-
PROHARDVER!
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
30z.Samu
titán
válasz
King Unique #71323 üzenetére
Ahhoz van hivatalos kulcsom.
Köszönöm!
-
szabonagyur
félisten
válasz
nagy@gmx.com #71324 üzenetére
Venni kell egy saját Windowst
Gondolom valahonnan van csak a kulcs...
-
törölt tag
válasz
Blue Thunder #71220 üzenetére
Még kiegészítve elég lazán kezelik, nagyon sok sztori van OEM kulcsos halott alaplapcsere után telefonon aktiválták új alaplapra is simán. Win10 frissítésre is mennyi kiskaput adtak, be nem tartott határidőkkel.
Egyértelműen a retail kulcs a tuti, és ha minden igaz a 10 az utolsó Windows névben, ezért egyszer kell megvenni, viszont az is igaz az olcsóbb OEM sem olyan kockázatos. -
Geth
veterán
válasz
Dexter-2000 #71190 üzenetére
Az biztos nem a sima kulcsa miatt történt.
-
Geth
veterán
válasz
Dexter-2000 #71159 üzenetére
Az N változat külön SKU-nak számít, tehát nem, nem jó csak korábbi N változat kulcsa.
Általános jótanács, hogy kerüld el az N változatot messzire, semmivel se jobb, mint a sima (abban is letörölhető a WMP), cserébe az N változatban előjöhetnek problémák a kiirtott járulékos részek miatt...
-
Dexter-2000
őstag
van egy win 8 pro kulcsom amit még régebben aktiváltam be win 10-re
a kérdés az, hogy ez a kulcs kompatibilis a win 10 pro N es szériával is? -
Beldar
tag
Nálam is előjött a "Start menű + tálca nem reagál/befagy" történet a 1709 clean install-t követően.
Neten talált javaslat szerint:
\\HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\WpnUserService
"START" Beállítást 2-ről 4-re írtam át.
Nem tudom mit befolyásol ez a kulcs érték, de azóta nekem egyszer sem jött elő ez a fajta befagyás. -
zseko
veterán
válasz
FoxiestFox #70915 üzenetére
Pedig lehet jobban járnál úgy, én is elcsesztem már párszor a rendszert emiatt, legutóbb épp pár napja voltam lusta ehhez, meg is jártam.
Hogy ma működik-e a win10 telepítés + win7 kulcs módszer azt nem tudom, de állítólag ma még kellene, november közepe felé még működött, akkor vettem új gépet és én is így raktam fel rá a 10-et. -
Hello!
Van egy laptopom Win7-tel, ami msata SSD-n lakik.
Van benne egy HDD, amin a játékok laknak.
S még egy SSD, ami üres.
Van egy plusz Win7 kulcsom. Szeretném feltenni az üres SSD-re a 10-et, úgy tudom, ma még él a kiskapu.
A kérdés, hogy megtehetem-e ezt anélkül, hogy a telepítője írna a Win7 lemezére is valamit?
Pl nem akarok bootkor válaszható menüt, minden esetben én választanám ki indításkor BIOS szinten, melyik meghajtóról induljon rendszer. -
movax
őstag
válasz
JamesHun #70882 üzenetére
Command prompt-ba told be ezt:
cipher /U /N
Ez megmutatja, hogy a rendszerben van-e titkosított fájl, annak függvényében lehet tovább gondolkodni.
Esetleg Run-ba írd be: certmgr.msc és nézd meg a Personal-ban, nincs-e véletlenül valami.
Vagy egyszerűen: amikor kéri, hogy backupold, dugj bele egy pendrájvot és backupold a kulcsot, nem fog zavarni utána.
-
JamesHun
addikt
Sziasztok
Reggel óta felugrik egy EFS UI Applicationos értesítés, ami a titkosított file rendszer kulcsának biztonsági mentését hozza fel mindig
De nincs titkosítva a file rendszerem, ezért nem nagyon értem miért jön ez fel reggel óta minden bekapcsoláskor. Másnál is feljön ez az értesítés? -
válasz
vidra1221 #70815 üzenetére
Sokféle hibát produkálhat egy ilyen. Röviden és tömören: mindent újra kell majd tenni, de akadhatnak kivételek (amikre építeni felesleges remény).
Alap esetben tiszta Win telepítésnél a teljes registry könytvárad megsemmisül, így a program nem létezik többé a rendszer számára. Legjobb esetben ez csak a CD kulcsok és a "Programok telepítése és törlése" menüből való hiányt eredményezi, ez előbbi esetében pedig máris használhatatlan a program.
Másik az, hogy a dokumentumok, AppData, stb huncut módon elrejtett mappából elvesznek a beállításokat tartalmazó fájlok, amit a szoftver nem fogja tudni, hogy újra létre kell hoznia, így vagy nem csinál semmit indításra, vagy különböző hibaüzenetekkel örvendeztet meg.
A harmadik opció, hogy a szoftver egyedi DirectX kiegészítőket telepített a rendszerlemezre, ezeket szintén hiányolni fogja.
Találkoztam már olyan régi játékokkal, és Steam-es címekkel, amik túléltek egy rendszerlemez formázást, de nagyon ritka. Pl maga a Steam sem indul el, csak újratelepítés után, hiába tetted másik meghajtóra, hiányol ezt-azt. -
Geth
veterán
válasz
Pete55555 #70753 üzenetére
Amikor W7-es gépeken upgradeltem, kimentettem előtte a genuine ticket xml módszerrel. Nem rögtön radíroztam
Múlt időbe írom, de ma is kimenteném, ha elém kerülne egy. Persze a kulcsot is ki lehet olvasni.
1511 előtt el se fogadta a korábbi kulcsokat, akkor különösen jó volt ez a módszer. Tiszta telepítés, de aktiváció szempontjából upgrade-nek számít.Nem mondtam, hogy ne használd a lemezt. Én nem használom, mert nincs rá szükség
Értem a use-case-t, én nem futottam volna bele, de Te nem tudom mit csinálsz, ha nincs optikai -
jozsi252
veterán
válasz
haromegesz14 #70633 üzenetére
BIOS alapra állítása sem segített. Közben a Win 10-et újraraktam, BIOS-ba előre raktam az SSD-t, és megint rossz volt. Első helyen a Windows Boot Manager volt alapból, azzal elindult a rendszer. És közben rákeresve itt a topicba a Windows Boot Manager szavakra, úgy látom hogy más is találkozott ezzel, hogyha nem ez volt első helyen akkor nem indult el neki a Win.
Így utólag belegondolva az lehetett a gond, hogy ugye mikor beléptem a BIOS-ba a CPU venti fordulat állítása miatt, alapból a Windows Boot Manager került 2. helyre és 1. helyre pedig az SSD, és ez okozta ezt a hibát. De kézileg hogy beállítottam a Windows Boot Manager-t első helyre így jó minden.Bár ha esetleg valaki tudná hogy miért kell annak az első helyen lenni hogy elinduljon a rendszer, azt megköszönném ha elmagyarázná. Mivel olvastam hogy másnál is ez van 1. helyen így gondolom normális jelenség utólag belegondolva.
Illetve lenne egy másik problémám, tegnap szenvedtem az MCT-vel. 3x próbáltam vele egy bootolható pendrive-ot csinálni, de nem jött össze. A letöltés lement rendesen, de utána a másolás a pendrive-ra félúton megszakadt. Egyszerűen kiírta hogy valami hiba történt, és kész. Utána torrentről leszedtem egy aránylag friss Win 10-et ami nincs megmókolva, Rufus-al csináltam egy bootolható pendrive-ot, és úgy tudtam a Wint felrakni. Szerencsére a rendszer már az elején elfogadta az OEM kulcsom, és mikorra beléptem a Winbe már be volt aktiválva.
Egy kicsit a 1709-el szívtam, mert 2 vagy 3 alkalommal rugaszkodott neki mire fel tudta telepíteni, de aztán felment. Talán betudható a torrentes Win 10-nek, vagy nem tudom. Most MCT-t megpróbálom megint, hátha tudok vele csinálni próbaképp egy friss bootolható telepítőt.Update: most sem jött össze, ezt dobja a Win 10 létrehozása közben az MCT, illetve most úgy csinált mintha kihúztam volna a pendriveot, majd visszadugtam volna.??
-
Pete55555
addikt
Hmm, ha jól emlékszem 64 bites a win 7 is (99% de megnézem) csak ehhez vissza kell dugnom a régi merevlemezt.
Nem tudom nem-e az a probléma, hogy a win7es lemezt csak lekötöttem a gépről, és rádugtam az SSD-t amire felment a W10 pro (ezek szerint így a verzióval nincs gond) viszont a kulcs még hozzá van kötve a 7-hez? -
King Unique
titán
Mostanában többen is belefutottak ebbe a hibába (példa). Volt akinek ugyan sikerült megoldania ezt a hiányzó
.dll
problémát, de utána jött a következő gond. A javaslat mindkettejüknek a tiszta telepítés volt egyből a 10-essel a 7-es kulcsát használva. Ami még mindig működik és náluk is végül ez lett a megoldás. -
ZP67
tag
Bocs, direkt nem az előző kérdésbe szőttem bele ezt:
Az összefoglalóban olvastam:
"Ha újra kell raknom a Windowst, akkor először megint fel kell szenvednem a Win7-et?
Nem. A 2015. november utáni kiadott / elkészített telepítők elfogadják a Windows 7 / 8 / 8.1 kulcsokat is, így akár már a legelső frissítés is kihagyható, rögtön kezdheted a Win10-es életedet egy friss telepítéssel."Ez érvényes most is, a kisegítő lehetőséges update-re is?
Köszi !
-
Marci112233
addikt
válasz
melbourne #70414 üzenetére
Ha már egyszer volt egy gépen Win 10 ami aktiválva is volt, és újra akarod telepíteni semmi akadálya, akár új merevlemezre vagy SSD-re is lehet telepíteni tisztán egy Win 10-et ami nethez kapcsolódva aktiválni fogja magát. Kivéve persze ha alaplap csere volt, de van hogy akkor is be aktiválja magát.
Amúgy hozzá lehet kötni a jelenlegi kulcsát egy Microsoft fiókhoz. Azzal belépve a Win 10-be elvileg ugyanúgy aktiválnia kell a gépet. -
King Unique
titán
válasz
Gyuri27 #70346 üzenetére
Hasonló gondja volt nemrég másnak is, akinek az ottani topikban is javasolva volt egyből a 10-es telepítése a 7-es kulcsával. Ami végül sikeres is volt, illetve ebben a topikban is említették többen a közelmúltban, hogy még mindig működik ez a módszer. Szóval nem a muszáj a frissítéssel vesződni, pláne ha ilyen nyögvenyelősen megy csak.
-
Ga3rieL
senior tag
válasz
Gyuri27 #70348 üzenetére
Innen töltsd le a media creation tool-t, és frissítsd avval a pc-t. megnyitod, lesz 1 előkészítés, utána elfogadod a licencfeltételeket, utána vársz kicsit és lesz 2 opció.
Ezt a gépet frissíteni most, vagy pedig Telepítési adathordozód csinálsz. Te választod a legelsőt,hogy frissíted. ha minden jól megy,akkor gond nélkül fel fog menni a 10-es OS. Utána meg ha minden zsír, akkor megcsinálod kulcsra a rendszert, és mehet a tiszta telepítés.
-
-
-
törölt tag
válasz
macilaci78 #70318 üzenetére
Mi a baj a leválasztott kulcsokkal? Megbízható embertől kell vásárolni, és nem lesz gond.
-
macilaci78
nagyúr
Win10-et vennék most váráslásra kerülő használt PC-hez, 64 bites rendszerhez.
Otthoni felhasználás: böngészés, office, helyi hálózat (laptop, nas, tablet, telefonok), monitor mellett TV második kijelzőnek, Steam, Origins, stb játékok, magyar nyelvű os kell.
Szerződéses, továbbértékesített kulcsokat most kerülném, de jó lenne szombaton telepíteni, aktiválni.Milyen lehetőségek vannak?
És mi van, ha számítógépet cserélek pár év múlva? A licensz használható az új vason? -
Shany0811
tag
Sziasztok!
Belefutottam én is ebbe a problémába: - ami ahhoz vezet hogy a gép random módon fogja magát és újra indul... eseménynaplóban a hiba forrása: DistributedCOM
A(z) alkalmazásspecifikus engedélybeállítások nem biztosítanak a(z) Helyi számára Aktiválás engedélyt a COM-kiszolgálóalkalmazáshoz. CLSID:
{D63B10C5-BB46-4990-A94F-E40B9D520160}
, APPID:
{9CA88EE3-ACB7-47C8-AFC4-AB702511C276}
, felhasználó: NT AUTHORITY\HELYI SZOLGÁLTATÁS, SID: S-1-5-19, cím: LocalHost (helyi állomás, LRPC használatával), futtatási alkalmazástároló: Nem érhető el, SID: Nem érhető el. Ez a biztonsági engedély a Komponensszolgáltatások felügyeleti eszközzel módosítható.Egy korábbi hozzászólásban megtaláltam és olvastam megoldást, azonban a komponensszolgáltatásoknál ugyan még megtalálom a kellő kódú kulcsot, azonban a regedit beírása után az oda illőt már nem...
Tudtok ebben segíteni?
B.
-
Pete55555
addikt
Sziasztok!
A napokban fogok W10-et felrakni a mostani (virágbolti) W7 helyére, ha megérkezik a kulcs fórumtárstól.
Egy 512-es SSD-re fog felmenni, a kérdésem az lenne, hogy mekkora helyet hagyjak neki? Nyilván 2 partíció lesz, az egyik a rendszer, a másik a programoknak. Most a W7 alatt ~50 Gb van, de ezt már sajnos "megette". Szóval mekkora az "ajánlott" méret? -
Shany0811
tag
Sziasztok!
Belefutottam én is ebbe a problémába: - ami ahhoz vezet hogy a gép random módon fogja magát és újra indul... eseménynaplóban a hiba forrása: DistributedCOM
A(z) alkalmazásspecifikus engedélybeállítások nem biztosítanak a(z) Helyi számára Aktiválás engedélyt a COM-kiszolgálóalkalmazáshoz. CLSID:
{D63B10C5-BB46-4990-A94F-E40B9D520160}
, APPID:
{9CA88EE3-ACB7-47C8-AFC4-AB702511C276}
, felhasználó: NT AUTHORITY\HELYI SZOLGÁLTATÁS, SID: S-1-5-19, cím: LocalHost (helyi állomás, LRPC használatával), futtatási alkalmazástároló: Nem érhető el, SID: Nem érhető el. Ez a biztonsági engedély a Komponensszolgáltatások felügyeleti eszközzel módosítható.Egy korábbi hozzászólásban megtaláltam és olvastam megoldást, azonban a komponensszolgáltatásoknál ugyan még megtalálom a kellő kódú kulcsot, azonban a regedit beírása után az oda illőt már nem...
Tudtok ebben segíteni?
B.
-
Sziasztok!
Vettem egy Xiaomi Air 12-es laptopot (UEFI-s), aktivált kínai Win 10 Home-mal és igazából legalitás jellegű kérdésem lenne.
Azonnal azzal kezdtem, hogy formáztam kompletten az egész gépet (a kínai Win kulcsát kimentettem előtte magamnak, biztos ami biztos alapon). Van nekem korábbról egy szabad kulcsom, magyar Win 10 Home-hoz.
Mikor telepítettem a magyar Win 10 Home-ot és a telepítés folyamatában kérte a kulcsot, hiába próbáltam megetetni vele a kínai Win kulcsát, visszautasította azzal, hogy ezzel a Win kiadással nem használható a kulcs. Gondoltam, ez így nem is feltétlen probléma, folytattam a telepítést kulcs megadás nélkül (nem adtam meg neki a szabad kulcsomat, amit valószínűleg kompatibilis lett volna).
Belakás után, megnéztem az "Ez a gép/Tulajdonságok" szekciót és ott azzal fogad a rendszer, hogy a "Windows aktiválva van". Miközben ugye nem adtam meg neki semmi kulcsot sem.
Ez az lenne, hogy UEFI-s gép lévén, valamilyen úton látja a rendszer, hogy eredileg egy aktivált Windows-zal jött ki forgalomba és akkor ha egyéb Windows-t is telepítek rá, azt beaktiválja magának a háttérben?
Ez most így legális vagy nem? -
HartgeH3-2.8
addikt
+1
Én a Microsoft ügyfélszolgálatot hívtam fel, hogy OEM kulcsom van,számlám, COA matrciám stb, hogy adott esetben segítenének e fő komponens cserénél új kulcsot adni/megoldani az aktíválást, ha mondjuk a szokásos eljárás nem menne ami az oldalon van.
IGEN
Szerk:
Természetesen a webes eljárásnak (is) feltétele, hogy MS accounthoz kell kötni, a liszenszet. Abban az esetben működik csak fő komponens cserénél az újra aktíválhatóság lehetősége. (Amire reméljük nem kerül sor) -
pc360
addikt
válasz
#54715584 #69980 üzenetére
+ MrBean
Annyira bírom write only usereket. Belepofáznak valamibe, amiről szó sincs...
Ha elolvastátok volna a hozzászólásomból legalább a kulcsszavakat, tudhatnátok, hogy nyilván a hivatalos oldalról próbáltam letölteni, arról beszéltem... A link pedig az az előző verzióról szólt, és az meg a saját oldalam. Két külön dolog. A NeszeTools természetesen nem vírusos. A hivatalos oldalról tölti úgy le a CCleaner-t, hogy azt vírusosnak jelzi, valószínűleg a Google Toolbar miatt.
-
Zoz
őstag
Az igazság az, hogy az ingyenes frissítés 2016. július 29-ig élt hivatalosan, elvileg csak az accessibility-s kiskapu maradt.
Nem hivatalosan: a határidő letelte után is pont ugyanúgy lehet frissíteni, még most is, mint előtte. Az accessibility-s vacakolás se kell hozzá. (Ahogy ez már kb 100x le lett írva itt)
a) macerás lett volna megkülönböztetni az aktiváló szervereken a sima és accessibility-s frissítési próbálkozásokat, és ezért inkább engedték mindet
b) nem is foglalkoznak a későn jövő potyázókkal, inkább örülnek annak, hogy szaporodnak a Win 10 felhasználókSzóval csinálsz egy MCT-s telepítőt, és mehet a frissítés, vagy ha tiszta telepítést akarsz, akkor egyből telepíted a Win7 kulcsával.
Mindenesetre igyekezz vele, nem tudni mi lesz december 31 után, amikor megszünteti a accessibility-s kiskaput a Microsoft. Ha az előbbi a) pont volt az igaz, akkor most egyszerűen kizárhatják a 7/8 kulcsokat. Ha pedig a b), akkor lehet, hogy szép csendben továbbra is működni fog a dolog.
-
Becksman
őstag
Sziasztok!
Amennyiben eredeti termékkulcsot (oem) veszek, az regisztrálódik a microsoft fiókomhoz? Vagy ha pl behal teljesen a rendszer és újratelepítem (ISO-ból) akkor már elveszett a kulcs?
-
Beretvás
veterán
Sziasztok.
Van egy oem win7 kulcsal aktivált win 10 prom. Jövöhéten lap proci ram csere lesz, megoldhato ezt aktiválni az uj alkatrészek beszerelése után is? Tudom van az a hibajavitásos opcio de azt hogy kell? Beszerelem az uj alkatrészeket a meglévö win alá és onnan probálom meg a hibajavitásos eljárást? -
Fortclay
csendes tag
Informatikus vagyok. Otthoni gépen saját kezűleg, terminálból felépített Arch Linuxot használok i3WM-el.
Egyszerűen csak beakadt valami a frissítésnél szerintem, volt már ilyen nem egyszer másnál is, nem driver gond, hisz azelőtt hetekig és újratelepítés után is tökéletesen működött/működik.
Tudom, hogy le lehet tölteni direktben én is úgy szoktam és most is úgy csináltam, sőt ha visszakeresed én adtam tanácsot metodikára (böngészőhöz user agent switcher). Csupán azért néztem meg a MCT-t, mert folyamatosan panasz volt rá itt és máshol is, gondoltam megnézem nálam megy-e. Visszajelzésként írtam, hogy nem egyedi hiba. Nekem kb. 35-40 perc alatt szedi le mindig az MS-től, 800 kb/s és 3 MB/s között ingadozva.Bferibörs, saját, nem céges Win 10 Home kulcsom van, tudtommal visszafelé nem használható.
-
Üdv,
érdeklődnék hogy ha van egy eredeti win10 home edition verzióm , és újra telepítem a windows-t , tudom használni a kulcsot ismét?
-
csab2
veterán
Most nem akarok clean installt csinálni, mert nincs szükség rá. Azért kérdeztem, mert egyrészt kíváncsi voltam, másrészt meg majd jól jöhet az info valamikor.
Igazából az aktiválás érdekelt a legjobban, hogy az hogyan megy. A cikkből kiderült, hogy ha a Windows aktiválva van, akkor az újratelepítés után is aktiválva lesz.
Ez nekem fontos, mert nincs aktiváló kulcsom. -
Zoz
őstag
válasz
FrankTyler #69206 üzenetére
Az ilyen gépeken, ahol a BIOS-ban van a kulcs, fel se jön kulcskérő ablak telepítés közben, automatikusan kiolvassa a telepítő.
Ettől függetlenül, bármely gépen amelyen már volt aktivált Win10, nem kell kulcsot megadni (írja is a telepítő, hogy "a számítógép újratelepítéséhez válassza a nincs termékkulcsom lehetőséget"), amikor netre lép, a hardver azonosító alapján aktiválja.
-
King Unique
titán
válasz
RAiN91 #69041 üzenetére
Le lehet tölteni az MCT-t és azzal az ISO-t, vagy akár csak magát az ISO-t a Microsoft weboldaláról is. Ahogyan vannak az ISO-fájl letöltéséhez és a telepítési adathordozó elkészítéséhez egyéb opciók is. Valamint a Windows 8-nál is alkalmazhatók ezek, illetve ahhoz külön MCT tölthető le innen. Tehát már rég nem kell ilyen-olyan oldalakról levadászni a telepítőt...
A Windows 7/8.1 kulcsokkal pedig hivatalosan csak a korábbi 1 éves ingyenes időszakban lehetett Windows 10-re frissíteni, vagy akár tiszta telepítést csinálni egyből a 10-essel. Aztán, hogy most mi a helyzet, az már más dolog. De itt van erről egy cikk, ami leírja a lényeget.
-
Geth
veterán
válasz
#42098752 #68881 üzenetére
Értem. De az hogy Téged nem nyaggatott (sok embernek meg ez volt a baja!), nem azt jelenti, hogy nem támogatott a gép.
Még most is frissíthető amúgy ingyen... csak egy aktivált régebbi kell hozzá vagy a kulcsa.Az utolsó mondat alapján visszajutottunk a kályhához, Te nem is akarsz váltani, akkor viszont még mindig kérdés, hogy mit szeretnél ebben a topikban?
-
Melorin
addikt
válasz
King Unique #68708 üzenetére
Újratettem a windowst, semmi más nem segített rajta. Most aktiválta magát. Azt mondod, hogy a ProduKey-el mentsem ki a kulcsomat és az legközelebb működni fog?
-
Geth
veterán
válasz
goccer #68755 üzenetére
Az nem jó, ha nem aktiválod? Van 1-2 funkció, ami ilyenkor nem elérhető, de ki tudsz próbálni bármit.
Telepítéskor nem kötelező megadni a kulcsot, vagy ha mégse engedi, akkor megadod neki a generic retail kulcsot (amivel csak telepíteni lehet, de nem aktivál).
Később, ha úgy döntesz, hogy marad, beadod neki a saját kulcsodat. -
goccer
aktív tag
Sziasztok! Notebook vásárlás előtt vagyok és az lenne a kérdésem, hogy ha megérkezik a gépsas, majd felteszek rá egy külön vásárolt Win10-et (gondolom OEM licensz, amit ilyen 30e körül árulnak) és ezután arra jutok, hogy visszaviszem a gépet, mert mondjuk pixelhibás, hw hibás, nem tetszik a színe akármi. Ilyenkor a csere után érkező új laptopra hogy tudom felvarázsolni a Wint?
Eddigi megértésem alapján a Win10 licensz géphez kötött, tehát ugyanazt a kulcsot elvileg nem tudnám használni a kicserélt gép esetében, van erre valami megoldás?
-
Zoz
őstag
válasz
Franky2Ster #68479 üzenetére
Ha egyszer már volt a gépen aktiválva Win10, akkor újratelepítésnél nem kell megadni kulcsot (ezt írja is a telepítő), a hardver azonosító (gyakorlatilag az alaplap) alapján automatikusan aktiválja, amint netet kap.
-
Geth
veterán
válasz
Franky2Ster #68479 üzenetére
Fuss neki még egyszer:
- Most van egy aktivált W10 fent?
- Mivel lett aktiválva? Vettél dobozos W10-et, és annak a kódjával? Vagy rátelepítetted egy korábbi aktivált Win változatra? Vagy tiszta telepítés volt korábbi Win verzió kulcsával?
- Telepítő kulcs helyett termék kulcsra gondoltál. Van generikus termék kulcs (retail és volume) amivel feltelepül a Win, de nem aktivál.
- Outlook alatt gondolom MS accountot érted(?) -
Franky2Ster
senior tag
Ha újratelepítem a Windows 10-em el fogja fogadni újra a telepítőt kulcsomat?Outlook-al nem vagyok belépve.
-
King Unique
titán
válasz
svgyula #68376 üzenetére
Windows 8 óta ott van a gépházban a speciális rendszerindítás, ahonnan közvetlenül be lehet lépni pl. az UEFI-be. De amúgy írta, hogy megoldja.
(#68375) StLui:
A 1511+ kiadások elfogadják közvetlenül a W7/8.1 kulcsokat. Viszont az 1 éves ingyenes frissítési akció már hivatalosan lejárt. Az viszont más dolog, hogy pl. EZ alapján a gyakorlatban mi a helyzet. Illetve, ha más nem megy, akkor még év végéig a W7—►
W10 upgrade is opció EZT kihasználva. Illetve utóbbi megoldásnál az upgrade után már regisztrálva lesz a hardverazonosító és utána szükség esetén a tiszta telepítés is mehet egyből a 10-essel. -
StLui
veterán
Vettem boltban használt notit "win 7, win 10-zel" hirdetve, egy win 7 pro matrica van az aksi alá ragasztva. Letöltöttem MCT-szal a win10-et usb-re, elindítottam a telepítést, de nem fogadja el a win 7 kulcsot, van valami lehetőségem win 10 re? Vagy fel kell rakjam gyorsan a 7-et és előbb azt upgradelni, majd utána már menne a tiszta telepítés? Most addig is elindítottam a telepítést kulcs nélkül, hátha elfogadja kulcsot utólag.
-
AllTheBest
őstag
Sziasztok!
Lehet, hogy eltér a témától a kérdés, de azért szeretném feltenni, hátha kapok rá értelmes választ.
Hardverapro-n 5-6 ezer ft-ért lehet venni win 10 kulcsokat, ezek mennyire legális és megbízható kulcsok? -
King Unique
titán
válasz
VoidXs #68258 üzenetére
Ja, abban a tesztben a 840-esnél 300 TB (!) írás után. De gyanítom, hogy nálad az eddigi írásmennyiség ettől messze van, ahogyan még a legócskább TLC-s SSD-knél jellemző 75 TBW értéktől is. Amely utóbbi csak a garanciában foglalt névleges írási limit és nem jelenti azt, hogy annak elérésekor, illetve túllépésekor tönkre fog menni. Szóval tényleg sok értelme van túlkímélni... Csak nehogy aztán a vezérlő adja be előbb a kulcsot, mintsem az írás okozzon tényleges problémát...
-
törölt tag
Köszönöm!
Még egy apróság: ha majd lecserélem
végrea HDD-t SSD-re, akkor tiszta Win 10 PRO telepítést használhatok?Mert nem biztos, hogy a másodlagos gépre lesz idén fölös' 20.000 forintom, és az ingyenes frissítési lehetőség minden kiskapuját be akarják zárni december 31 után.
Röviden, mert túlbonyolítottam: el fogja fogadni a 10 a Win 7 OA matricás kulcsot, amit korábban használtam már 10-hez, vagy inkább klónozzam majd a rendszert az SSD-re?
-
törölt tag
Sziasztok!
Egy eredeti, beaktivált Windows 7-et (matricás, a 790-hez járt) felfrissítettem a napokban a szemüveges lehetőséget kihasználva Windows 10-re.
A Gépházban rendben van a kulcs környékén minden (azt írja, digitális licenccel aktiálták), ha azonban megnézem az alapvető információkat a gépről, a lap alján a termék azonosítója teljesen más, mint ami az OA matricán szerepel.
Ez így rendben van?
-
DannyL81
tag
Sziasztok!
Innen vásárolt már valaki esetleg elektronikus license-t?
[link]Elvileg itt e-mailben küldik ki a kulcsot. A telepítőt meg le kell tölteni.
Van valakinek tapasztalata velük? Köszi!!!
-
hunluki
senior tag
Ez szerintem úgy fest majd hogy hivatalosan megszüntetik a támogatást, de csak úgy mint az egy év után a korábbi win kulcsok aktiválásának lehetőségét. Papíron nincs, gyakorlatilag van, cél az egységes platform és a minél nagyobb elterjedtség. Hülye lenne magát lábon lőni az MS, tudod ha már lopják legalább a miénket lopják filozófia.
-
A214
aktív tag
Sziasztok,
Aktiválás kérdés,2017 dec 31. megszüntetik a frissítési kiskaput.
Megszűnik a Windows 7 ;8 kulcsa való aktiválás is? -
rgeorge
addikt
Az ingyenes WIndows 10-re upgrade "ára" az volt, hogy az így kapott Windows 10 géphez kötött lesz. Természetesen megmarad az eredeti Windows licensz, de a kettő közül pontosan csak egy lehet aktív (telepített, aktivált). Tehát átvinni más gépre a Windows 10-et csak addig lehet, amíg az ingyenes frissítés is működik: új gépen eredeti Windows telepítés + frissítés Windows 10-re vagy új gépen Windows 10 telepítés az eredeti Windows kulcsával.
-
A214
aktív tag
-
Spec
őstag
válasz
Doky586 #68018 üzenetére
De, hallottam. Csak ahogy írtam is, az a megoldás nem egyenlő a "free upgrade-del". Nem is feltétele hogy akadálymentesítő technológiát használj. Nem frissítesz, hanem simán felteszed szűz telepítéssel a Win 10-et a Win 7 kulcsával.
És igen, szerintem 6500 Ft-t már bőven megér, hogy lesz egy jogtiszta Win 7 Pro-d, és tulajdonképpen egy kalap alatt egy Win 10-ed is. Én nyugodtabban alszom így, de persze te azt teszel amit akarsz.
-
Spec
őstag
válasz
Doky586 #68008 üzenetére
Nem akarok senkinek se ingyen reklámot csinálni, de HA-n hirdetnek "használt" Win 7 Pro OEM licencet, CoA matricával, szerződéssel, számlával 6500 Ft-ért.
Egyrészt ezzel lesz egy jogtiszta Win 7 Pro-d, másrészt meg a Win 7 Pro kulccsal simán felteszed a Win 10 Pro-t is, és egyből aktivált is lesz. Ez nem egyenlő a frissítéses dologgal, vagyis semmi köze az akadálymentesítő technológiás storyhoz.
Itt szűz telepítéssel Win 7 kulcsával telepíted a Win 10-et, ami nem frissítés. Jelenleg van erre lehetőség, hogy meddig azt nem tudni. Ennek a jogszerűségéről lehet vitatkozni, de akárhogy is nézzük ez jelenleg működő, és a MS által is engedélyezett megoldás.
Úgyhogy talán ez a legjobb/legolcsóbb megoldás jogtiszta Win 7 Pro-hoz jutni, és vele együtt Win 10-hez is. És sokkal kézzelfoghatóbb, legálisabb, mint mondjuk Ebayről, bizonytalan helyről beszerezni egy kulcsot.
-
zseko
veterán
Na most melyiknek lehet hinni? Ugyanarra a kérdésre teljesen ellentétes választ adtak. Látom, hogy a felső oem, de egy sima vásárló mit gondoljon?
Egyébként hol érdemes megvenni? Árukeresőn néztem, láttam 20e-ért is, meg 40e-ért is. A 20-asnál paypallal fizetek és emailben küldik, a 40e-esnél futár hozza a matricát, vagy kérhetem egy tizessel olcsóbban, csak a kulcsot. Elvileg szabadon telepíthetőek bármennyiszer, az utóbbihoz legalábbis ezt írták, csak le kell uninstallálni. Ezt hogy teszem meg?
Még egy kérdés, megéri spórolni azzal, hogy a fizikai matricát nem kérem, csak a kulcsot? Itt néztem:
[link] -
Spec
őstag
válasz
Dr. Romano #67881 üzenetére
Ennek semmi köze az elveim feladásához, mert most se én hibernálom a rendszert, kedves kötekedő barátom. A kulcsszó a háttérben van. Nem én hibernálom a hibernálás funkcióval, eddig se, és ezután se, hanem simán kikapcsolom a gépet. Hogy ha a rendszer a háttérben magától hibernálódik, mert be van kapcsolva a gyors indítás, az engem nem izgat. Bevallom őszintén eddig nem is tudtam, hogy ez hibernálást jelent, úgyhogy ezután se fog izgatni. "Nem tudom, nem fáj..."
-
Maszi65
csendes tag
Épp ez az, ha általános kulcsot generált volna, akkor a google miért nem hozott legalább egy találatot? Egyik gépemen most húztam újra a kíváncsiság miatt és elfogadta valamint aktiválta is. Mindez most helyi fiókkal.
Amúgy az utolsó 5 karakterre 2PQGT rengeteg utalást adott ki a google, de az előtte még 5 digitre (****-2PQGT) már semmi eredmény nincs. Természetesen a csillag csak példa most). -
Geth
veterán
válasz
Maszi65 #67852 üzenetére
W7 vagy W8 serial-lal történő W10 aktiváláskor a kulcsot kvázi konvertálod hardveres W10 aktivációra.
Azért nem az a kulcs kerül be a rendszerbe, mert nem W10 kulcs
Amit látsz az a generikus telepítőkulcs retail csatornán (Pl. Pro esetén 3V66T a vége). Ez a kulcs szerepel akkor is, ha egy vadiúj gépen feltelepíted a W10-et (NEM VL változatot!), de átugrod a kulcs megadást.
Szóval ez a kulcs nem jó semmire, telepíteni lehet vele, de nem aktivál.Később, ha újraraknád ezt a gépet, Neked is át kell ugrani a kulcs megadást, ugyanez a kulcs fog bekerülni.
Ahogy net-hez ér a gép, megpróbálja lekérdezni a hardver azonosító alapján, hogy történt-e upgrade. És mivel igen, be fog aktiválni. És a kulcs végig ugyanaz marad... -
Maszi65
csendes tag
Jogtiszta Windows 7 kulccsal telepítettem tisztán a Windows 10-et pár hete. Előzőleg már a frissítés és az aktiválás megtörtént. Tegnap a Gépházban megadtam másik érvényes, de már Windows 10-es kulcsot. A lényeg amiért írtam ezt, hogy a termékkulcs lehívásakor (Aida64 progival) egészen mást mutatott. Rákerestem a Google-n, de nem hozott találatot a kulcs utolsó 10 karakter beírásával. Az egészben az még az érdekes, hogy mindez kettő gépemen megtörtént és mind a kettőnek azonos lett a termékkulcsa, pedig más-más 10-es kulcs lett felhasználva. Annyi még, hogy ugyanazzal a Microsoft fiókkal használom a két gépet.
Valaki találkozott már ezzel a jelenséggel vagy esetleg tudja mi lehet a háttérben? -
King Unique
titán
A frissítési segéd az akadálymentesítő technológiákat használok számára még jogszerű az upgrade-hez év végéig. A kulcsos telepítés megint más, de az valahol az MS felelőssége is, ha még mindig engedik... Ha meghirdetnek ettől-eddig egy kedvezményes frissítési lehetőséget, akkor annak normál esetben a gyakorlatban is e határidők között kellene csak működnie, nem pedig jóval azon túl is.
(#67825) Spec:
Hát ez az, mert ha ez esetleg nem OK, akkor ugye minek engedik... Ez olyan, mintha bemennél a boltba és még mindig kint lenne az akció XY termékeknél, majd a pénztárnál közölnék, vagy a boltból kijövet menne utánad a szekus, hogy mégsem úgy volt az... -
Spec
őstag
No de mi a helyzet, ha valaki egyáltalán nem frissített Win 7-ről 10-re (se az ingyenes határidőig, se utána), hanem kapásból tiszta telepítéssel, de a Win 7 kulcsával tette fel a 10-est? Akkor az most jogtiszta, vagy sem?
Csak mert én így jártam el. Aktivált, jogtiszta Win 7 Pro OEM kulccsal telepítettem a Win 10-et, de előtte sosem frissítettem fel. Ilyen esetben mi a helyzet? Mert ha jól tudom ez a kisegítő eszközös korlátozása a frissítésre vonatkozik, de szűz telepítésnél nem láttam ilyen opciót. A telepítésnél nem kérdezett semmit, nem közölt semmilyen speciális feltételt, és azonnal be is aktiválódott. Szóval ilyenkor mi van?
-
mckay
aktív tag
válasz
King Unique #67821 üzenetére
Köszi, nem vettem észre, hogy hogy pár napja már szóba került.
Hát remélem én is, hogy nem zárnak el minden csapot.
Ha majd lesz valakinek infója, dobja fel!Jah, az világos, hogy nem jogszerű a frissítési segéd használata, hiszen elmúlt már 2016.07.31.
A lényeg, hogy műszakilag működik.
Sőt, még ennél is fontosabb, hogy a kulcsokat elfogadja.
Hiszen önmagában a frissítési procedúra már ritka. -
King Unique
titán
Abban a cikkben le van írva, hogy mire vonatkozik a megszűnés, aminél ráadásul még pl. ez is kérdéses. A 7/8.1 kulcsokkal történő aktiválás meg hivatalosan már nem is opció, függetlenül attól, hogy a gyakorlatban még mindig működik. Tehát az eddigiekből kiindulva korántsem biztos, hogy jövőre végleg elzárnak minden csapot...
Pláne amíg ez / ez az arány jelentősen meg nem változik...
-
mckay
aktív tag
Talán olvastátok:
ev-vegeig-lehet-ingyenesen-frissiteni-a-windows-10-re
Szerintetek ez azt is jelentheti, hogy január 1-től nem fogadja el a Windows 10 a telepítés után, ha Windows 7 kulcsot adok be neki, és azzal akarom aktiválni?
Vagy csak azt vezetik be, hogy ne fusson le a 10-re frissítő (5mb) fájl a Windows 7/8 rendszeren? -
Létezik Macrium Reflect, Ghost image stb arra hogy egyszer telepítsük a gépre a w10 et majd beaktiváljuk (7-8 kulcsal) mégha nem is akarjuk használni, és mehet vissza rá az előző belakott rendszer, de ezzel örökös használati jogot szereztünk azon gépre a w10-hez (ha szilveszterkor megszűnik az ingyenes váltás lehetősége)..
2022-ben tényleg kiránthatják a támogatást a w8.1 alól ha ennyire fogy az elterjedtsége, a w7-nek meg amúgyis akkor van a meghirdetett vége..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- Milyen routert?
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Motoros topic
- Milyen notebookot vegyek?
- Acer Wave 7 Mesh: Hetediziglen
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Építő/felújító topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- OLED TV topic
- További aktív témák...
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 64GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- 125 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 (ELKELT)
- Apple iPhone 12 Pro 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged