Hirdetés
-
PROHARDVER!
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Doky586
félisten
válasz
Maelephant #158863 üzenetére
C t zsugorítod 320MB al, 485 ös partíciót balra húzod az előbb felszabadított helyre, majd a 485 ös jobb oldalát kiterjeszted a lemez végéig. Ezután megnyomod a zöld pipát és kész is.
-
_DiEGO_
őstag
válasz
Doky586 #158842 üzenetére
Akkor már Oprendes oldalról való ha már magyarok vagyunk !
Windows 10 IoT Enterprise LTSC 2021 Integrated Jan 2025
A telepítő a következő kiadásokat tartalmazza:
- Windows 10 IoT Enterprise LTSC
- Windows 10 Enterprise LTSCAz N-es (Windows Media Player nélküli) kiadás eltávolításra került, helyette az IoT került a telepítőbe.
MAS 3.4
parancssor:irm https://get.activated.win | iex
3. TSforge - Egy új aktiválási eljárás amely teljesen offline módon, a Windows/Office aktiválási adatok "tárát" manipulálja rendszerfájl módosítás nélkül. Ezzel a Windows tartósan aktiválható egészen a rendszer újra telepítéséig, vagy funkciófrissítéséig (amely a Windowst cseréli). Mindezen túl ezen eljárással lehetséges az ESU, vagyis kibővített támogatási frissítések engedélyezése, a vállalti kiadások esetén (Enterprise, Education). Utóbbi Windows 10 esetén tehát több éven át biztosíthatja majd a frissítések érkezését, a támogatásának megszűnését követően is (hasonlóan az LTSC kiadásokhoz).
-
-
Doky586
félisten
válasz
Maelephant #158859 üzenetére
A halyreállítási partíció túl kicsi. Növeld meg 800MB-ra MiniTool-al vagy Niubi-val.. hogy települjenek rá a SafeOS frissítések (az idei is).
-
válasz
King Unique #158860 üzenetére
Köszönöm szépen, tévesen azt hittem, hogy az MSR-nek is látszania kellene, illetve a Recovery partíció kis méretétől tartottam (a közelmúlt egyes patchei fényében).
-
King Unique
titán
válasz
Maelephant #158859 üzenetére
UEFI/GPT-based hard drive partitions
Látható a microsoftos leírás alapján is, hogy eleve megfelelő a partíciókiosztás (az MSR a grafikus lemezkezelőben nem látszik, még mielőtt kérdés lenne hol van), nem kell konvertálni és egyebek, nincs itt semmi gond.
Bár a helyreállítási partíció lehetne kicsivel nagyobb is, de szükség esetén elvileg a Windows 10/11 is meg tudja növelni a méretét, ha közvetlenül a C rendszerpartíció után helyezkedik el. -
Kedves Hozzáértő urak,
lassan frissítenem kellene/lehetne W11-re. IPU-ra gondoltam, a mostani W10 is így települt a korábbi W7-re (sok a telepített appom, nem szeretnék feltétlen újrabelakással, jelszavazgatásokkal stb. bajlódni).
Már W10-en - én egy élő példa vagyok - váltottam CSM-ről UEFI-re és parancssorból a rendszerlemezt MBR-ről GPT-re konvertáltam. Viszont - felthetőleg az előbbi műveletek sorozata miatt - a rendszerlemez partíciói nem teljesek, illetve nem megfelelő sorrendben vannak.
Kell-e aggódnom, átméreteznem, sorrendet módosítanom stb.? -
aprokaroka87
nagyúr
válasz
King Unique #158857 üzenetére
core2 duo t9500 szerinted? 😁
Windows xp-vel jött ki annó...
-
King Unique
titán
válasz
aprokaroka87 #158856 üzenetére
"Azt nem tudom hogy abba bele kötne-e Windows 11 esetén hogy a cpu nem tud SSE 4.2-t."
Akkor valóban bukó, mert Windows 11 24H2 verziótól követelmény a CPU-nál az SSE4.2/POPCNT, anélkül nem megy. De ez csak az ilyen 10-15+ éves muzeális CPU-kat érinti, mint a Core 2 Duo és társai, mert intelnél már a legelső Core i sorozat is támogatja.
-
aprokaroka87
nagyúr
válasz
King Unique #158854 üzenetére
Nem hinném hogy egy ilyen gyenge gépre érdemes feltenni a Windows 11-et, gondolom lassabb is lenne.
Egyébként a Windows 11 ltsc se ment fel, pedig ugye ott nincs tpm és uefi dolog.
Most a Windows 10 ltsc van fent...Azt nem tudom hogy abba bele kötne-e Windows 11 esetén hogy a cpu nem tud SSE 4.2-t.
-
King Unique
titán
válasz
aprokaroka87 #158852 üzenetére
• Windows 11 telepítése inkompatibilis gépre
• Windows 11 24H2 (unsupported hardware) clean install and in-place upgrade processKöztudott hogy némi trükközéssel eddig is megoldható volt a Windows 11 telepítése a rendszerkövetelményeknek nem megfelelő PC-kre, amit lényegében a Microsoft is elismer a "Windows 11 olyan eszközökön, amelyek nem felelnek meg a minimális rendszerkövetelményeknek" leírásban, max. hivatalosan nyilván nem javasolják, de attól még működik.
-
ekkold
őstag
válasz
norrberth #158843 üzenetére
Én még az előttem szólóknál is óvatosabb vagyok, az itthoni gépeken többségében win7 fut gond nélkül
, egyetlen olyan PC-m van, amire nemrég tettem fel a win10-et
de még ennél is elgondolkoztam, hogy kűzdjem-e fel inkább a win7-et erre is
A win11-et már próbáltam: kösz, de egyelőre nem kérek belőle. Az újdonságainak a nagy része számomra csak felesleges szemét, vagy éppen kártékony szoftver, ami helyet foglal a háttértáron, és erőforrást fogyaszt így annak amit én akarok futtatni kevesebb marad.Sok szempontból a win7-et is jobban szerettem, gyorsabb jobban testre szabható, csak azért lett most a win10 felrakva, mert nehezebb win7 drivereket beszerezni az újabb PC-kre..
-
szkaroly
senior tag
válasz
King Unique #158846 üzenetére
Nálunk azért még 64:32 a Win 10 javára.
-
King Unique
titán
válasz
norrberth #158843 üzenetére
A többség már áttért Windows 11-re a StatCounter statisztika alapján.
Egyébként nem feltétlen kell kapkodni, mert ugye otthoni felhasználók is kaphatnak 30 dollárért vagy akár teljesen ingyen + 1 év kiterjesztett támogatást (ESU), lásd #158624.
-
King Unique
titán
válasz
joysefke #158834 üzenetére
A másik topikban leírtak alapján Linuxot is telepítenél. Most akkor Windows 10 vagy Linux, vagy mindkettő dual boot megoldással?
Ilyen gyenge laptopra lehet inkább Linuxot kellene telepíteni, meg abból is valamilyen könnyűsúlyú változatot.Windows 10/11 IoT Enterprise LTSC kiadás magyar nyelven eleve nem érhető el, max. utólag lehet rá magyar nyelvi csomagot telepíteni, amit pl. ezen cikk is szemléltet.
-
-
norrberth
addikt
Sziasztok
Ki mikor fog áttérni Win11 re? -
teptep
őstag
válasz
joysefke #158838 üzenetére
Úgy látom, hogy a keresőmezőbe a "Windows 10 IoT Enterprise" kifejezést írtad, aminek valóban nincs magyar nyelvű telepítője. Én viszont ezt a letöltést javasoltam: "Windows 10 Enterprise LTSC", tehát IoT nélkül! Ebben van magyar nyelvű csomag. A VS subscription felületen nem tudom megvan-e, de ahol linkeltem ott van. Magyar nyelven települ, és ha IoT termékkulccsal aktiválod akkor IoT lesz belőle.
Ami linket küldtem, ott az IoT is letölthető de csak angol nyelven, illetve a sima IoT nélküli csomagok pedig több nyelven is elérhetőek. Amúgy eredeti MS ISO fájlok. De nem kötelező használni. Ha akarod, akkor kínlódhatsz a magyarítással is. Én is kínlódtam. Szerintem összeszedtem minden szükséges beállítási lehetőséget, de elnevezéseknél, meg ritkán használt felületeken (pl a feladatütemező beállításai) mindig belebotlottam angol nyelvi maradványokba. Szerintem az IoT nélküli HUN telepítése a tuti megoldás. Vagy pedig a Doky586 által említett oprend letöltések. Ott az oprend csapata által módosított és aktualizált magyarított ISO állományokat töltheted le. Ha Doky ajánlotta, akkor biztosan megbízható, de én ikább maradok az eredeti MS ISO telepítéseknél. -
Geth
veterán
válasz
aprokaroka87 #158835 üzenetére
Bejelentkező képernyő nyelvét külön kell állítani, hiszen a nyelv alapvetően per felhasználói beállítás.
Ezen kívül vannak string-ek amik telepítéskor kapnak értéket, de mivel szerkeszthetőek, nem nyúl hozzájuk nyelvi csomag. Erre jó példa a hangeszközök neve.
A többi az lehet, hogy valóban nincs fordítva. -
teptep
őstag
válasz
joysefke #158834 üzenetére
A tuti módszer: A magyar nyelvű Windows 10 Enterprise LTSC 2021 alkalmazást kell letölteni és telepíteni. És amikor kiengeded a netre és aktiválod egy Windows 10 IoT Enterprise LTSC termékkulccsal, akkor a rendszered automatikusan át fog váltani Windows 10 IoT Enterprise LTSC rendszerre. És persze az eredeti magyar nyelvi beállítások is megmaradnak. (Feltételezem azért kérdezted, mer céges rendszergazda vagy és már van is hozzá legálisan vásárolt termékkulcsod.)
-
joysefke
veterán
Nagyon gyenge laptopra raknék Win 10 IoT Enterprise LTSC-t.
Erre telepíthető magyar language pack? -
aprokaroka87
nagyúr
válasz
dokee78 #158830 üzenetére
Megkérdeztem erről a chatgpt-t.
Azt irja hogy törölni nem lehet, de ha a bejelentkező képernyőn megjelenik, onnan el lehet rejteni.regedit
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon\SpecialAccounts\UserList
Ha a SpecialAccounts vagy UserList kulcs nem létezik, hozd létre.)
Készíts új DWORD (32-bit) bejegyzést a fiók nevével (pl. DefaultAccount vagy ahogy látod), és állítsd az értékét 0-ra.
Indítsd újra a gépet → többé nem jelenik meg a bejelentkező képernyőn.
Egyébként én a Rendszergazda nevű fiókot sem javaslom törölni, ugyanis az egy vészfiok ha jól tudom.
-
válasz
dokee78 #158817 üzenetére
Tudom itt sokan nem hívei a külső appoknak.
Szerintem [ezzel kezdj] legalábbis én ezer éve már csak ezt használom. -
Troy.
addikt
Sziasztok,
Összes frissítés fent van, ennek ellenére nem látom annak a lehetőségét, hogy kitoljam a frissítés lehetőségét. Mitől függ, hogy valakinél megjelenik, valakinél meg nem.
Köszi!
-
-
nihill
őstag
Köszönöm a válaszokat, természetesen én is a manual updatevel terveztem folytatni, csak azért kérdeztem meg előtte mert egyszerűen nem hittem el hogy egy új laptopnál 2025-ben még mindig ott tartunk, hogy kézzel kell összevadászni a dolgokat.
Erre a listára mondja a Lenovo update hogy minden naprakész -
válasz
nihill #158812 üzenetére
Mert azok a jellemzően speciális driverek nincsenek meg a Microsoft driverstoreban.
Mint írták, a gyártó oldalán kéne keresgélni.
Nekem van egy egzotikus mini pc-m, ami ráadásul full noname, minden gyártói támogatás nlkül.
Napokig vadásztam a drivereket. A micro-sd kártyaolvasó volt a legnagyobb kihívás.
Te szerencsésebb helyzetben vagy, legalább neve van a laptopnak. Szerintem az egyik legjobb a Lenovo support. -
nihill
őstag
Sziasztok,
Lenovo LOQ laptop telepítése után se a windows update, se a Lenovo oldaláról indított driver frissítés nem talál frissítendő drivert, azt írják minden naprakész, de az eszközkezelőben több mint 10 ismeretlen eszköz látszik, többek között a touchpad se megy pl.
Innen hogyan tovább?
köszönöm. -
Moonwolf
senior tag
Sziasztok!
Képnézegetővel ha megnyitok egy képet, akkor nem ugrik fel a megnyitott kép, hanem a tálcán villog.
Képnézegetőben az egér előre-hátra gombjával sem lehet a képeket léptetni.
Mi okozhatja ezeket, mi lehet a megoldás? -
dokee78
félisten
Soha nem volt gondom a bejelentkezési jelszó ki iktatásával,de most nem találom ott a kis négyzetet,ahol a pipát ki kell venni,hogy ne kérjen jelszót.
Ilyenkor hol tudom kikapcsolni a jelszó kérést? -
Cs1csó
titán
Helló, mi lehet a gond hogy a régi notebook-omon nem jelenik meg az a frissítés ami felajánlja, hogy még egy évig kaphatj a rendszer a frissítéseket? (Ez az Onedrive/outlook fiókos megoldás, az asztali PC-men ami szintén helyi fiókkal lett anno telepítve felajánlotta és MS(outlook) fiókkal belépve el is fogadta.)
-
King Unique
titán
válasz
ekkold #158805 üzenetére
Ha erre célzol, akkor abba max. 2025. januárig vannak integrálva a frissítések, most meg augusztus van, vagyis eleve nem naprakész. De a célra elvileg ez is megfelelhet az in-place upgrade-hez, aztán hogy okoz-e problémát a tákolt telepítő vagy sem, az más dolog, passz.
Egyébként már ott el lett rontva, hogy otthonra normál esetben nyilván nem IoT Enterprise LTSC kiadást kellene telepíteni és használni, hanem Home vagy Pro kiadást. Előbbinek a hosszabb támogatás miatt lehet értelme, de ha "egyszerűbb lesz ha letiltom a frissítéseket", akkor nyilván az sem.
-
ekkold
őstag
válasz
King Unique #158804 üzenetére
Ok. az oprenden van olyan win10 iot ltsc amibe elvileg integrálták a frissítéseket, mennyire veszélyes ezzel próbálkozni, használható?
-
King Unique
titán
válasz
ekkold #158800 üzenetére
Magát az ISO-fájlt kell letölteni, vagy ha már le van töltve akkor pl. a saját felhasználói mappába másolni a C-re, majd ott felcsatolni és a fájlkezelőben
setup.exe
futtatása.Ez a módszer lényegében egy újratelepítés az említett elemek megtartásával, ami javítja, reseteli a meglévő hibákat és pont ezért már többeknél megoldott makacs frissítési problémákat, azért lett javasolva. Példa: [link], [link].
A frissen telepített az kb. ma lenne, nem X héttel ezelőtt, azalatt ki tudja mi minden történt és lett szétcseszve a rendszerben, mert a leírtak eleve abnormális. Na meg ha nálam gond nélkül települt most több PC-n próbálva egymás után 3 db kumulatív frissítés is, akkor egyértelmű hogy a nálad telepített Windows 10-nél nem stimmelhet valami.
-
ekkold
őstag
válasz
King Unique #158799 üzenetére
Még annyit, hogy a chatgpt javasolta, hogy szedjem le kézzel az update-t és telepítsem "offline". Ezt megtettem: az eredmény teljesen ugyanaz volt mint eddig...
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3017, 100% Akkumulátor
- Beszámítás! Apple iPad Pro 11 2024 1TB WiFi + Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- Xiaomi Redmi 12C 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest