Aktív témák
-
Egon
nagyúr
Külön köszönet Hungeek-nek, mivel támpontot adott a készenléti állapotba kapcsolás időparaméterével kapcsolatban...:C
-
Egon
nagyúr
Könyörgöm, azért ne öljétek meg egymást...:(
Ne flémeljünk, kérem, arra ott a rengeteg Intel vs. AMD, illetve Ati vs. nVidia topic...:)
Próbáljon meg mindenki arra szorítkozni, hogy leírja a tapasztalatait, és ne kommentálja fórumtársa hozzászólását! Maradjunk konstruktívek...;]
Köszönöm. -
b.bone
senior tag
igen. lehet. de! marha mérges vagyok. elősször is mit kezdjek azzal k. mx700-al ha balkezes vagyok? a másik. ha lenne is balkezes akkor sem tartok igényt ennyi extra gombra meg erre a design-ra:((
valami egyszerűt miért nem lehet jóra csinálni?:(((
tudom tudom. kapitalizmus...:( -
I_Am
veterán
válasz
Avicularia #43 üzenetére
Az Mx settet csak megerősíteni tudom.
Bigbone: az az egér tényleg nincs valami jól eltaláva, sőt akkora késleltetése van, hogy már-már zavaró windows-ban is.
De az MX700 optikailag nagyon ott van és nem érezni a különbséget az 500-ashoz képest. Max. a súlyát kell megszokni semmi mást. (azt is lehet csökkenteni egy kis barkáccsal, csak garivesztés miatt nem ajánlott) -
b.bone
senior tag
válasz
Intelligencs #45 üzenetére
nekem ez van
[L]http://www.logitech.com/index.cfm/products/details/HU/HU,CRID=3,CONTENTID=6551[/L] neked is? na én pont a Far Cry miatt vettem egy intelli 1.1-et.
rohadt drága volt ez a rádiós cucc és én közel sem vagyok maradéktalanul elégedett vele. jó nem olyan rossz. de azért ne mondjad már hogy ugyan olyan jó FPS-re mint egy drótos. ez egyszerűen nem igaz. -
Logitech Cordless Desktop Optical
Ilyenem van már néhány hónapja, maradéktalanul elégedett vagyok. Far Cry-t nyomom vele, semmi késleltetést és pontatlanságot nem tapasztalalok sem az egérnél, sem a billentyűzetnél.
Ugyanilyen egeret vettem annak idején külön a másik gépemhez, az már évek óta megvan, szuper!
Zsinór sux, golyós görgő sux! Soha többet hagyományos egeret! Billentyűzet annyira nem izgatott, csak volt egy akció, és 18 ezerért megvettem ezt a kombot, ugyanannyiért, mint annak idején csak az egeret önmagában. Mondjuk nem bántam meg, például amikor a TV-n filmet nézek, a media playert az ágyamból fekve tudom irányítani, mintha távirányítós lenne a számítógépem.
Szóval nekem bejött. -
HEBI
senior tag
válasz
Avicularia #43 üzenetére
Hát ha neked, erre van szükséged! :)) Komolyan kivitted valamikor is? Na melózok, bye!
-
Avicularia
veterán
Logitech MX szettem van,teljesen jó FPS-re is ,elötte cordless mouseman opticalom volt,az lassú volt FPS-re alkalmatlan,de az MX 700 ebben is nagyon jó ,a bill szvsz semmivel nem késik jobban mintha zsinóros lenne
ja és kiviszem magammal a konyhába ha eszek ,és onnan vezérlem a winampot a médiagombokkal is ,mert megy falon keresztül is :))
ezt tessék zsinórossal megcsinálni :) -
HEBI
senior tag
Szerintem ábrára itt nem lesz szükség! Egon ilyet akar akkor ilyet vesz, szerintem neki amire használja jó lesz. Legszívesebben küldenék egy képet az egeremről itt a gép mellett, de nem teszem. Az Egon helyezete más ott a lelogó vezeték tényleg gázos, érezhetően húzza az egeret! De ha nem akarja feltenni az asztalra akkor vegyen rádiósat és viselje a következményeket!
-
L3zl13
nagyúr
Most akkor azt várod, hogy magyarázzam el, hogy milyen az a beakadó zsinór?
Hát jó:
Tudod, az egérből lóg ki az a hosszú valami, ami összeköti a számítógéppel.
Nos ahogy az egeret használod a zsinór általában vándorol az asztalon, na ilyenkor előfordul, hogy a zsinór pont odakerül egy asztalon lévő objektum sarkához, míg a zsinór többi része az objektum sarka mögött halad tovább. Ilyenkor ha az egeret magad felé húzod, ez a megfeszülő zsinórt az ojjektum sarkának nyomja F erővel. Ezáltal az ojjektum és a zsinór közti súrlódás jelentősen megnövekszik, és az egeret nehezebb lesz magad felé tovább.
Jeletősen ronthatja a dolgot, ha az ojjektum alja, és az asztal között kis, befelé szűkülő rés található, amely kb megegyezik a zsinór vastagságával, mert ez esetben a zsinór bekerülhet ebbe a résbe, és olyan erősen megszorulhat, hogy utánna csak a zsinór maglazítása után lehet az egeret újra szabadon mozgatni...
Szóval valami ilyesmi. Az ábrák még készülnek... :U -
hungeek
senior tag
Logitech Cordless Desktop Optical Deluxe-om van (egér+bill):
1. kibaszottul designos
2. egérrel GOND NÉLKÜL lehet FPS-t játszani, én még késleltetést nem vettem észre
3. 3-4 méterre még kitűnően működik
4. kényelmes!
én azért vettem ezt a combo-t mert balkezes vagyok és ebben szimmetrikus egér van, tehát én is haszálhatom gond nélkül...
jah mikor leteszi magát az egér ''hibernált''-ba utána a wake-up nincs 1mp (kb olyan 0,3-0,5-re saccolom). Próbáltam már Genius vezeték nélküli egereket, hát ez FÉNYÉVEKKEL jobb. Egy valamihez kell hozzászokni, a viszonylag nagy súlyhoz, ez kezdetben szokatlan, de 1 hét alatt megszokja az ember. -
HEBI
senior tag
-
HEBI
senior tag
Nekem volt Wireless Genius Optical egerem az is 800 dpi-s. De annál érezhető volt a wakeup, de kevesebb volt, mint egy sec. Szerintem nem lehet lemérni, mennyivel lassabb egy rádiós egér. Napi használat mellett neked szerintem fel sem tűnne, 10% FPS-ben meg valamivel rosszabb lennél, de ott sem lehet látni semmit. Netezésre meg a MX sorozat ideális, azzal sokat nyernél a görgő alatt és feletti gombokkal. De akkor inkább vegyél egy MX500-at a végén úgyis az lesz...
[Szerkesztve] -
Egon
nagyúr
Továbbra is várom a gyakorlati tapasztalatokat...:)
Apropó: amit írtam az #1-ben (''folyamatos gomb nyomvatartása nem megy mert kikapcsol'' jelenség), olyannal nem találkozott senki? Mennyi idő ''nemhasználat'' után mennek le készenlétbe? Ilyeneket várok (pontos típus megjelölésével), PLZ! :) -
vlaci79
senior tag
udv
Egered optikai?
Nalam mx700 gyari akkuval 8 nap korul birja napi 4 ora hasznalattal kb.
(meg jo h most mar vannak nagyobb teljesitmenyu akkuk is)
Mx 700 nal nincs gond az elem cserevel (akkukat hasznal).
Mikor elkezd jelezni h merul le az akku, akkor 1 napig meg elmegy.
Raerek este felrakni a tolto allvanyara az egeret, ejszaka meg feltoltodik.
[Szerkesztve] -
HEBI
senior tag
Nekem is ez volt a bajom! Ezért fogtam a kihúzható lapot és beraktam a szekrény mögé, a billt és az egeret megfelraktam az asztalra! Igaz, hogy sokkal kevesebb hely volt, de mérföldekkel jobb volt használni, mert végre az egér és a bill. közötti távolságot kényelmesre tudtam venni. A kihúzhatós cuccal az a baj, hogy a bill. és az egér túl közel van egymáshoz, de lelogó vezeték is hátrány ebben igazad van.
[Szerkesztve] -
HEBI
senior tag
-
Egon
nagyúr
A vezetékben az zavar, hogy (mivel nem egy hagyományos asztalon van az egér, hanem kihúzható billentyűzet-fiókon, így keveset fekszik föl a zsinór -> a súlya lehúzza, mindig elmászik az egér...:((( Ha meg ''felkunkorítok'' egy adag zsinórt, akkor az mindenbe beakad, egy idő után lecsúszik stb. :().
-
HEBI
senior tag
A rádiós, infrás cuccoknak az a baja a gyakorlatban, hogy azokkal törödni kell, ha csak keveset is de kell. Nem mindegy a távolság, az aksi töltöttsége, stb.
A vezetékest meg bedugod és megy.
Az FPS-ekben meg tényleg nem látni a különbséget, de valahogy mégis többször kikaptam és nem voltam olyan pontos. Úgyhogy szerintem jól gondold meg, mert drága és könnyen lehet, hogy egy hónap múlva rájössz, hogy a vezeték nem is zavart. A vezeték legfeljebb esztétikailag zavarhat szerintem, akkor tényleg jobb a rádiós. Eddig egy embert ismerek aki maradéktalanul elégedett a Logitech setjével, Ő rajzolgat a gépével az asztalán csak a TFT, a bill és az egér van, semmi vezeték, a gépe meg az asztal alatt ezektől messze.
Ahogy leírtad az igényeidet neked is jó lehet, de FPS-re tarts valami vezetékest! -
L3zl13
nagyúr
-
-
Egon
nagyúr
Nézd, számomra ''A'' játék korántsem az fps (sőt!), hanem a jó, körökre osztott stratégiák... Azokat tényleg lehet játéknak nevezni, az agyatlan lövöldözést már kevésbé...:t
Szóval a gépidő max. 10%-át tennék ki az fps-ek (a többit strat + net), és azt sem multiban (''csak'' a ''buta'' gép ellen...), úgyhogy ennek függvényében kéretik hozzászólni...:t
A cucc ára különösebben nem érdekel (bekalkuláltam)...:t
Pontosan azért váltok ráiósra, mert BAROMIRA zavar a drót...:((:(((:((( -
zsiga667
addikt
-
Bagoly
senior tag
Hát én egy rádiós logi billentyűt prószáltam, de ha nagyon vertem a billentyűket bizony az ütlegelés befejezése után is írt > késése van. Szóval a valóban gyors FPS-eknél van ''spleen'' a kezed mozgása és annak a képernyőn megjelenő következménye között. Talán a Bluetoothosok jobbak, olyat még nem próbáltam.
Véleményem szerint gyors fps-en kívül mindenre jó, de legalább annyi a macera az elemcsere, nehezebb egér dolgokkal, mint elötte a zsinórral.
[Szerkesztve] -
b.bone
senior tag
van valami késése. fogalmam sincs mennyi. de írhatok ide egy baromi kis számot találomra ha gondolod:)
lassabban reagál mint egy drótós. netezésnél észre sem vehető. meg mondjuk egy stratégia játéknál sem. sőt még FPS-nél is csak multiban kezdett zavarni mikor már vérre ment;]
meg annyira nem is pontos. nem mondanám hogy használhatatlan, de azért lehet érezni a különbséget. egyébként ami konkrétan zavart hogy nem lehetett úgy fimonkodni. ez alatt értsd hogy pl jó messze lévő ellent (mikor alig pár pixel az egész) egyszerűen nem tudtam eltalálni. nah. drótossal sikerül.
amúgy szvsz meg lehet szokni. csak nekem nem sikerült. ezt a ''miért nem jó játékra'' dolgot nehéz elmagyarázni. szerintem próbálj meg szerezni egyet kölcsönbe egy pár órára. és próbáld ki ha teheted. esetleg arról is lehet szó hogy oda adom egy hétre. de csak úgy ha nagyon vigyázol rá és vissza is adod:) viszont vidéki vagyok. szerdáként bejárok a műegyetemre. ha érdekel dobj egy mailt.
végül: az a véleményem, hogy rádiósból aztán végképp csak jó márkát érdemes venni azaz logitech-et. ami meg baromi drága. én ezt 17k-ért vettem. így utólag azt mondom ennyire azért nem jó. de tudod. kinek a pap kinek a papné... -
jamez
senior tag
Nekem Logitech Cordlessem van: egér + keyb. Én aksikat használok az egérben de 2 hónapot bírja. a bill. kb 1,5 évig ment sima elemmel.
Szerintem FPS-re is jó. -
Egon
nagyúr
up
-
b.bone
senior tag
rádió billenytűzetem még nem volt, viszont egerem kettő is.
az A4tech-ről röviden csak annit hogy csupa negatív tapasztalat. pár órát bírt aksival, gyenge minősg stb.
egy pár hónapja vettem egy logitech cordless optical-t. mx700 nem feküdt a design miatt. ez a logitech sokkal jobb mint az előzö. elég sokat ülök a gép előtt mégis kibír több mint egy hónapot két db ceruza elemmel. energia takarékos üzemmódba pár sec alatt lemegy. feléledést meg észre se lehet venni. nem kell rá várni vagy hasonló, nem is kell 2-3szor ide oda mozgatni pár centit mint az A4tech-et. egyszerűen nagyon jó.
viszont én sem vagyok egy hardcore gamer, de azért egy idő után az agyamra ment. játékra egyszerűen nem jó. legalábbis FPS-re. ha esetleg gamelni támad kedvem akkor Intellimouse 1.1A-t használok.
ja és a súly. az a legjobb. szerintem kifejezetten jó hogy nehezebb. nem szeretem a könnyű egereket. ennél legalább lehez érezni hogy mozgatok valamit.
[Szerkesztve] -
bandrew
tag
Szia nekem 1 Azona rádiós combóm van.
ez kb 5-10 perc után megy el aludni.
amilyen stilusban én játszom vele úgy nincs rá panaszom, nem kell neki nagyon gyorsan mozognia :DD
A felismerési problémát meg tényleg nem értem, az enyém ráadásul USB-s, azon kivül, hogy első használat előtt elfelejtettem engedélyezni a BIOS-ban az USB bill. támogatást nem volt vele semmi bajom. A win ígyis felismerte, és elkezdte használni, csak a bootmagicot nem tudtam használni. 1 perc erejéig vissza dugtam a ps2-s bill. beállítottam, és onnantól kezdve jó. -
Garold
senior tag
Nekem egy Logitech rádiós egér-billentyűzet párosom van, a TESCO-ban vettem bruttó 20e-ért. Eddig semmi bajom nem volt vele, tökéletesen lehet vele játszani is - sokat FPS-ezem. Az egér súlyáról annyit, hogy 10 perc és megszokod. Eddig egy hátrányát fedeztem fel, hogy nem lehet vele Winfost telepíteni, mert nem ismeri fel, sőt ha van bootmanager programod is akkor nem lehet oprendszerek között változtatgatni a fent említett okokból. Csak azon csodálkozom, hogy ha a BIOS tökéletesen felismeri Bill bácsi miért nem gondolt ilyenre? Az elemproblémáról meg annyit, hogy bárhol lehet venni potom pénzért egy pár elemakkumlátort.
Szerintem megéri rákölteni, mert sok kényelmes dolgot lehet vele csinálni, pl. ágyból gépelni(mint most is), stb. -
Egon
nagyúr
A fenti kérdéskörben várok _gyakorlati tapasztalatokat_, _első kézből_ (tehát nem elvi fejtegetés, illetve nem a ''szomszédpistaaztmondtahogysz*r'' jellegű hozzászólások érdekelnek). Főleg a Logitech termékei érdekelnek.
Amire különösen kíváncsi vagyok:
- adott cucc mennyi idő után megy le ''energiatakarékosba'', és mennyi idő míg ''feléled''? Esetleg lehet-é valahogy ezen időt állítani (driver, segédprogi, registry buherálás stb.)?
- egyik haver Genius wireless cuccosa pl. olyat csinál, hogy folyamatos billentyű-lenyomás esetén pár másodperc után egyszerűen figyelmen kívül hagyja a gomb állapotát (azaz pl. fps-re tökéletesen alkalmatlan, kivéve ha pl. méterenként meg-megállva akarsz előre haladni...;]). Logitech termékek csinálnak-e ilyet (ha igen, ki lehet-é kapcsolni valamilyen módon)?
- mennyire zavaró az egér szokásosnál nagyobb súlya?
- egyéb buktatók, ami miatt nem javallott ilyet venni játékcélra (NEM vagyok hardcore fps-es!!!), leszámítva az elemigényt )azt megoldom).
Aktív témák
- iPhone 16 PRO 128GB black titanium KÁRTYAFÜGGETLEN! Akku 100%! 2025 október 14-ig Apple garancia!
- Geforce GTX950 2GB OC
- Apple Watch SERIES 8 45mm gold GPS + Cellular, STAINLESS STEEL! Akkumlátor 100%!
- Vadonatúj iPhone 13 PRO 128GB alpine green KÁRTYAFÜGGETLEN! 6 hó garancia!
- iPhone 16 128GB ultramarin 1 hónapos! MEDIAMARKT számla, 3 év Apple garancia! Makulátlan! + tok!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- Országos! KÉSZPÉNZES - UTALÁSOS VIDEOKÁRTYA FELVÁSÁRLÁS! Korrekt áron! AMD!
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest