Új hozzászólás Aktív témák
-
lwolf
csendes tag
A kérdést két órás küzdelem után sikerült megoldani:
A kliens nem kapta meg a DNS szerver címét DHCP-n keresztül, ezért nem tudta feloldani a \\KKSZI.local címet, és nem tudta tallózni a \\KKSZI.local\SYSVOL mappát... és innentől már érthető miért nem futottak le a scriptek. -
lwolf
csendes tag
Üdv!
Komoly nézetkülönbségem támadt egy Win2000 Server-rel...
Domainnév: KKSZI.local
belső IP: 172.16.0.1
Tűzfalat tettem fel, de lekapcsoltam próbálkozások idejére.
Friss telepítés, beállítom az Active Directoryt, nagy örömködés, rákötök egy tesztkliens notebookot Windows XP Pro-val. Beállítom az alap Group Policyt és az frankón működik, mert a szerver önmagára érvényesítette a következő újraindításkor!
Létrehoztam egy Terem9 UO-t, abba bepakoltam a ''tanulo'' usert és még az ''rnote'' tesztgépet is, ennek is beállítottam a saját Group Policyját. Read és Apply jogok kiosztva a GPOra.
Elindul az XP kliens, beállítom az AD-ben belőtt usernevet, tartomány KKSZI. Ezen morfondírozik kicsit majd közli, hogy üdvözöl KKSZI tartományban és rebootoljak.
Reboot, bejelentkezek ''Tanulo'' néven, beléptetett, bár elég sokáig tart. Hálózaton látszik a szerver és a fájlmegosztás is, de a GPO nem lett végrehajtva!
A kliens a logban ilyeneket ír:
- A számítógép sikeresen csatlakoztatva a következőhöz: domain KKSZI
reboot utáni log
- A ''KKSZI :1d'' nevet nem lehet regisztrálni a 172.16.0.4 IP-című kapcsolaton.
A 172.16.0.1 IP-című számítógép nem engedte, hogy a számítógép átvegye a nevet.
- A Windows nem tudja megállapítani a felhasználó vagy a számítógép nevét.
(a megadott tartomány vagy nem létezik, vagy nem lehet csatlakozni hozzá)
A csoportházirend-feldolgozás megszakadt.
Ajánlgatja a súgót, meg a gyorslinket a microsoft tudásbázisban, de cseppet sem meglepő módon semmi információ sincs ott.
Ezekután már meg sem lep, hogy a gpresult azt mondja nem tartozik a felhasználóhoz eredőházirend adat...
A szerveren levő logokban semmi hiba nem látszik (az időkiszolgáló kivételével, de az most nem érdekel)
Új hozzászólás Aktív témák
- Óvodások homokozója
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen videókártyát?
- ldave: New Game Blitz - 2025
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Napelem
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- További aktív témák...
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700 / RTX 2060 6GB / 32GB DDR4 / 250SSD+500HDD
- Bomba ár! Dell Precision M4600 - i7-QM I 8GB I 500GB I Nvidia I HDMI I 15,6" FHD I W10 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest