Hirdetés
- Milyen házat vegyek?
- OLED TV topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- iPad topik
- Amazon Fire TV stick/box
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Vezetékes FEJhallgatók
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
-
PROHARDVER!
Sziasztok, udvozlunk mindenkit Magyarorszag legnagyobb VMware forumjaban!

Új hozzászólás Aktív témák
-
Adamo_sx
aktív tag
Semmi gond, én csak hobbiuser vagyok, nem jöttem rá, hogy mire gondolsz. Sajnos a hőmérsékletén kívül nem ad vissza semmi pluszt:
[root@esxihost:~] /opt/smartstorageadmin/ssacli/bin/ssacli ctrl slot=1 pd 1I:0:7 show detailSmart Array P420 in Slot 1Array Dphysicaldrive 1I:0:7Port: 1IBox: 0Bay: 7Status: Predictive FailureDrive Type: Data DriveInterface Type: SATASize: 10 TBDrive exposed to OS: FalseLogical/Physical Block Size: 512/4096Rotational Speed: 7200Firmware Revision: SC60Serial Number: ZA27zzzzWWID: 3001438030FzzzzzModel: ATA ST10000VN0004-1ZSATA NCQ Capable: TrueSATA NCQ Enabled: TrueCurrent Temperature (C): 43Maximum Temperature (C): 51PHY Count: 1PHY Transfer Rate: 6.0GbpsDrive Authentication Status: Not ApplicableSanitize Erase Supported: FalseShingled Magnetic Recording Support: None -
Adamo_sx
aktív tag
Ez pontosan melyik parancs? Erre hibaüzenetet ad, hogy nincs ilyen: details:
/opt/smartstorageadmin/ssacli/bin/ssacli ctrl slot=1 pd 1I:0:7 show status details@hcl: Nagyjából 10 hónapja megy, valamikor mostanában jelent meg ez az üzenet (az iLO-ból tűnt fel, utána néztem az esxi-ben).
-
Adamo_sx
aktív tag
Sziasztok!
Adott egy HP Gen8 Microserver esxi-vel, rajta egy OMV NAS és egy Win 2008 server (otthoni hobbi). Van benne egy HP420 kártya, azon (többek között) egy Seagate 10 TB disk (ST10000VN0004-1Z), amire az alábbit írja a raid vezérlő:[root@esxihost:~] /opt/smartstorageadmin/ssacli/bin/ssacli ctrl slot=1 pd 1I:0:7 show statusphysicaldrive 1I:0:7 (port 1I:box 0:bay 7, 10 TB): Predictive FailureHa megpróbálom a drive smart adatait lekérni, ezt kapom:
[root@esxihost:~] esxcli storage core device smart get -d naa.600508b1001cdb57eb402043d0cf0aafParameter Value Threshold Worst---------------------------- ----- --------- -----Health Status N/A N/A N/AMedia Wearout Indicator N/A N/A N/AWrite Error Count N/A N/A N/ARead Error Count N/A N/A N/APower-on Hours N/A N/A N/APower Cycle Count N/A N/A N/AReallocated Sector Count N/A N/A N/ARaw Read Error Rate N/A N/A N/ADrive Temperature N/A N/A N/ADriver Rated Max Temperature N/A N/A N/AWrite Sectors TOT Count N/A N/A N/ARead Sectors TOT Count N/A N/A N/AInitial Bad Block Count N/A N/A N/AHogy lehetne megnézni a smart infókat? Bár gondolom, hogy a diskre rövid úton keresztet vethetek...
A disk egyébként az OMV-nek van átadva, a NAS része, ha ez számít valamit. -
Adamo_sx
aktív tag
Címszavakban:
Felinstallálod az ESXi-t a gépre. Nálam például egy micro SD kártyáról fut, erről kell tudnia bootolni az alaplapnak.
Ha megvan az ESXi, akkor pár dolgot be kell állítani egy konzolos felületen (hálózat), és utána hozzáférsz egy web interface-en keresztül. Ide belépve létre tudod hozni a tárhely(ek)et és a virtuális gép(ek)et, majd a létrehozott virtuális gép(ek)re felinstallálod a neked tetsző operációs rendszert, mintha csak egy fizikai gép lenne.
Magához a host-hoz (azaz az ESXi-hez) hozzáférsz a webes felületen, illetve bekapcsolható hozzá egy shell (SSH), amin keresztül parancsoros módban is tudod kezelni.
Az egyes virtuális gépekhez nyílik a böngészőben egy ablak (lehet, hogy van más is, ezt nem nagyon nézegettem), amin keresztül azt látod, mintha a hozzá tartozó monitort néznéd, illetve természetesen pl. az OMV webes felületét is látod, vagy SSH-val is be tudsz rá lépni, miután engedélyezted.
Én még egy windowsos szervert használok, de elsősorban csak a rajta futó szolgáltatást használom, ami interneten keresztül érhető el, így a windows képernyőt csak max akkor nézem, ha leállítom, vagy elindítom. -
Adamo_sx
aktív tag
Hm, köszi. Mennyi idő kellhet neki? Kb. 10 perc után nem történt semmi, nyomkodtam közben a "rescan"-t, de nem lett eredménye.
Aztán találtam egy command line-os megoldást, ez működni látszik (az RDM-re ez nem jó, azt igen, úgy néz ki, újra hozzá kell adni...):esxcfg-volume -m UUID
Ha jól látom a helpet, -M kapcsolóval lesz állandó. -
Adamo_sx
aktív tag
Adott egy felállás, ahol ESXi fut SD kártyáról, és van 3 wincseszter adatstore-ként felvéve (2 rendes datastore, 1 pedig RDM-ként). Ha valami miatt újra kell installálni az ESXi-t az SD kártyán, akkor hogy lehet a diszkeket újra felvenni datastore-ként, anélkül, hogy újraformatálná őket?
-
Adamo_sx
aktív tag
válasz
bugizozi
üzenetére
Igen, hozzá tudok adni további hard disket. És úgy tűnik, az lett volna a megoldás, hogy a 2TB-os HDD-t egyben csináltam volna meg datastore-nak, és akkor azon lehet csinálni másik hard disket, amit odaadhatok az OMV gépnek.
Nos akkor a következő kérdés, hogy hogyan tudom a meglevő datastore-t kibővíteni úgy, hogy az adatok ne vesszenek el róla:
Adott egy 2 TB-os HDD, amin van egy 1,1 TB-os partíció, amiből készült egy datastore (és ezen van is egy rendszer), és most szeretném a maradék ~0,9 TB-ot is hozzáadni ehhez a datastore-hoz. -
Adamo_sx
aktív tag
Kis segítségre lenne szükségem ESXi, datastore témakörben. Adott a következő rendszer:
ESXi - SD kártyáról fut
1 virtuális gép (OMV) egy SSD-ről és tartozik hozzá egy 4 TB-os HDD (legyen mondjuk WD40 néven), amit raw device-ként ér el.
Lenne 1 másik virtuális gép, aminek viszont 1 TB-os az image-e, így nem fér el az SSD-n. De, van egy másik HDD (2 TB-os, ez meg WD20), amin létrehoztam egy 1,1 TB-os partíciót, ebből csináltam egy datastore-t és erre felkerült a virtuális gép (workstation-ből upload-dal). Mind a 2 gép működik is.
A WD20 HDD, azonban maradt ugye kb. 900 GB partícionálatlan terület, amit szeretnék felhasználni, hogy az OMV elérhesse, mint adat területet.
Mi lenne erre a legjobb megoldás? Jöhet az is, hogy mit kellett volna másképp csinálnom, még csak most tanulgatom a virtualizálást...
Új hozzászólás Aktív témák
- DDR3 so-dimm 8GB notebook RAM modulok - több db
- REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40A9 USB-C Dock (ELKELTEK) - CSAK RENDELÉSRE
- Wacom Cintiq DTK-2260 digitális rajztábla
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
- magyar billentyűzet - 162 - 163 - Lenovo LOQ (15ARP9) - AMD Ryzen 7 7435HS, RTX 4060
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

A disk egyébként az OMV-nek van átadva, a NAS része, ha ez számít valamit.