Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Diokhan

addikt

Sziasztok!

Soha nem voltam még ilyen versenyen, viszonylag messze is lakom (Miskolc) és egyéb okok miatt még soha nem volt alkalmam kimenni a Hungaroringre. Követem az eseményeket, mert rajongok a WTCC-ért, de mindig csak annyi információm volt erről a sorozatról, amennyit a TV-ben vagy az interneten össze lehet szedni.
    Most hétvégén Szombaton viszont adódott egy lehetőség, és életem egyik legjobb élménye volt. Az időmérő futamra jutottam ki, kb 11 óra körül érkeztünk amikor még a szabadedzés ment. Kb egy hónapja amikor a Miskolc Rally prológján hallottam az R5-ösök hangját azt hittem, hogy attól jobb versenyautó hangot már nem fogok hallani, hát tévedtem. Ami hangot ezek az autók kiadnak a célegyenes végén a féktávon, az valami hihetetlen. Miután össze kapartam a fülem és az állam a tribün aljáról, tovább indultunk a paddock felé, hisz oda is volt jegyünk. Hát mit mondjak, mint egy kisgyermek a csokigyárban, úgy mentem végig hátul a kamionoknál, rengeteg ember, rohannak, fejükön füles, kezükben laptop. PR mindenhol, grid lányok, csapatsártak, VIP részleg és minden, mi szem-szájnak ingere.
    Az időmérő futamot a boxok feletti helyről néztük végig. Nagyon jó volt ilyen közelről nézni, hogy hogy folyik egy kerékcsere, vagy hogy készítik fel az autót a következő kimenetelre. Végignézni Rob Huff kerékcsseréjét majd az ünneplést a pole pozíció megszerzésekor nekem óriási dolog volt.
    A gyári Honda csapat vendégeként voltunk jelen, ebédeltünk a Nr.2 sátorban, és Norbihoz is be mehettünk egy kis időre. Norbi nagyon kedves volt, megmutatta a boxot, hátul a mérnöki helységet, beszélt az időmérőről és hogy mire számít a versenyen, lehetett kérdezni is Tőle. Ezután Jamie meghozta az aláíró kártyákat, mindenki kapott autogrammot és közös képeket is készítettünk Norbival. Egy kis érdekesség, hogy az aláírás osztás közben berongyolt a WTCC riporternője élő adásban és elkapta Norbit pár percre, úgyhogy úgy lettem benne a TV-ben, hogy nem is számítottam rá. Amíg Norbit interjúvolta a hölgy én még beszélgettem Jamie-vel is, megmutatta hol lesznek majd verseny alatt elhelyezve a különböző alkatrészek, berendezések, kerekek stb. Ezután Norbinak el kellett mennie, mert Ő is részt vett a vendég autóztatáson, de ki hívták nekünk Norbi mérnökét, tőle is kérdezhettünk és Vele is beszélgettünk legalább egy negyed órát.
    Amikor végeztünk, mindenki ment a dolgára, volt aki indult haza, volt aki még maradt.
    Mielőtt a hivatalos program elkezdődött sikerült elkapnom Czollner Gyulát és Zengő Zolit is egy kép erejéig, mindketten jófejek voltak.
    Összességében nekem egy felejthetetlen élmény volt, az aláíró kártya azóta ki van biggyesztve a szobámban, mindig szivesen emlékezek majd erre a napra.

Mindezt nem azért írtam le, mert villogni akarok, úgyhogy kérlek titeket ne jöjjenek a "ne nagyzolj" kommentek, csak azért írtam le, mert Nekem személy szerint ez hatalmas émény volt.
    Köszi, hogy elolvastad!
    Bocs, ha hosszú lett. Szép napot mindenkinek!
    T.

Új hozzászólás Aktív témák