (lehetőleg egyszerre):
- mesh hálózat vezetékes összeköttetéssel (egy ax3600 és egy ax3000-essel)
- wifi router megtalálása (wps-sel mondjuk)Megoldható ez valahogy akár kínai mókolt fw-el (de azzal, ami nem küldözget haza mindent), vagy akár openwrt-el?
-
tachikoma
aktív tag
Üdv,
AX3600-as routerem van vezetékes mesh-be kötve egy AX3000-essel. Emiatt kénytelen vagyok kínai patchelt firmware-t használni, abból pedig a Mi nélkülit, hogy ne küldözgessen hazafelé annyi mindent. (1.1.19 xqrepack Stabilized), tehát MiWifi app is felejtős.
Jól értem az összefoglaló alapján, hogy ekkor elfelejthetem azt, hogy wifi-s nyomtatót használjak, ami WPS-en keresztül csatlakozna?Van bármi más lehetőségem? Bármi parancssoros varázslás ssh-n keresztül esetleg?
-
tachikoma
aktív tag
Üdv,
Két Xiaomi működik nálam mesh-ben vezetéken keresztül, egy ax3600 a fő router (kínai fw-vel), és egy ax3000-es a mesh node, amivel egyáltalán nem babráltam. Ez utóbbi most feldobta, hogy van frissítés (1.3.27). Szabad ezt ilyenkor elfogadni, működni fog utána is a rendszer, vagy okozhatok-e a frissítéssel valami galibát?
-
tachikoma
aktív tag
válasz
trance89 #4139 üzenetére
OK, megvolt, beállítgattam újra mindent. Jól is nézett ki. Egészen addig, amíg át nem állítottam a wifi oldalon a jelerősségeket (sok az az 1000mW, nem kell annyi)
Azóta megint üresek a csatora és a sávszélesség mezők. Mindegy, nem érdekel, működik.
Ami furcsaság még, hogy sokáig égett mindkét led a 3600-ason, de reggel óta a felső nem ég. Ettől eltekintve nem nem tapasztaltam változást, működik a mesh is.Viszont a mesh node jelerősségét meg nem lehet sehogyan sem állítani? Próbáltam azt is, hogy a master router beállítása után reseteltem a mesh node-ot, újraszinkronizáltam a mesh-t, de úgy nézem a mesh node router maxigázon nyomja.
Erre valami ötlet esetleg? -
tachikoma
aktív tag
Nevermind, felraktam, most megy. de azért...
Viszont most a webes felületről nem lehet állítani a jelerősséget, csak max és ennyi.
konzolból lehet valahogy? meg esetleg egy időzített wifi állítgatás (ki/be mondjuk) cron-ból? -
tachikoma
aktív tag
válasz
trance89 #3248 üzenetére
Eddig használtam egy AX3600-at szólóban. Ma vettem egy AX3000-et mesh slave-nek. Az lenne a cél, hog ymesh hálózat legyen vezetéken keresztül.
Próbáltam mind a három módszerrel összehozni őket, de semmi. Egyszer sikerült vezeték nélkül, de akkor úgy is maradt, nem volt hajlandó vezetékes kapcsolaton keresztül látni a slave a mastert. Ráadásul 5Ghz-es kapcsolaton, totál nem ment át a falakon meg a födémen.
A többi esetben amikor össze is hoztam őket, ahogy bedugtam az UTP kábelt (slave wan portjába és master lan1 portjába) a master (az AX3600-as) azonnal megbolondult. Nem volt internet elérés, és ha újraindítottam, akkor narancssárga LED maradt, fel sem állt rendesen.
Mindkát routert magyarországi boltokban vettek, gyanítom global fw van rajtuk. Most komolyan kínai firmware-t kell telepítenem rájuk hogy működjenek együt mesh-ben?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Valve Index VR Kit
- Uhh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 16/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- Esport PC - i5 13400F, GTX 1080ti és 16gb DDR5
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- AZTA! HP EliteBook 840 G8 Fémházas Laptop Ultrabook 14" -60% i7-1185G7 16/512 FHD IPS Iris Xe
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- SanDisk Extreme Portable 8TB (SDSSDE61-8T00-G25)
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest