- Audiokultúra - Hi-Fi-ről hifisen
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Gaming notebook topik
- OLED TV topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Egérpad topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD Navi Radeon™ RX 5xxx sorozat
- Milyen processzort vegyek?
-
PROHARDVER!
WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
-conrad-
addikt
Sziasztok!
Technikai segítségre lenne szükségem. Egy nonprofit szervezetnek kellene olcsón, stabil hálózatot biztosítani egyszerre kb. 50-60 embernek kb. 100 négyzetméteren. A jelenlegi megoldás sajnos instabil, nem oszt IP-t, stb és a végén 1 óra szenvedés után marad az, hogy húzkodjuk a lankábeleket, ez így nem az igazi. Tudnátok abban segíteni, hogy milyen eszközzel lehetne lefedni egy ekkora helyiséget úgy, hogy betonstabil legyen a hálózat? Nincs térelválasztó, egy nagy teremről beszélünk. Helyi szerverhez kell csatlakozni vele, szóval nincs szükség netre stb.
Előre is köszönöm ha tudtok ajánlani egy budget de "ipari" megoldást a probléma áthidalására. -
-conrad-
addikt
válasz ticzi01 #1485 üzenetére
Ez nem igaz. Igenis ugyanolyan rossz, mint előtte, nem szabad megvenni a típust. Tudom miről beszélek, mert nekem is van egy jelenleg a szervízben, és vettem egy Linksys-t helyette. Bármelyik firmware van rajta, akkor is csinálja a feszkót. Nem lehet normális működésre bírni, ez tény.
-
-conrad-
addikt
Sziasztok,
ismét lenne egy kis problémám, igaz nem olyan égető mint a routeres volt.
Van 2 gépem, összekötve egy Linksys wrt54gl routerrel, egyikben egy 54, másikban egy 108-as wlan kártya. Mindkettő gépen 54 megabites a hálózat, jelerősség maxon, mivel a router 2 méterre van mindkettő géptől.
A probléma az, hogy kb 1200-1300 kb-al tudok a kettő között másolni, kb mintha 10-11 megabites lenne a hálózat. Úgy rémlik, hogy régebben is volt ilyen gond sima lan esetén is.
Mi lehet a gond? Az létezik, hogy a gép miatt lassul be? Ugyanis a kicsi gép ez egy 266-os p2 xp-vel meg minden de a célnak megfelel. A másolás közben nem fut rajta semmi alkalmazás, ami terhelné. -
-conrad-
addikt
Ilyen routert semmiképpen ne vegyen senki. Most kellett vennem egy linksys-t,mert ez a router csak a nevében az, amúgy ritka, mint a fehér holló közülük a működő darab.
shev7:
Nálam nem votl kitéve terhelésnek, se msn se torrent semmi, és leszórta a gépeket, vissza sem engedte áramtalanításig, 1 megável próbáltam 1 szálon húzni, és belefagyott, még firmware upgrade és hálókaris dns álításkor is.
[Szerkesztve] -
-conrad-
addikt
válasz -conrad- #1442 üzenetére
Leszedtem a wireless kártya szoftverét, és most megy
De nekem egyszerre kell a kettő, azaz wireless lan + remote access. Megpróbálom a netgear karit szoft nélkül visszarakni de a leírása szerint nem lehet.
Majd jelentkezem, addig is ha valami jó ötletetek van ne tartsátok magatokban... -
-conrad-
addikt
Szia,
megnéztem, sem másik gépről wireless módon, sem az eredeti gépről nem megy kábelen át, a routert kihagyva sem. Ugyanaz a hibaüzenet jön fel. A kérdéses dll egyik gépen sincsen fenn! Nem tudom, hogy mi lehet az a mrvgina. dll.
Van remote access telepítőm de nem megy fel mert built in a winemben. -
-conrad-
addikt
válasz pum pal #1415 üzenetére
Vezérlőpult / hálózati kapcsolatok / jobbklikk a kívánt kapcsolatra / tulajdonságok / internet protocol (TCP / IP) / automatikus helyett pipa arra, hogy te adhasd meg, írd be, alhálózati maszk ált. 255.255.255.0, alapértelmezett átjáróhoz ált. semmit nem kell írni.
Még mindig nem megy a remote access, próbáltam rátelepíteni installból, de nem engedi ert built in a windowsomban.
[link]
[Szerkesztve] -
-conrad-
addikt
Sziasztok,
a helyzet a következő:
eddig volt két gépem, egy pc1 és pc2. Pc1-el vezéreltem pc2-t remote desktoppal minden probléma nélkül, routeren keresztül vezetékes hálózaton. Tegnap cseréltem wlanra mindent, pc2 kapott egy netgear hálókarit, pc1-ben előzőleg is volt egy e-ten wlan kártya. Mindkettő gépen tökéletes a wlan kapcsolat, net megy stb. Viszont amikor próbálok csatlakozni pc1-el pc2-re, akkor a felső kis ''fül'' (bezár, minimize, stb) megjelenik, de nem a felhnév/jelszó beírására való ablak jelenik meg, hanem ez: [link]
Hogyan lehetne megjavítani, hogy működjön a remote desktop wlan-on is?
A netgear hálókarinak az installálásakor ki volt emelve, hogy előbb a szoftvert tegyem fel, utána a kártyát a pci foglalatba, így is tettem.
Fontos lenne, ha valaki tudna segíteni megköszönném. -
-conrad-
addikt
válasz Dufresne #1397 üzenetére
Jah, mert seggek.
Sztem le akartak húzni, mert én is megnéztem és visszahívtam őket, erre meg felháborodnak, hogy mit képzelek nem akartak lehúzni, és jólvan, maradjon akkor a régi típus azt garanciába megjavítják vagy adnak másikat.
Mindegy most vettem egyet 17K-ért (wrt54gl), a másikat meg kicserélik, és eladom. -
-conrad-
addikt
válasz Dufresne #1392 üzenetére
Köszi a választ.
Közben voltam a boltban, és megbeszéltük mit tundak hozni, ha mennek áruért. Megbeszéltük, hogy visszaszólok telefonon és úgy hoznak.
Két típus merült fel:
Zyxel 320w ~16000.-
Linksys wrt54gl ~24000.-
A linksys tudom, hogy jó, de kb 14000 ft-ot kellene ráfizetnem, ami elég marós ár. Esetleg nincs tapasztalatotok a Zyxellel?
Köszi -
-conrad-
addikt
Ma kellene vennem egy új routert az smc routerem miatt, pls írjatok egy jó márkát amit érdemest megvennem. Linksys-re gondoltam, esetleg egy megbízható típus?
-
-conrad-
addikt
Sziasztok,
SMCWBR14-G2 EU routerem van, gondolom elég ennyit mondanom...
Ha nem megy másképpen akkor lecserélném, viszont akkor tanácsokat szeretnék kérni, mit is érdemes venni. Ma felhívoma boltot és ha belemennek a cserébe akkor ezeket tudnám hozni helyette:
Zyxel 54MBps wireless DSL router 4 port Prestige 320W
Netgear 54MBps wireless DSL router 4 port WGR614EE
Mit gondoltok? Ha nem jók akkor veszek máshol. -
-conrad-
addikt
Sziasztok,
olyan problémám van, hogy adsl-t osztok egy smc routerrel egy smc és egy e-ten pci-os kártyának. wpa titkosítással megy minden. index.hu-t pingelve folyamatosan az látszik, hogy 15-20 ms közötti válaszidők vannak, aztán egyszer csak megugrik és 5-600 közötti válaszok jönnek kb 50 pingig. utána visszaáll a 15-20ms.
A weblapokat is akadozva jeleníti meg, holott t-online-os adsl mérő szerint jó sebesség.
Ez látszik az e-ten oldalán.
Az smc hálókaris gépen nem néztem a pinget, ott sziplán annyi történik, hogy a net megy, de időközönként ip-cím lekérdezést csinál, mint amikor a hálókarinak ip-cím kiosztás folyik....
Nem tudom mi lehet a gond, segítene valaki?
Új hozzászólás Aktív témák
- Magnat Betasub 30A eladó
- Wharfedale pacific evo 40 (pár) + 30 (pár) + center eladó
- Új HP Elitebook 840 G11 - Ultra 5 135U, 512 GB SSD, 16GB, Graphics, Win11 Pro 4G Modem és SZámla
- Cooler Master Masterbox MB311L ARGB ablakos Micro ATX ház ARGB vezérlővel, 4 ventivel, AQUA Garis!
- Weather XM - Időjárásmérő bányászgép - ÚJ Bontatlan