Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• tlac

nagyúr

válasz ToniSoprano #6719 üzenetére

Meg azt el tudná magyarázni, hogy ez a tabletes Windows 8.1

általában a Windows 8.1 with Bing van a tableteken, ez gyakorlatilag teljes mértékben egyezik az asztali gépek alap win-jével, annyi a különbség, hogy Bing az alapértelmezett kereső, amit a gyártók nem állíthatnak el, de a felhasználó már igen

• Upo

addikt

válasz ToniSoprano #6719 üzenetére

Nekem pár napja jött meg. Előtte volt nálam javításon egy Beex Flash 8-as tab, hát annnak ritka ocsmány invertálódós képernyője van, különösen fekvő módban, a chuwi egy teljesen más világ. A beex-et az asztalra fektettem, elé ültem a székre, és úgy már nem látszott a parancssorban a fekete háttéren a fehér betű. Pedig elég sok parancssoros gépelős meló volt vele, linux és winpe alól is. Kellett hullámpapírból csinálnom egy kis állványfélét hogy olvasható legyen amit gépelek. A chuwinál ilyen gond nincs.
    Az ikonom alatti blogban van róla írás amit frissíteni fogok. Már dolgozom a lehetőségeken, egy csökkentett android és növelt win tárhelyes változaton. A kínai oldaláról a két féle komplett firmware le van töltve, a blogomon levő linkre felraktam. Van a teljes emmc-ről full dd mentésem, már kellett is egyébként. Próbáltam a kínai nyelveket kiszedni a gyári win-ből és a magyart hozzáadni alapértelmezésnek, de úgy elhasal a telepítő, még az androidot is letéglázta, vissza kellett raknom dd-vel az egész flasht.
    Csinálok még majd belőle magyart úgy, hogy a kínai is marad, az szerintem jó lesz. Az android csökkentés is meglesz, tudom miket kell a gyári csomagban átírni, csak még ki kell próbálnom hogy mik azok a minimál értékek amik még jók. Szeretnék egy 4-5 giga helyet minimum átjátszani a win-nek. Üresen olyan 10-11 giga hely volt a win-nek, most nekem van ~6giga. Felraktam kb 2-3 csempés cuccot, a windows update-t egyből letiltottam, de a win10 upgrade 2 frissítését kézzel kijelöltem és telepítettem, erre még egy csomót magától felrakott, az vitte el a helyet.
    A héten és a jövő héten nincs nagyon időm foglalkozni vele, de a 27-vel kezdődő héten nekifekszek gőzerővel. Ki kell még próbálnom, hogy a gyári firmware frissítésből az újabb az jó-e rá, mert a gyári száma jóval nagyobb mint ami meg van adva. BIOS frissítés is van benne, amit a próba idejére azért letiltok, legalábbis amíg a rajta levőről nem lesz mentésem. (amúgy a gyári win telepítő scriptben is van hiba amit ki kell javítani mert különben nem megy végig a telepítés)
    Mindenképpen szeretnék egy magyar viszonyokra optimalizált komplett firmware imaget összehozni rá, meg is lesz, csak idő kérdése, fejben megvan, csak most nincs egyben annyi időm hogy végignyomjam az egészet.
    Lehet olyant is, hogy csak a win részt felrakni a gyári szoftverből, akkor az androidot törli, a teljes tárat a win használja. Vagy csak simán törölni az android partíciókat (14 db), és egy winpe alól kiterjeszteni a partíciót.
    Amúgy egész kellemes meglepetés a tetves beex után, az a gyári visszaállítás után is tudott sok-sok másodpercet várni mire egy programot elindított vagy pl. a vezérlőpultban nyomott opciót megcsinált, ahhoz képest ez pörög. Nem tudom mitől lehetett, a beex 1/16-os, ez meg 2/32-es, de lehet hogy annak sokkal lassabb az emmc tárhelye is.

Blogom: https://logout.hu/blog/upo/index.html | "Az átlagember alvásigénye még 5 perc"

Új hozzászólás Aktív témák