- Milyen egeret válasszak?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen TV-t vegyek?
- Hisense LCD és LED TV-k
- TCL LCD és LED TV-k
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
- HDD vs SSD: Ki nyer 2025-ben? – Tech Percek #4
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Stalker-2572
veterán
Végső polírozás mennyit számít a hőfokban? 2000-es papíro felül értem.
-
Stalker-2572
veterán
Jaj ez olyan jó ''a paszta azért van, hogy a mikrorepedeseket kitöltse''. Akkor próbáld ki, hogy bekened a procit és a bordát is pasztával... jó beledörzsölöd és a tetejéről az összes maradékot leszeded...... Arra akarok kilyukadni, hogy gyakorlatilag az otthoni felszereléssel szinte lehetetlen a két felületet tökéletesen egymáshoz csiszolni. Meg ott van a lefogató is, ami csak hab a tortán.
-
Stalker-2572
veterán
Megnéztem a Ninja aláját. Szemmel láthatóan homorú
Lecsiszoltam, most nem megy 65fok fölé (eddigi 77-hez képest)
Egyedül az zavar, hogy nem csak 1 érintkezés játszik közre... ott van még a hűtőkeret-procifoglalat és a hűtőkeret-hűtő is. Lehetetlen 100%-ra összecsiszolni.
Szerzek alkoholt és normális pasztát, csiszolok még rajtuk egy kicsit...
[Szerkesztve] -
Stalker-2572
veterán
válasz
denes242 #868 üzenetére
Nem zsírtalanítottam, de sztem nem ettől van... (félek is, hogy rákenek még valamit, ami feloldja a tömítést is
)
Borda alja normális, mint írtam kipróbáltam felfogatás nélkül, szinte rácuppan a procira, alig tudtam leszedni...
Gyanítom, hogy némi fémpor bekerült a kupak alá és ... nemtom -
Stalker-2572
veterán
Nem megy....... nem kap több feszt, borda felfekszik / melegszik mint disznó, mi a fészkes fene lehet
-
Stalker-2572
veterán
válasz
HarryDEC #852 üzenetére
Kipróbáltam kevés pasztával és még rosszabb lett
Nah leszedtema felfogatást és most magában áll rajta a hűtő... egy egész kicsit lett jobb, de az eredetihez képest borzasztó rossz hőfokok jönnek előpedig rendesen áttakarítottam a procit fogkefévela kondikat, körbe vattával és vízzel.... nem értem, lehet, hogy maradt némi reszelék a kondikon és több feszt kap
megnézem alapfeszen megy-e 3200MHz-et
-
Stalker-2572
veterán
válasz
Stalker-2572 #848 üzenetére
Már sejtem... a borda alig melegszik... a polírozás hatására a borda ott lebeg a proci felett... pff ezt most hogy oldom meg
-
Stalker-2572
veterán
2000-es papírral másfél órát csiszoltam, nem lett túl rossz... kinézetre
ALAPON 55fok terhelve 80+
MI AZ ISTEN VAN????!!!! -
Stalker-2572
veterán
Az lehet a baj, hogy egyirányú a csiszolás. A kiindulás jó, csak körkörös csiszolást kell alkalmazni, egyenletesebb lesz. Az a jó, ha a csiszolás víz alatt történik, egy üveglapon. Akkor lesz a legsimább.
Ez pontosan így történt, bár lehet kicsit kevés volt víz. Sőt nagyon kevés
A kupak körben le van ragasztva, csak egy helyen van egy kis ragasztó kihagyás, ahol a maghoz befolyhat a víz. azt érdemes sztem a polír idején letömíteni valamivel, amit késöbb aztán le lehet szedni.
Igen ezt láttam
Én mondjuk már elég régen políroztam, még egy celeron 400-as volt az áldozat, de a kivánt eredmény kb 2 óra polír után jött elő. alu-t is políroztam, az egy shimano fékkarváltó volt az is kb 1.5 óra 2000-es papirral történő víz alatti csiszolás után lett selyemfényű, ez lett még speciális polírpaszta segítségével tükrösre polírozva(újabb 1 óra alatt kézzel)
Ja, szerintem tök fölösleges volt 400-as papírral kezdeni, az 1000-es is elég gyorsan vitte... lehet kicsit rámgyek még 1000-el aztán sok 2000-el bő vízzel. Csak attól félek, hogy a réz is elfogy
Mennyit lehet még belőle leszedni?
Hogy tudom egyenletesen rányomni az asztalra? (Hogy egyenletes legyen)
[Szerkesztve] -
Stalker-2572
veterán
csa westalke! megcsinaltam a polírt... egeszen addig csinaltam, hogy kozepen mer egy kisujjnyi teruleten rez latszodott... az eredmeny elszomoríto: 3 fokot vesztettem
Nem lett tul szep latvany: [link]
Egyebkent eleg sokat csinaltam 400-1000-2000-es papírokkal mindegyikkel, vízzel stb. Remelem meg orvosolhato a dolog. -
Stalker-2572
veterán
westalke! a kupak alatt mi van valami gaz, vagy vakum van? ahogy melegszik a mag nem no meg a nyomas a kupak alatt?? mi lenne ha furnal egy lyukat a kupak oldalara, lehet azert nem sikerult jobb hatasfokkal visszatenni...
-
Stalker-2572
veterán
westlake! sokat agyaltal ezen a proci teszteles-stabilitas dolgon... nincs valaki aki le tudna informalni gyarliag ezt hogy vegzik?
-
Stalker-2572
veterán
jan 21 elott lesz teszt?
-
Stalker-2572
veterán
Adast vettem
E4300 milyen lesz sima vagy ES? -
Stalker-2572
veterán
A64-et is ermdes szerinted polirozni? paszta keves megy ra?
-
Stalker-2572
veterán
csa westalke! polirozas utan ugye azer jobb a hoatadas, mert simabb a proc felulete ES vekonyabb lesz tole a kupak is
ha mar itt tartunk nem hulne jobban kupak nelkul...? polir utan mennyi pasztat hasznalsz... gondolom eleg kevest?
-
Stalker-2572
veterán
Westlake csak egy kérdés: mire használod a számítógépet, amihez ekkore memóriasebesség kell?
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen egeret válasszak?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Ukrajnai háború
- Óvodások homokozója
- Suzuki topik
- Clair Obscur: Expedition 33 teszt
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RX 7700XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- NVIDIA Quadro M2000 4GB 128bit GDDR5 videokártya
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Be Quiet! 650W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest