- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- PC-karbantartás havonta: 5 lépés, amit ne hagyj ki!
- Melyik tápegységet vegyem?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Futtasd helyben a Qwen3-at: ingyenes nagy nyelvi modellek az Alibaba konyhájából
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- HDD vs SSD: Ki nyer 2025-ben? – Tech Percek #4
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Új hozzászólás Aktív témák
-
qqtska
csendes tag
Sziasztok!
Nekem olyan szoftverre lenne szükségem mellyel egy időben 2 kamera képét lehet egy ablakban látni. Gondolom, így 3D-s képet kapok.
Ha tud valaki ilyet, kérem segítsen.Köszi!
-
UHO
csendes tag
Azt szeretném kérdezni hogy hogy milyen program kell hogy msnen kapott webkamera képet rögzítsek? Ha van ilyen progi akkor lécci ird ide a nevét. Vagy valahogy meg lehet e oldani hogy felvegye. Előre is köszi
-
beers
addikt
Tudtok olyan kamerát amiben benne van a mozgásérzékelő?
-
biker
nagyúr
kell egy kamera
egy gép
mac esetén security spy
pc esetén supervisioncam
mindkettő létezik shareware-ben is
beállítod, és kész
nálam is fut, mert basztatják a kertben virágokat
supervisioncam király, másikat nem próbáltam még, nem jött meg a mac -
BZoltán
tag
Sziasztok!
Nekem olyan kérdésem lenne, hogy hogyan tudnám megcsinálni a következőt.
Adott egy webkam namost azt szeretném néha megnézni a melóhelyről hogy mi folyik otthon a a kertben mert a kutyákat valki baszogatja és szeretném tudni ki az.
Kédés:
Mi kell hozzá a kamon kívül?
Max milyen hosszú lehet az USB káblel?
Kábel nélküli módszer megoldható lenne-e (WIFI)?
Konkrétan az lenne a kérdés hogyha bemegyek melóhelyre rá tudok-e nézni a kamerára live?
Megértéseteket előre is köszönöm. -
Yaye
őstag
Ami a gépigényt illeti: A monitorozás közepes képmérettel (352x288) a cpu használat 50-80% között mozog 1,5 GHz Pentium M-en, 512 mega rammal. Ebből maga a kamera működése visz el 20-30%-ot (Logitech Quickcam Express, legalapabb cam), a képértékelés a többi. Nem mondhatni hogy szerény étvágyú.
-
Yaye
őstag
Na, földobtam újra a Digi-watchert, mert már abszolút nem emlékeztem rá hogy hogy, s mint, és lehet hogy én is bevetem valahol. Sajnos nem freeware a letölthető cucc, csak trial, de asszem ez senkinek nem okozhat gondot...
Röviden:
- Record: azonnali videorögzítés fájlba
- Monitor: megfigyelés üzemmód
- Listen: netes távoli megfigyelés szervere (kliensprogija a Remoteview)
- Broadcast: webcam adás
Nem írom le egyenként az összes menüpontját, nem bonyolult és elég egyértelmű, de célzott kérdésekre szívesen válaszolok.
[Szerkesztve] -
peti_sz
tag
Digi-watcher lesz. Ezt fogom kikísérletezni. -
peti_sz
tag
Ez a LIVE dolog és a webcamerák kiválasztása érdekelne még.
Lehet esetleg 2 kamerát rákötni a gépre?
Milyen márka alkalmas erre ami strapabíró és nem kell pihentetni vagy ilyesmi. -
peti_sz
tag
Minimum system requirement:
Pentium 2 or equivalent.
Operating System: Win98/ME. WinNT/Win2000/XP.
32MB of RAM
..........nos ez van a nyitóoldalon a digi-watcher.com-on
Mindegy, végülis olyan gép is van szerencsére.
( 1900-es celeron , 64 MB-os videókártya, és 256 ddr ram )
Te is kísérleteztél?
És milyen tapasztalatokkal..ahol kellene használnom az egy sűrű mozgású hely, tehát lenne dolga a kamerának ill. a gépnek.
a software valóban 1.55 MB , és free download.. Kérdéseim :
1.Ezt a programot minden camerához lehet használni??
2. Lehet érdemes venni boltban egy progit?
3. Te Ezt a progit használtad az otthoni kísérletezésnél?
igazából egy 24 órás teljes videóanyag használható rögzítésére kellene a rendszer.
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
Yaye
őstag
Én kísérleteztem ilyesmivel, és azért a hw-igénye nem egészen nulla. Folyamatosan elemzi a kapott képet, és az azon történő változásokat, és felvételkor le kell kódolnia a videot. Több gigaHz-es gép persze simán megbírkózik vele, de egy párszáz mHz-es cerkát azért meg lehet vele izzasztani.
Nézd meg a digi-watcher.com-on a progijukat, emlékeim szerint az tud biztonsági kameraként működni, plusz a remote-view részre webszerverként, tehát bárhonnan LIVE meg tudod nézni ahogy rámolják ki a kéródMindkettő kb másfél megás telepítő, nem sok, és ha jól emlékszem, ingyenes. De nem kövezz meg ha valahol tévedtem
-
peti_sz
tag
Hello Flashy!
Ma Te vagy az én emberem. Egy ''komplett'' megfigyelő rendszer kiépítését akarom megcsinálni. ( természetesen nem mozgó kamerával)
Azért a minimális gépigény....mert van egy padláson lévő gépem, 486 DX2 83 Hz procival...svga monitor 8 MB memória.
Active webcam, Vision GS...ezek akkor bekapcs és veszik amíg bírja a gép??
[Szerkesztve] -
Flashy
veterán
hardverigénye kábé nulla, legyen usb portja a gépnek és kész. webcam progi: Active Webcam, VisionGS én ezeket próbáltam. tudnak mozgás érzékelést is.
sima egyszerű webkamerát akarsz ami pár ezerből megvehető, vagy profi térfigyelést, zoomolható meg forgatható kamerával?
[Szerkesztve] -
peti_sz
tag
Szevasztok!
Szükségem lenne egy programra, amely a számítógépre kötött WEBcamerát vagy vebkamerák által ''észlelt'' történéseket rögzíti, felveszi tárolja a gépen, és lehetőleg 24 órában működjön.
2. milyen minimális hardverigénye lehet ennek a rendszernek , hogy webcamera figyelje a környezetet?
3. melyik típus lenne a legalkalmasabb tér megfigyelésére?
kösz a segítséget
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- PlayStation 5
- Milyen autót vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Politikai mémek
- PC-karbantartás havonta: 5 lépés, amit ne hagyj ki!
- Melyik tápegységet vegyem?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Autós topik
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700 / RTX 2060 6GB / 32GB DDR4 / 250SSD+500HDD
- Samsung Galaxy S22 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T495 - AMD Ryzen PRO 7 I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 docking station (5TW13AA) (DisplayLink)
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest