-
PROHARDVER!
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Csokishurka
őstag
válasz
King Unique
üzenetére
De volt alaplap csere is. Igen az által linkelt hozzászólás miatt gondoltam, hogy akkor ennek a kulcsnak annyi, mivel win7.
-
King Unique
titán
válasz
Csokishurka
üzenetére
Akkor azért nem működik az aktiválás, mert Windows 10 Pro helyett Windows 7 Pro termékkulcs, ami a #152130 számú hozzászólásban részletezve van.
A #155186 számú hozzászólásban megosztott válasz meg egyszerűen röhejes, mivel normál esetben egy OEM / Retail termékkulcs nyilván nem kizárólag csak egyszeri aktiváláshoz használható. De hát az ilyen "kulcsos oldalaktól" nem is kell mást várni, mondhatni csak a szokásos eset és mellébeszélés...
Egyébként ha csak sima újratelepítésről van szó és nem történt jelentős hardvermódosítás (pl. alaplapcsere, PC csere), akkor digitális licenccel történt előzetes aktiválásnál nem is kell újra megadni a termékkulcsot, amit a telepítő is világosan leír az aktiválásnál.
-
BFeco
aktív tag
válasz
Csokishurka
üzenetére
Ahogy írták előttem: bal oldalt a Check Edition és a Product keyhez írd be a vásárolt kulcsot (- jelet magától írja!) majd Check.
-
válasz
Csokishurka
üzenetére
Ha ezt a kulcsot írtad be ne csodálkozz hogy nem működik. A licenszet MS fiókkal kell átvinni.
-
Csokishurka
őstag
Sziasztok!
Az miért lehet hogy az a Windows 10 kulcs amit több évig használtam gond nélkül, most újra telepítés után nem aktiválódik azt írja hogy ehhez a verzióhoz érvénytelen. (Kulcsos oldalról vettem)
-
válasz
csabyka666
üzenetére
Ha volt Microsoft fiókkal használva a gép, akkor weben be kell lépni abba a fiókba, és megnézni, hogy van-e elmentett bitlocker kulcs.
Ha ott nincs akkor bukta
-
válasz
csabyka666
üzenetére
Netán Dell gép? Azokkal már több embert is láttam így pórul járni.
Gyárilag bekapcsolt Bitlockerrel jöttek, amiről nem is tudott a felhasználó. Aztán egyszer letölt a Windows Update egy BIOS frissítést, utána megváltozott gépnek érzékeli, kéri a Bitlocker kulcsot... a felhasználó meg csak pislog, hogy hát ez meg mi a sz.r, ő ilyet soha nem kapcsolt be.Szerencsés esetben Microsoft fiókkal volt használva a gép, és abban meg lehet találni a kulcsot.
-
Üdv mindenki!
Segítséget kérnék. Céges laptop, legális Win10, évek óta megy. Ma reggel indításkor a Bitlocker jelent meg, kulcsot kér a feloldáshoz. Semmi előzménye nem volt, kulcsról nem tudunk.
Ezt hogyan lehet újra működésre bírni?!
Köszönök minden segítséget!
-
De4d
őstag
Üdv.
Sajnos azóta se tudom működésre bírni az "eredeti" windwos10em. Vettem egy új kulcsot, mert nem volt kedvem vele tovább vesződni, de új kulccsal sem működik. Ram csere után továbbra is azt írja nincs aktiválva a windowsom aktiváljam új kulccsal. Nos elvileg kizárt hogy az új egy használt kulcs lenne, itt valszeg a win10mmel van valami hiba.
Ez a hibakód 0xC0000022
Egy két dolgot már próbáltam amit találtam neten róla nem nem oldotta meg ( túl mélyen meg nem akarok belemókolni tapasztalat híján) Van valakinek tuti megoldásra erre, aki találkozott ezzel a hibával? -
tknof1871
őstag
válasz
King Unique
üzenetére
Itt az látszik a mellékelt screenshotokon, hogy eredetileg vsz Windows 7 lett telepítve, majd az upgrade-elve Windows 10-re, mert az előbbinél van 100 MB-os rendszer számára fenntartott partíció, ellenben utóbbinál 5xx MB szokott lenni.
Nekem nem volt Windows 7. Majdnem 10 éve vettem Windows 10-et. Optikai lemezen van a telepítő. Eddig kétszer telepítettem róla. Amikor megvettem és még egyszer újra, mert valami elromlott a 10-ben.
Most eszembe jutott, amikor a régi alaplapot és CPU-t tettem be évekkel ezelőtt, akkor a Windows 10 a kulcsot kérte. Most MBR2GPT és alaplap+CPU csere is volt és most nem kérte a kulcsot, ami a telepítő optikai lemez papír tasakján van.
Mint már le lett írva az előző válaszban, a korábbi 100 MB-os rendszer számára fenntartott partíciónál elég csak a meghajtóbetűjelet elvenni ha jelenleg van neki, akkor nem fog megjelenni a fájlkezelőben, nem feltétlen muszáj törölni, de lehet akár az utóbbit is.
OK, a Lemezkezelő Eltávolítás-t írt. Akkor az eltávolítás = elvenni.
Működőképes a jelenlegi állapot is és nem feltétlen kell piszkálni, megvan az EFI-rendszerpartíció (ESP), helyreállítási partíció, stb.
Szóval minden jó. Ennyi nekem elég.
Max. annyi kis szépséghibája van az MBR2GPT szerinti konvertálásnak, hogy a C után hozza létre a szükséges partíciókat ami nem pont a standard UEFI/GPT elrendezés lesz, a korábbi telepítés "maradéka" pedig ott marad a C előtt.
Talán egyszer újratelepítem, de most nincs rá idő.A Microsoft oldala miatt azt hittem megint nem sikerül a hardvercsere. Nem mutatták meg, hogy Windows 10 alatt a mbr2gpt-hez több paramétert kell megadni.
C:\WINDOWS\system32>mbr2gpt /validate /disk:0 /allowFullOS
C:\WINDOWS\system32>mbr2gpt /convert /disk:0 /allowFullOS -
heavygrip
senior tag
válasz
heavygrip
üzenetére
Helo mindenki újra.
Asszem maradok a win 10 nél, nem birkózók én a win 11 el
Csinálok egy új telepítőt, vissza olvastam illetve kaptam részletes leírást win 11 fórumon.
Tehát ha MCT vel csinálom a telepítőt akkor biztos hogy UEFI/GPT lesz? Mellé lőni nem fogok,adni fogja magát a dolog?A másik. Ez a meglévő ugye aktiválva lett 5 éve, az a gondom hogy nem tudom a kulcsot,mert az egy olyan email címre lett küldve ami már nem létezik, illetve nem az én fiokomra van aktiválva a Windows,hanem a feleségem Microsoft fiókjára. Nem tudom húgy , már nem emlékszem rég volt
Mindenképp szeretnék új termék kulcsot venni (2000ft nem összeg érte) és az én fiokomra aktiválni.
Hogy érdemes ezt csinálni?
-Most a már meglévő rendszeren egy másik termék kulcsal aktiválni a fiokomra
-Vagy majd ha újra húzom a wint és eleve az én fiokommal belépve aktiváljam.Előre is köszönöm
-
-
De4d
őstag
Üdv. Erdeti win10em van jó ideje, kezdetek óta kb, a mai nappal azt vettem észre hogy megjelnt egy átlátszó szöveg ablak hogy aktiváljam. Ez miért van? Illetve a régi kulcsot ha előkotrom jó lesz? Vagy váltani kell win11re?
-
BFeco
aktív tag
válasz
mattheus
üzenetére
Szia!
ShowKeyPlus programmal meg tudod nézni, hogy milyen a vásárolt Windows kulcsod.
-
Cs1csó
titán
válasz
Outsider 47
üzenetére
Van jogtiszta 8.1-ed? Akkor próba cseresznye: tegyél fel egy WIndows 10-et és lehet még most is aktiválni fogja magát. Elvileg megszűnt a lehetőség de ténylegesen még él.
Plusz könyörgöm NE vegyél Windows 10 kulcsot (hiszen lehet hogy ingyen kapsz ) de inkább Windows 11-en kell elgondolkodni ha friss vasad van SŐT már azt sem erőltetném ha bejön a Windows 10 akkor várd ki a 12-őt.
-
Outsider 47
csendes tag
Sziasztok.
Egy olyan kérdés mert fel bennem, hogy ha windows 8.1-et telepítek és utánna lehetséges win10 re frissíteni ha vásárolok hozzá egy win10-es kulcsot?
Ugyanis olvastam hogy ingyen lehetett fel frissíteni win 7 illetve 8.1 alol 2016-ig.
Üdv.
-
-
válasz
Doky586
üzenetére
Tehát ha egy aktivált, élő kulcsos pc-ről lementem VHD-be a rendszert, majd ezt a vhd-t egy teljesen másik gépen bebootolom, akkor az elfelejti az eddigi retail kulcsot?
Ez. kb. olyan mintha épp egy másik pc-re klónoztam volna vagy nem?
ilyenkor mi lesz vele, nem akarom bebukni a retail kulcsot hogy esetleg aktiválódik a vendég pc-n, az én otthonimról meg eltűnik. -
Kérdezném a liszenszguruktól.
Van az egyik hivatalos Retail rendszerem, több éves.
Ebből kreálok egy VHD vagy VHDX fájlt, amit hordozható külső ssd-re másolok. Ezt a Ventoy simán elstartoltatja.
Mi van akkor liszensz oldalról nézve, ha ezt a VHD-t én más gépekbe/lapokba dugdosott ssd-ről indítgatom? Javítási céllal. Ilyenkor hogyan megy ez a retail dolog, elveszik, vagy usb-ről ez hogyan működik?
Kipróbáltam már ezt, évek óta fut egy ilyenem vhd-ből, hordozható, togo módba tette magát, de azt nem aktiváltam. Emiatt nem is vacakolhat hogy hordozom.
De mi történik egy frankó kulcsos Win 10 klónnal ilyen esetbe?Ugye erre hiába is vannék még egy retail kulcsot, az csak arra gépre szólna amelyiken épp beaktiválom.
Tudtok erre valami magyarázatot? -
Croft-21
őstag
Pár hete már írtam a problémáról, de nem kaptam választ. Céges laptopon (Lenovo) munka közben random megjelenik a bitlocker helyreállítás. Hasonló mint a kék halál, kéri hogy adjam meg a bitlocker helyreállítási kulcsot, amit én nem tudok, ezért a laptop magától kikapcsol és újra kell indítani. Szóltam az IT-nak, pár napra kikapcsolták a bitlockert, állítólag újra is telepítették majd vissza kapcsolták, de ettől függetlenül újra előjön ez a hiba. Ez már nagyon zavaró, hogy munka közben ez bármikor megtörténhet. Valakinek ötlet, hogy mitől lehet ez?
-
Doner
aktív tag
válasz
user112
üzenetére
Üdv mindenkinek!
Vásároltam egy windows 10 enterprise ltsc 2019 kulcsot. (2029 ig ezzel tudok maradni 10 en és csak utana kell frissítenem)
A kérdésem az volna hogy mivel ezt tiszta telepítéssel lehet csak feltenni honnan szerezzek iso-t eredeti forrásból? Vagy a media creation tools al letöltött verzió is majd a kulcs megadásakor átírja magát a rendszer 10 enterprise ltsc-re?
Válaszokat előre is köszönöm!
-
Zoli bácsi
őstag
Tiszteletem az uraknak. Egy kérdéssel jöttem, kifogott rajtam egy probléma.
Kollégám hozta a laptopját, kb 20 éves, hogy tegyek bele SSD-t. Hozta az SSD-t, beépítettem, a BIOS felismerte, 120 Gb-os.
Utánanéztem a w10 hardverkövetelményeinek, elvileg a 2Gb RAM, és az 1,9 Ghz-en futó 2magos Athlon CPU elég kell hogy legyen. Természetesen 32 bites telepítőt szedtem le pendrive-ra, hogy felteszem neki, aztán vesz digitális kulcsot. Amúgy w7 volt a HDD-n, de mivel lejárt a támogatottság, ezért w10-re gondoltam.
Elindul a telepítő a pendrive-ról, bejön a windows logo, dolgozik....aztán kikapcsol a gép. Se hibaüzenet, se semmi.
Az jutott eszembe, lemezről w7-et telepíteni, persze nem jó az optikai meghajtó...
A támogatottság miatt jobb lenne a w10.
Valaki tudna segíteni, hogyan lehet telepíteni, hol lehet a hiba..?
-
pilipi
aktív tag
válasz
kona005
üzenetére
Ezért említettem, hogy kérj meg valakit aki tudja, hogy kell ezt csinálni és simán megoldja.
Nem megbántani szerettelek volna.
"Így készíts Windows 10-telepítő USB-kulcsot" -
válasz
efi99
üzenetére
Ne otthoni környezetbe gondolkodj, ahol te vagy egyedül a gépen és a rendszergazdai csoport tagja vagy. és 2-3 évente beesik egy ilyen mutatvány. Geth is erre célzott.
Többfelhasználós vagy céges gépen neked mint felhasználónak semmi jogod nincs, a tulajdonba vételről álmodni se lehet mezei usernek.
Erre csak valóban "A" rendszergazdának van jogosultsága.
A példáddal élve nem 1 hanem 50 autó van és valóban mindegyiknek ott a kulcsa de ezzel csak a saját tulajdonos indíthatja a saját kocsiját, másét nem tudja, viszont a garázsmester be tudja indítani bármelyiket. -
efi99
őstag
Úgy képzelem el, hogy a rendszergazdának had ne kelljen már kattintgatni, ő férjen hozzá mindenhez. Mivel ő ezt bármikor kézzel be is tudja állítani, akkor mégis mi értelme van annak, hogy az az alapértelmezett, hogy kelljen még kattintgatni? Mintha lenne egy lezárt autó, mellette meg ott a kulcs. Ennyi erővel akkor nyitva is lehet.
-
Croft-21
őstag
Sziasztok
Olyan problémám van, hogy január óta laptopon dolgozok és már többször előfordult, hogy munka közben egyszercsak megjelent a bitlocker alapú helyreállítás. Olyan mint a kék halál és kéri, hogy adjam meg a meghajtó helyreállítási kulcsàt, amit persze nem tudok, azt csak az IT tudja, de fogalmam sincs mi okozhatja ezt a jelenséget. Már kezd nagyon zavaró lenni, hogy ez bármikor megtörténhet munka közben. Jeleztem az IT-nak, ők annyit tettek, hogy kikapcsoltàk a bitlockert pár napra és elvileg újra telepítették. Ez volt kb 2 hete, mostanáig jó volt, de tegnap megint előjött. Valakinek ötlet? -
esbii22
őstag
Mi a baj azzal ha a 10-et teszem fel és utána frissítek 11-re?
Vrsofton majdnem dupla ára van a 11-es kulcsnak.
-
boborján2
senior tag
Ember!
A kulcsok továbbadása legális.Az átverés/lehúzás/csalás nem az.
Nem értem miért fűzöd össze a kettőt?
A 20. hsz-ed is arról szól hogy úgyis átvernek!Vicc amit művelsz már komolyan!
Ha meg akkora láma vagy (már bocs!) hogy téged nonsop átvernek ,akkor veled is gond van.De tudod mit,képzelj még valamilyen történetet és nevess,légy ettől boldog.
Csak ha lehet akkor releváns dolgokkal érvelj és ne a csalással ,mert azt mindenki tudja hogy illegális. -
Geth
veterán
válasz
boborján2
üzenetére
Az Európai Bíróság C-128/11. sz. ügyben hozott ítélete és a BGH határozata alapján megengedhető és legális a mennyiségi (Volume) licencek egyesével történő tovább értékesítése, amennyiben annak szóban forgó példányát az eredeti vásárló használhatatlanná tette (törölte), illetve abban az esetben is, ha az adott licenc eleve nem került felhasználásra.
Most elképzeltem, ahogy az 1500 aktiválásos MAK kulcsot eladja valaki 5000 forintért, majd törli a kulcsot és véletlenül sem adja el többször. Jó biznisznek tűnik, mindig megnevettetsz

-
Geth
veterán
válasz
7Sony7
üzenetére
Nem kell. A Gépházban kell kikapcsolni a Windows Hello kényszerítést, majd megadni a helyes adatokat a "control userpasswords2" parancsra nyíló ablakban.
Sajnos egyre többen képtelenek követni egy ~5 tételből álló lépéslistát, így egyszerűbb pl. a linkelt progival.
De remélem már visszatetted a Win7-et![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
#153276 boborján2
Illetve részemről az euban továbbra is legális a használt kulcsok értékesítése.
Persze hogy az, a Retail és OEM kulcsoké, de az ellenkezőjét senki se állította, csak Nálad beakadt a lemez. -
boborján2
senior tag
válasz
Pyttawrx
üzenetére
Nem én terjesztem hanem a hardverapró (is).
Én szándékosan egy árva linket sem írtam.
De szerintem lapozhatunk , eléggé ki lett tárgyalva ,megkaptam a felvilágosítást.
Illetve részemről az euban továbbra is legális a használt kulcsok értékesítése.
Részemről off a további kukcsos téma.
Megbeszéltük ,hogy mindenki maga dönt.
Tegyünk pontot a végére. -
Geth
veterán
válasz
boborján2
üzenetére
Félreértesz, nekem nem kell segítség, itthonra elég volt 2 jó Win8 Retail kulcs, azzal elvagyok

Én maradok annál a szemléletnél, hogy a kulcs stimmeljen azzal amiért pénzt adtam, onnantól kezdve nem érdekel ki adta és mennyiért.- De ugye nem versz át, azt küldöd amit kértem?
- Persze, persze.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
boborján2
senior tag
Definiálom a jó helyet...
Beleteszel pár óra melót , néhány levélvástás , néhány telefonhívást és kb. ugyanannyi befektetett energiával megtalálod a jó és occsó számlás eladót, mint én.
Asszem a google kiindulásnak nálad is elérhető.Nem csak az átveréssel van baj, hanem hogy sok esetben nem tudod előre megkülönböztetni a nem átveréstől. De többet már nem írom le.
Látom nem érted a lényeget.
Többször én sem írom le.Nem a kulcs fogja megmondani hogy át vagy e verve, hanem maga az eladó. Ehhez kell egy kevés meló ,amit írtam és a megfelelő kommunikáció.
-
Geth
veterán
válasz
boborján2
üzenetére
Nem csak az átveréssel van baj, hanem hogy sok esetben nem tudod előre megkülönböztetni a nem átveréstől. De többet már nem írom le.
És akkor el is jutottunk odáig ,hogy ha jó helyről veszed számlával ,akkor legális kulcsod lesz olcsón.
Oké, definiáld a jó helyet. De ócsó' legyen
-
boborján2
senior tag
Elbeszélünk egymás mellett.
Én is azt mondtam hogy az átveréssel van a baj.Azt is írtam hogy vannak stabil,normális eladók.
Magyarul, tőlük mindegy mit veszel , azt kapod amit kérsz/fizetsz.
Csak az átveréssel kereskedők árban alájuk mentek.
Az emberek meg rámennek ezekre mint tyúk a zöldre.És akkor el is jutottunk odáig ,hogy ha jó helyről veszed számlával ,akkor legális kulcsod lesz olcsón.
-
Geth
veterán
válasz
_Smooth
üzenetére
Én a jogi részéhez nem értek, csak ezt tudom tanácsolni:
1. Nézd meg mi van kiírva, amikor megveszed.
2. Ha Nálad van a kulcs, ellenőrizd le (pl. ShowKeyPlus).
3.
Ha stimmel a kiírással, örülj/sírj az árán.
Ha nem stimmel a kiírással, kérj rögtön visszafizetést.#153248 boborján2: És hogy mondod meg előre, hogy ez átverés vagy nem? Naugye.
1-2 évente 2-3 ezer forintért senki sem fog ebbe 5 perc energiát sem beletenni. Vesz másikat és jónapot.
Ezt írtam én is helló, erre épül ez az "üzleti modell". Kvázi eltartjátk a scammereket, és nagyjából annyira okés, mintha lefuttatná a gravel scriptet ingyér'. -
_Smooth
senior tag
Most csak a saját szemszögemből (ahogy itt olvasgatom az ezzel kapcsolatos kommenteket), bennem fel se merült, hogy emagon vásárolt termék illegális lenne.
Megmondom őszintén, le se tojtam, miért kerül annyiba, amúgy valójában mennyibe kellene kerüljön.
Nem feltételeztem, hogy emagra felkerülhet bárminemű lopott/kalóz/illegál holmi.
Nem tudom, mi a MAK, jelen esetben OEM és társai. (utóbbit azért persze sejtem, magát a betűszót ismerem).
Nekem kellett egy Win 10, Home elegendő, felmentem és rákerestem. Ennyi volt az ára, megvettem. 20-25k környékén is voltak. Nekem nem kell doboz, lemez, emlék plakett, egyszerre több gépre telepíthetőség, Pro verzió, plüssfigura, kiskutyagumi. Egy W10 Home, csak kulcsot ad, szedd le magadnak a gyártó oldaláról az oprendszert, csinálj magadnak belőle telepítőt. Gondoltam ennyi a difi, de ez nekem megfelel, mert meg tudom csinálni. Akkor minek fizetnék a többiért fölöslegesen +20k-t. Vagy MS tol egy promót, hogy visszaszorítsa a kalózkodást. Rájöttek, hogy ennyit ér a rendszerük. Nem tudom. Nem izgat.
Amúgy, ha tudom, mi a valódi difi egy ilyen 4000Ft-os és egy 24000Ft-os verzió között, tudok mérlegelni.
Persze, tisztában vagyok, hogy a törvény betartása alól nem mentesít annak nem ismerete. De honnan kellene tudnom, hogy erre vonatkozóan van bármilyen törvény, amit ismernem kéne? Azért nem a darkweben vásároltam. Vagy az ecserin pult alól.
Megkaptam a kulcsot, számlát, beütöttem, működik.
Amúgy meg vannak fent 25, 40, 60, 80-ért is. Akkor vegyem meg kapásból a legdrágábbat? Vagy kezdjem el guglizni, hogy a KW9-00135 és társai mit jelentenek?
-
Geth
veterán
válasz
boborján2
üzenetére
(1) Nem szokták kiírni, hogy MAK kulcs és (2) a teljes volument cserkészbecsszóra csak Neked adjuk el.
Ezzel szemben simán eladják Retail-nek, többször. Btw ha egyedül kapsz meg egy MAK kulcsot amiben maradt mondjuk 4 db. aktiválás, az 5. alkalommal már jön a meglepett pikacsu arc. Az 5. alkalom jó eséllyel hónapokkal a vásárlás után jön. Szerinted hányan fogják megreklamálni?
Veszik a következőt bagóért (loop). -
Geth
veterán
válasz
boborján2
üzenetére
Igen, a Retail és OEM kulcsokkal nincs is gond, a többi szitu a gáz..
emag? Mármint erre gondolsz: emag.hu > keresés: Windows > random találat:
Forgalmazza a(z): Webmag
Cég neve: AFACEREA TA PE NET S.R.L.
Az emagnak csak annyi a dolga, hogy szétteszi a kezét.A MAK kulcsok értékesítése nagyon gáz, ha nem konkrétan erről szól a hirdetés.
Ugyanazt a MAK kulcsot eladni többször (szintén említés nélkül, hogy mit ad el), ultra gáz.
Windows 10 kulcsként eladni egy Win7/8 kulcsot szintén az ultra gáz kategória, de ez most már nem is működik. -
_Smooth
senior tag
emagon vettem valami 4ezerért. Most néztem utána, hogy léteznek HW-hez kötött verziók. Akkor nem csodálkozom.
Vettem másikat 2000ért. De, ha most valamiért megdöglik az SSD-m, dobhatom ki ezt a kulcsot is? O.O
Az ilyenek miatt különösen frusztráló, hogy senkit nem lehet elérni ennél a nyomorult cégnél.
Köszi az infókat mindenkinek
-
Geth
veterán
válasz
_Smooth
üzenetére
ShowKeyPlus mit mond a kulcsra?
-
_Smooth
senior tag
Sziasztok,
Már MS oldalán is feltettem a lenti kérdést, de hátha itt hamarabb kapok választ.
2020. decemberében vettem egy Win10Home kulcsot (számla is megvan). Akkor sikeresen aktiváltam, használtam is a gépet gond nélkül. Most alaplapot kellett cserélnem, és a wint is újratelepítettem. De már nem fogadja el a kódot. Próbáltam mindent, amit eddig a MS oldalán találtam; w10 aktiválás HW csere után, frissítés, kód újramegadás, stb. Most próbáltam valakit elérni telefonon, chaten, email, bármi, de teljesen esélytelen. Telefonon csak droid jelentkezik, annak is begépeltem a képernyőre kiköpött IID-t, majd a végén közölte, hogy ez a termék nem létezik, vigyem vissza a kereskedőnek, ad másikat XD
Senkivel nem lehet beszélni, mindenhol csak automata vackokra dobál.
Azt is csak most, megoldáskeresés közben láttam, hogy a kulcsot össze lehetne kapcsolni a fiókkal. Ha ezt esetleg felajánlotta volna már a legelején, lehet, hogy nem is lenne gondom. De így utólag, újratelepített rendszerrel már nem tudom megtenni.
Van bárkinek ötlete? Vagy lehet venni új kulcsot? Mert akkor felhúzom a fekete zászlót; fizessek azért, hogy utána rendre szívjak is vele.
Köszönöm előre is -
boborján2
senior tag
Win10 gépen 5-6 másodpercenként újraindul a tálca és az asztal, ha jól gondolom ezt az explorer.exe újreindulása okozza.
Ezt találtam hirtelen , de hatástalan.
Illetve csökkentett módban is ezt csinálja a gép.Frissítés arról, hogyan MEGOLDHATOM ezt az explorer.exe összeomlást.
Úgy tűnik, hogy ez a OneDrive-hoz kapcsolódó hiba volt.
1. Be kell jelentkeznie ahhoz a felhasználóhoz, akinek az explorer.exe összeomlik .
2. Ctrl-alt-del -> Feladatkezelő -> Új feladat futtatása
3. Típus: regedit
4. Keresse meg a HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\ mappát.
5. Nevezze át a BannerStore kulcsot BannerStore_bak névre
Azonnal abba kell hagynia az ütközést.
Valami ötlet ?
-
Geth
veterán
válasz
Louro
üzenetére
Ööö, lehet frissíteni, nem kell újratelepíteni. Ez követő verzióknál a 8 óta ingyenes is (egy ideig). Egyébként annak ellenére, hogy nem szeretsz újratelepíteni, pont most sikerült (csak nem biztos, hogy a legjobb választást).
Nem izgalom vagy vaskalaposság kérdése ez (és nem is kell rögtön, az ingyenes időszak általában meglehetősen hosszú), Te csak szeretsz fizetni elkerülhető költségeket.ShowKeyPlus-szal csekkold a kulcsot amit kaptál, lehet hogy MAK kulcsot adtak el Neked, amit eladtak többször másnak is, és valaki már kimerítette a hozzá tartozó fix darabszámú aktivációt.
Jobban belegondolva az Enterprise nem is aktiválható csak VL csatornán tudtommal, akkor viszont nem tudom ez hogyan legális
-
Louro
őstag
válasz
King Unique
üzenetére
Köszi!
A Hibaelhárítás nem megy, mert hálózati kapcsolatra panaszkodik.
Azért lett Enterprise, mert nincs TPM, így gondoltam kimaxolom a támogatási időt. Amire én használom a gépet, arra bőven jó ez a verzió. Több fórumon is utánakérdeztem és olvastam.
A kulcs az arukereso oldalon található egyik cégtől van. A cégről is számos pozitív visszajelzés olvasható. Ráadásul a support a 3. levelem után adott is egy másik kulcsot, de azzal is ugyanaz.
Az automata ügyfélszolgálatot még megpróbálom az ügyfélszolgálat előtt.
-
Graphics
Jómunkásember
Rendszer nélkül.
@csixy: Sima Home-t tegyek fel, és akkor elfogadná a W7 Pro kulcsot a 10-es?
-
Graphics
Jómunkásember
Üdv!
Lehet már lerágott csont, meg eddig nem merült fel nálam ,de jól sejtem, hogy hiába volt a laptophoz Windows 7 Pro hivatalosan, matricával meg minden ,azt a kulcsot már nem fogom tudni használni Windows aktiváláshoz?
-
King Unique
titán
válasz
Hokunda
üzenetére
• Segítség a Windows aktiválási hibáihoz
• Az Windows aktiválási hibaelhárító használata
• #133653 | #1494620xC004C008
"Ez a hibaüzenet akkor jelenhet meg, ha a termékkulcsot már használták egy másik eszközön, vagy több eszközön használják, mint amennyit a Microsoft szoftverlicenc-szerződése engedélyez. A hiba elhárításához minden eszközhöz vásároljon termékkulcsot, hogy aktiválható legyen rajtuk a Windows."
Vagyis nem jó a vásárolt a termékkulcs, ami az ilyen "Ph-n vett win10 pro kulcs volt az előző is és a mostani is (az lett volna)." jóárasított termékkulcsoknál annyira nem meglepő...
-
Hokunda
senior tag
Üdv
Laikunsként kérdezném a hozzáértőket.
Szóval eszközöltem egy teljes gépcserét, a régiből minden ment és jött az új. Win10 telepítésénél naivan megadtam a microsoft fiók adatait le is ment gond nélkül. Ph-n vett win10 pro kulcs volt az előző is és a mostani is (az lett volna).
Valószínűsítem a microsoft fiók miatt az első belépésnél megmaradtak a régi gép ikonsorai, fájlai az asztalon..etc. Naivan számítottam is rá, ezért vettem új kulcsot. Azt hittem, hogy elegendő aktiválásnál a 'másik termékkulcs' opció, de ezután 0xC004C008-as hibát ír ki.
Mit kellett volna másképp tenni? A win nincs aktiválva, a hibaelhárító sem képes megoldani a hibát.
Előre is köszönöm!
-
Krystal_s
addikt
válasz
King Unique
üzenetére
Igen, már nem aktiválható, ennek ellenére a "B" gépen elsőre aktiválta azt a Win 8 kulcsot, ami már használatban van az "A" gépen. Azon is ugyanaz a Win 10 van.
Win 7 kulcsot amivel korábban már aktiválva volt az "A" gép, azt már nem fogadta el, de az említett Win 8 kulcsot elsőre....
Most az "A" és a "B" gépen is ugyanaz a Win 10 van (ugyanabból a képfájlból telepítve) és digitális licencként aktiválva.
Nem tudom így utólag érdemes-e törölni a "B" gép aktivációt, ami szerintem akkor is már aktivált marad. -
Krystal_s
addikt
válasz
King Unique
üzenetére
Olyankor, amikor valaki véletlenül (mert több kulcsa van legálisan minden géphez) olyan kulccsal aktiválta be a Win-t, ami már egy másik gépen használatban van és elfogadta a rendszer, azzal mi történik? Egyiket majd letiltja az MS?
Elvileg már nem lesz használva az a gép, vagy nem egyszerre a másikkal. Érdemes mégis "törölni" a kulcsot a arról a gépről? Mivel teljesen törölni nem lehet, ajánlott az MS fiókban inaktiválni, vagy már mindegy?
Furcsa, hogy az egy Win 8 kulcs és elfogadta, de a Win 7 kulcsot nem, mert az MS előtte 1 héttel szüntette be a 7 és 8 kulcsokkal aktiválást Win 10-en. -
HoTaZo
addikt
válasz
Doky586
üzenetére
3. Nem
Egy kulcsom van.
Ami a régi (bedöglött) gépen volt. Ezzel aktiváltam az új gépen a telepített Windows-t. A minire is ezzel gondoltam aktiválni.
De, ha csak egy gépen lehet, akkor ennyi, vennem kell még egy kulcsot.
Akkor új kérdés: Mennyire legális egy ilyen kulcs? A minire. -
-
HoTaZo
addikt
válasz
Pyttawrx
üzenetére
& (#152703) Doky586
Lehet, rosszul fogalmaztam.
Régi gépre vettem CD(DVD) -ROM -ot, matricával. Régi gép bedöglött, új (használt, felújított) gépre eladó telepítette a Win-t, régi gép kulcsával (licenszével? Nem tudom, hogy mi a különbség.) aktiváltam.
A minire is ezt használnám, ha lehet, ha legális. -
Is-tee
aktív tag
Sziasztok!
Van egy eredeti Microsoft Áruházban vásárolt Windows 10-es kulcsom, amit aktiváltam évekkel ezelőtt az egyik gépen. Most vettem egy új laptopot, és szeretném átvinni erre a gépre, de hiába választom le a régi gépről (slmgr /upk, slmgr /cpky), az új gépen nem tudom aktiválni, mert azt mondja hogy a kulcsot már használták egy másik eszközön. Mi a módja, hogy a kulcsot áttudjam vinni az új gépre?
-
zseko
veterán
válasz
King Unique
üzenetére
Értem. Gondolom a háttértárra azért nem háklis az OEM miatt, azt lehet cserélni azért.
Még egy kérdés, amit látok itt ebben a menüben, az nem a szokásos wines kulcs kinézet, teljesen más, de gondolom azt nem is mutatja így direktben a BIOS-ban.
Ez az első alkalom hogy ilyen előtelepített Win-es eszközöm van, így ezekkel most találkozom először. -
Werkly
őstag
7-ről frissített W10-nél slmgr parancsos kiolvasásnál a részleges kulcs az egy sablon? Sokaknál láttam, hogy egyezik másokéval. Digitális licenszem van és kipróbáltam, hogy a régi dobozos W7 kulcsomat beírom a másik kulcsot adok meg rublikába. És azt írta, hogy a Win aktiválva van. Ez így rendjén van?
-
spileraaa
senior tag
válasz
RoyBatty
üzenetére
Ép így jártam egy retail kulccsal újra telepítés után már nem engedte újra aktiválni igaz lett cserélve processzor SSD memória lehet ez kavart be vagy nem tudom mi.
Szerencsére akitől vettem korrekt volt és fél év után adott egy újat viszont jelezte ha nem kötöm össze online fiókkal valószínűleg következőre is így járhatók akkor már nem fog segíteni újra. Vagyis lehet jobb lett volna OEM kulcsot vegyek mert az alaplap alapján ismeri fel. Mert valamiért én jobban szeretem offline használni vagyis nem fogom most sem össze kötni online fiókkal.
Na mind1 következőre OEM kulcsot veszek! -
Geth
veterán
válasz
RoyBatty
üzenetére
Jó összefoglaló.
Apró kiegészítés: MAK kulcsnál (fix számú aktiválás) EU ide vagy oda, az eladó nem tudja igazolni sehogy, hogy nem adta el még 1-10-100-szor ugyanazt a kulcsot, ezért a MAK kulcsnál nincsen olyan nézőpont, ahol annak eladása valid lenne.Én mindenkinek azt tanácsolom, hogy ellenőrizze, hogy milyen kulcsot vásárolt, ez egy félperces művelet.
Ha sokkal később derül ki egy facepalm pillanatban, hogy egy addigra már lejárt MAK-ot sóztak rá anno, akkor érdemes elgondolkodni, hogy több értelme lett volna egy paranccsal elintézni az aktiválást, azt a pénzt pedig fontosobb/hasznosabb/kellemesebb valamire költeni... (kivéve ha a szegény MAK kulcs eladó megsegítése volt a cél) -
RoyBatty
aktív tag
válasz
tordaitibi
üzenetére
Ha elolvasod a Microsoft licensz feltételeit, akkor abból kiderül, hogy nem szerzel korlátlan tulajdonjogot (olyat mint az autónál) az MS termékeire, tehát a válasz az, hogy nem adhatod el ha nem tetszik (legalább is az MS jogászai szerint).
A MAK licenszeknél kifejezetten tilos más szervezetekre/személyekre átruházni a kulcsot, ilyen esetekben az MS fenntartja magának a jogot, hogy az ÖSSZES szervezeti kulcsot letilthassa.
Viszont van egy "erősebb kutya" a történetben, az EU álláspontja szerint a megvásárolt, de használt szoftver átruházható más felhasználóra, ha bizonyos feltételek teljesülnek (pl. igazolható számlával, hogy az átruházó tényleg rendelkezik az eredeti licensszel).
Eddig az elmélet. A GYAKORLATBAN az MS nem nagyon foglalkozik a mezei felhasználók licenszeinek a jogállásával, ezért lehet használni ezeket az olcsó kulcsokat. Én mindenkinek azt tanácsolom, hogy nyugodtan vegyen ilyet otthoni használatra, de ne csodálkozzon, hogy egy nagyobb upgrade vagy újratelepítés után az addigi "jogtisztának" gondolt szoftvere nem fog működni. -
BitRider
senior tag
válasz
King Unique
üzenetére
Nem tudom, hogy jön ide a kedves felhasználó, de pontosan ezt írtam eddig is: megpróbáltam, nem ment ingyenesen, így maradt a kulcs vásárlás. Mit ennyire nehéz hozzászólások sorozatán túl is megérteni?
Beállítva felszoftverezve? Plusz 3 óra ott töltésével, MINEK? Kifozeted? Vagy most ennyire sajnálod a 2 ezer forintot, meg hogy nem a te módszereddel történt valami tökéletesen megszerkesztésre?

Nem lehetett kilépni az S módból már újrahúzás előtt sem. Sem utána. Ezek a tények. Tessék feldolgozni az információt. A többi hót fölösleges "mi lett volna ha" innentől nem érdekel.
-
BitRider
senior tag
válasz
King Unique
üzenetére
Azért volt S a kiindulási alap, mert ez egy belépőszintű Acer hulladék és gondolom, ilyen kulcs volt a BIOS-ban, vagy tököm tudja. Maga a klón az egy sima Home nyilván, amit ha kell, lehet Pro-sítani is az adott gépen.
Megoldotta az új OEM kulcs 2000 forintból. A hardverkörnyezet-váltásra való rinyálása (ez az első ilyen alkalom) és az egyéb menszesz-jelenségei nem érdekelnek. Eddig is működött, most is működik, nyilván nem fogok semmit nulláról telepíteni, mint egy gyökér.
-
King Unique
titán
válasz
efemm
üzenetére
Mégis honnan vesszük azt, hogy pontosan ugyanazt az újraértékesített terméket, szoftverlicencet árusítják az említett két beszerzési forrásnál? Ha újan kb. 30-6x ezer egy Home OEM / Retail termékkulcs akkor ahhoz mérten vajon a 3 vagy 13 ezres ár-e reálisabb? Aztán ha az előbbinél még azt sem írják oda hogy használt szoftverlicencről van szó ellenben az utóbbinál igen + még eladói nyilatkozat e-tanúsítvánnyal is biztosítanak erről, akkor vajon melyik is a korrektebb és melyik is felelhet meg inkább pl. ezen feltételeknek, ezek után is annyira mindegy? 
Tudjuk egyeseknek mindegy, de attól még nem feltétlen kellene azt terjeszteni, hogy a 2-3 ezres termékkulcs is biztosan oké, meg aminél még az sincs feltüntetve hogy használt szoftver lenne és azért olyan olcsó, mert ugye nem feltétlen. 
+ Ez is beszédes abban a hirdetésben:
"Windows és Office kulcs felhasználási határidő: 7 nap"
Nem rémlik, hogy normál esetben lenne bármilyen határidő is a megvásárolt OEM / Retail termékkulcsok aktiválásához. Ja, hogy itt Retail helyett lehet MAK kulcsokat osztogatnak és adják el ugyanazt egyszerre több vásárlónak is, azért kell gyorsan aktiválni, értem...

-
VGYke
addikt
Volt már? Aki most belefutott, tehet egy próbát.
Kiderülhetett hogyan lehet újra aktiválni a régi kulcsos Windows-okat.
Bár a Microsoft egyelőre hivatalosan még semmilyen megoldást nem nyújtott a hardvercsere után aktiválási státuszukat elvesztő, frissített Windows 10-ek és Windows 11-ek problémájára, szemfüles felhasználók lehet, hogy rájötték miként lehet helyreállítani ezek működését. -
Üdv! Honnan érdemes kedvező árú Win10 kulcsot venni? Néhány ezrekért lehet látni neten. Ezek mennyire megbízhatóak és persze mennyire legálisak? Köszönöm!
Tippeket akár pü-ben is szívesen fogadok. Köszi!
-
King Unique
titán
válasz
spileraaa
üzenetére
A Home és Pro kiadásoknál 2025. október 14-ig, amit eleve meg lehet nézni a Microsoft weboldalán.
• Ennyi volt: Elkezdte blokkolni a Windows 7 és 8 kulcsokat a Microsoft
• Bajba kerülhetnek azok, akik anno régebbi kulccsal rakták fel a Windows 10-et vagy 11-et
• Kiderülhetett hogyan lehet újra aktiválni a régi kulcsos Windows-okatIgen, lehet aktiválni Windows 10 termékkulccsal Windows 11-et, ellenben Windows 7/8/8.1 termékkulccsal már nem, meg az utóbbiaknál a már aktivált állapotnál a hardvermódosítás utáni újraaktiválás is problémába ütközhet.
-
spileraaa
senior tag
Windows 10 meddig lesz még támogatva?
A Windows 10 kulccsal fel lehet rakni a Windows 11?
Aki össze rakta a gépet tévedésböl win 11 rakott de nem aktiválódott automatikusan mint a 10 esetében. A kulcsot se tudom hova mentettem. De lehet nem is jó hozzá? A win 10 esetében viszont automatikusan aktiválódott legutóbb. Alaplap nem volt cserélve csak processzor SSD és memória! -
Bragivor
újonc
Sziasztok!
Továbbra sem tudom aktiválni a Windows-t jelentős hardvercsere (használtan vásárolt alaplap és proci, új ssd) után! Régi termékkulccsal nem működik sehogy.
Nemrég vásároltam hardverapró egy új Retail kulcsot, de arra is azt írja, hogy ezen az eszközön nem aktiválható a Windows.Nem lehet az, hogy az alaplaphoz társítottak egy Windows-t, azért nem lehet aktiválni?
Használjak másik Windows fiókot?
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- GYÖNYÖRŰ iPhone XR 128GB Red-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3984, 100% Akkumulátor
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 256GB,Átlagos,Adatkabel, 12 hónap garanciával
- Bomba ár! HP ProBook 440 G5 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3904, 100% Akksi
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

)![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Mégis honnan vesszük azt, hogy pontosan ugyanazt az újraértékesített terméket, szoftverlicencet árusítják az említett két beszerzési forrásnál? Ha újan kb. 30-6x ezer egy Home OEM / Retail termékkulcs akkor ahhoz mérten vajon a 3 vagy 13 ezres ár-e reálisabb? Aztán ha az előbbinél még azt sem írják oda hogy használt szoftverlicencről van szó ellenben az utóbbinál igen + még eladói nyilatkozat e-tanúsítvánnyal is biztosítanak erről, akkor vajon melyik is a korrektebb és melyik is felelhet meg inkább pl.